НАЧАЛО Крипто Крими

Корейската полиция спря Понци схема

АПР. 9, 2019 11:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Корейската полиция спря Понци схема

Южнокорейската полиция арестува заподозрени стоящи в центъра на схема за криптовалути, използвайки изкуствен интелект (AI), съобщава местният вестник , Korea Joongang Daily.


Схемата, за която се твърди, че успява да открадне общо 21,2 милиарда уон ($18,3 милиона) за шестмесечен период през 2018, приключва, след като Специалното бюро за обществена сигурност на съдебната полиция в Сеул обучи роботи, които да уловят участниците с ключови думи и други улики.

Чрез ключови думи, като например Понци, членове на заеми и набиране на персонал, успяхме да научим AI моделите на Понци схемите“, каза Хонг Нам-ки, шеф на втория екип за разследване на бюрото. Той добави:

Програмата може също така да идентифицира рекламни модели и въпросното предприятие, което е заловено с доказателства, предоставени от неназован информатор.

Изпълнителните директори на схемата, известни само като Лий и Бае, натрупаха значителни суми пари чрез продажба на частни дигитални токени, наречени M-Coins, заедно с членски внос за новобранците.

В съответствие със сходни схеми, включващи криптовалути, лицата се възползваха от липсата на познания от страна на обществеността за пространството, за да ги разделят от техните средства.

„В нашeто наблюдение видяхме, че повечето хора, присъстващи на представянето на мошеника за членство, бяха възрастни хора, някъде около 60-те и 70-те години”, каза Хонг Нам-ки.

Както се съобщава, Понци схемите остават постоянен феномен въпреки нарастващата легитимност на криптовалутите в очите на обществеността като цяло.

По-рано тази година, властите настигнаха управителите на OneCoin, известна международна пирамидална схема, която продължи няколко години и обеща на инвеститорите огромно състояние.

Базиран в България, OneCoin също продаде своя собствена токен, като още от 2015 година имаше предупреждения за компанията, въпреки убедителните им презентации. Повече информация за българската Понци схема и нейния основоположник, може да намерите ТУК.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Три години затвор за оператор на нелицензиран обмен на Биткойн в САЩ

Той се съгласи да му бъдат иззети различни активи, включително иззета криптовалута.Оператор на Биткойн обмен е осъден на 3 години затворМинистерството на правосъдието на САЩ (DOJ) обяви в четвъртък, ч...
НОЕ. 22, 2021 14:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

IRS са иззели $3.5 милиарда в криптовалути тази година

Според последния доклад за криминално разследване на IRS тази цифра представлява 93% от активите, конфискувани от данъчните органи през последната година.Агенцията за събиране на данъци смята, че може...
НОЕ. 19, 2021 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Жертвите на BitConnect ще бъдат обезщетени

Правителството на САЩ получи одобрение от съда да ликвидира приходи от измамa на стойност $56 милиона на BitConnect, за да компенсира жертвите, според прессъобщение от 16-ти ноември, публикувано от Ми...
НОЕ. 17, 2021 10:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговец на криптовалути бе отвлечен в Хонгконг

В хода на разследването може да бъдат арестувани още хора, свързани с престъплението, според властите.Отвличането е извършено на 6 ноември. След опит да обмени Tether (USDT) токените в хонконгски дола...
НОЕ. 15, 2021 13:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света