НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Корелацията между Биткойн и Етериум най-накрая отслабна

АВГ. 3, 2020 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Корелацията между Биткойн и Етериум най-накрая отслабна

Корелацията между Eтериум и Биткойн е намаляла значително, показват данни от Skew, от което би могло да се предположи, че пазарът "узрява" докато навлиза в нова фаза.

Изследователи от Skew заявиха:


„Краткосрочната корелация между Биткойн и Етериум намалява допълнително. Това официално ли е краят на близо три годишния високо корелационен режим и завръщането на добрите дни?“


Американската фондова борса наблюдава подобна тенденция през последните седмици. На 22-ри юни анализаторите на JPMorgan заявиха, че инвеститорите трябва да избират по-внимателно своите инвестиции.


Данните предполагат, че може да се появи по-рационален пазар.


В така наречената фаза на 'хайп' на пазара повечето активи са склонни да нарастват в тандем. На американския фондов пазар, например, по-голямата част от акциите демонстрираха възходящи движения едновременно от април до юни.


Но когато пазарът се стабилизира и инвеститорите станат по-рационални, безразборният подход към инвестирането става по-малко ефективен.


Подобно на акциите, от средата на юли повечето активи на пазара на криптовалути се изстреляха заедно нагоре. След значителния спад през март криптовалутите видяха експлозивно рали, навлизайки в третото тримесечие.


Анализатори от JPMorgan коментират:


„Но обикновено тези високи корелации се връщат към дългосрочните им средни стойности в рамките на няколко месеца, отчасти защото темпът на количествено облекчаване се забавя и от своя страна позволява на специфичните за страната, сектора и компаниите фактори да се самоутвърдят. [Втората половина на 2020 г.] трябва да доведе до подобна диференциация."


Криптовалутите, като клас активи, са коренно различни от акциите. Най-малкото те нямат същия динамичен пазар. По-важното е, че анализаторите все още се борят да характеризират криптовалутите. Докато някои ги възприемат като запас от стойност или потенциален актив тип сигурно убежище, други ги разглеждат като рискови активи.


В много класове активи обаче, психологията на инвеститорите и пазарите остава сходна. Поради тази причина вероятността пазарът на криптовалути да види по-селективен подход, преминаващ в четвъртото тримесечие, може да се увеличи.


Акциите и Биткойн също демонстрираха корелация през последните месеци


От март в продължение на почти четири месеца акциите и Биткойн отбелязаха сравнително високо ниво на корелация. Преди пандемията, корелационна графика за Биткойн и S&P 500 от Skew показва, че няма ясна корелация.


След настъпването на пандемията и надуването на ликвидността на пазарите от страна на централните банки в световен мащаб, повечето активи започнаха да бележат ръст едновременно. 


Някои стратези приписват общото увеличение на рисковите активи към отслабването на долара и инфлацията. Независимо от това, корелацията между Биткойн и акциите може допълнително да засили аргумента, че пазарът на криптовалути може да стане все по-селективен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло АВГ. 3, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Над $11 милиарда са заключени в DeFi - Uniswap е на челна позиция

Вече има над $10 милиарда в заключени активи в различните DeFi протоколи, според данни от DeFi Pulse. Трите протокола с най-много заключена стойност са Uniswap с $2.07 милиарда, MakerDAO с $1.95 милиа...
СЕП. 28, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

10 криптовалути, които са технологично по-добри от Биткойн и XRP

Агенцията за финансов рейтинг казва, че използва уникален модел, който измерва хиляди точки от данни, тъй като класира всеки крипто актив в категории като технология, приемане, инвестиционен риск и па...
СЕП. 28, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Curve Dao Token (CRV) и Swipe (SXP) до Луната, твърди анализатор и трейдър (видео)

Анализаторът, подвизаващ се под псевдонима ‘Crypto Michaël’, каза, че Curve Dao Token (CRV) и Swipe (SXP) ще се изстрелят до Луната. CRV е токен за управление за Curve платформата, която стартира към ...
СЕП. 27, 2020 17:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето как криптовалутата на Uniswap може да се изстреля с 34%, според анализатор

Така казва псевдонимният анализатор, чиито неотдавнашни прогнози за новосъздадения DeFi токен се оказаха точни. В свой туит от четвъртък, той коригира възходящата цел на UNI / USD до $6.43. Двойката с...
СЕП. 25, 2020 19:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света