НАЧАЛО Крипто Крими

Корейска фирма с измамно ICO базирано на злато от корабокруширал кораб

АВГ. 7, 2018 20:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Корейска фирма с измамно ICO базирано на злато от корабокруширал кораб

Южнокорейската полиция е нахлула в офиса на компания, която твърди, че е открила корабокруширал руски военен кораб, предшестващ Първата световна война, носещ 130 милиарда долара в златни кюлчета и монети.


Във вторник сеулската полиция нахлу в офисите на Shinil Group - крипто стартъп, който иска да продаде съкровище от потънал кораб, за който твърди, че е намерил като част от текущото разследване на предполагаеми измами.Полицейското управление в Сеул изпрати 27 следователи от звеното за престъпления на белите яки, за да претърси офисите на Shinil Group в Йеуидо, Западен Сеул, както и седем други локации, за да се конфискуват доказателства.

Крипто стартъпа твърди, че е открило корабокруширалия руския военен кораб "Дмитрий Донской", кораб, който срещнал смъртта си на морското дъно по време на Руско-японската война през 1905 г.

Няколко исторически записи гласят, че военният кораб е имал на борда над 5,500 кутии златни кюлчета и 200 тона златни монети, които струват приблизително 130 млрд. долара в наши дни. Shinil подкрепи тези твърдения, заявявайки, че корабът е имал 150 трилиона вон (130 милиарда долара) в злато на борда. Shinil Marine твърди, че е открил корпуса и останките край остров Улелунгдо, източно от Южнокорейския полуостров.

Компанията оттогава стартира свой собствен крипто токен, продавайки на инвеститорите обещанието да обменят своите токени за съкровище от потъналия военен кораб. Една единица от "Shinil Gold Coin", твърди компанията, ще бъде равна на 10,000 вон (около 8,93 долара) и ще бъде подкрепена от златото на кораба. Според местен източник, токенът е спечелил около 60 милиарда в инвестиции.

Не след дълго компанията се отказа от по-ранните претенции да намали стойността на стойността на потъналото злато до 10 трилиона вон (8,9 милиарда долара). Южнокорейската полиция започна разследване на компанията миналата седмица, като издаде забрана за пътуване на главния изпълнителен директор на Shinil Group Чой Йонг-Сеок.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Предполагаеми съучастници в терористичната атака във Виена използвали Binance

Мъжете бяха уличени в писмо от март 2021 г. от Федералната служба на криминалната полиция на Германия (BKA), наскоро разкрито пред Ройтерс. Според писмото има индикации, че мъжете, идентифицирани като...
ЯНУ. 24, 2022 20:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com признаха за загубата на $34 милиона в клиентски средства

Според блог публикация, споделена в четвъртък, инцидентът е засегнал общо 483 потребители, което е довело до неоторизирани тегления на обща стойност 4,836.26 ETH, 443.93 BTC и приблизително $66,200 в ...
ЯНУ. 20, 2022 16:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руските власти провеждат успешна акция срещу хакери на REvil

Федералната служба за сигурност на Русия, или ФСБ, обяви на 14-ти януари поредица от нападения на 25 адреса, свързани с 14 членове на REvil, в места около Москва, Санкт Петербург и Липецк.В рекламата ...
ЯНУ. 19, 2022 13:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайската полиция разнищи поредната крипто измама

Според доклад, публикуван в Nikkei Asia, бюрото за обществена сигурност в Чъджоу разкри измама, която възлиза на стойност 50 милиона юана ($7.8 милиона). Полицията започна разследване, след като инвес...
ЯНУ. 18, 2022 18:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света