НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Копаенето на Биткойн щади природата повече от всяка друга широкомащабна индустрия

ДЕК. 25, 2018 19:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Копаенето на Биткойн щади природата повече от всяка друга широкомащабна индустрия

CoinShares Research публикува второто си проучване, в което подробно са описани ефикасността и въздействието върху околната среда на Биткойн копачките. Резултатите сочат, че добивът на Биткойн е по-малко печеливш, отколкото мнозина мислят и по-екологичен, отколкото мнозина вярват.Изследването заключава, че копаенето на Биткойн е "по-зелено" от почти всяка друга мащабна индустрия в света. Независимо от това, което проучването нарича "неоснователни" твърдения от медии, които показват, че емисиите на въглероден диоксид от крипто добива биха могли да доведат до повишаване на глобалната температура с два градуса, изследователите казват, че по-голямата част от дейността се извършва в райони с големи, неизползвани източници на възобновяема енергия.

Максимум 60% от устройствата се намират в Китай, като 80% от китайските копачи работят от провинция Сичуан. Области като тези са избрани поради ниската цена на високоскоростния интернет и по-ниските температури, което намалява разходите за допълнително охлаждане.

Според проучването:

Самите провинции, в които се намира по-голямата част от операциите за копаене на крипто в Китай, са и тези, които извличат значителна част от енергийния си микс от възобновяеми източници.


Енергийният микс на провинция Сичуан е 90% възобновяем, което намалява голяма част от вредата, която се смята, че причинява добива. Изследователите сочат, че глобалният енергиен микс на Биткойн е изчислен да използва около 77.6% енергия от възобновяеми източници, като около 22.6% от енергията идва от изкопаеми/ядрени компоненти.


Изследването сравнява и контрастира копаенето на Биткойн с гейминга - активност с висока консумация на енергия.Докато ние намираме идеята да се атакува индустрия за създаване на стойност, основана на потреблението на електроенергия, свободно закупена от желаещите продавачи на свободния пазар, за абсурдна, ако все пак трябваше да се впуснем в тази фалшива аргументация, ние смирено предлагаме усилията да бъдат насочени към други приложения на електричество.

Например, има около 85 милиона PlayStation4, 40 милиона Xbox One и 15 милиона Nintendo Wii U конзоли, разпределени сред глобалните домакинства [38] [39] [40]. Тяхното средно претеглено захранване е приблизително 120W. Ако приемем, че те се възпроизвеждат на модерен 40-инчов LED телевизор, само 40W, за 4 часа на ден и 20 часа на ден на празен ход, при средно претеглено 10W, тези конзоли харчат повече енергия (4.9GW), отколкото цялата Биткойн добивна мрежа (4.7GW).[38] Steamtyme, "BitcoinTalk", 7 октомври 2018 г.

[39] J. Song, "Medium", 14 април 2017 г.

[40] Bitmain, "Twitter", 24 януари 2017.

Биткойн добивът по същество запълва пропуските, където енергията просто седи неизползвана. Ник Картър обяснява, че той ефективно „освобождава закъснелите активи (произведени от електроенергия) и прави новите жизнеспособни“.

Проучването също така установява, че поради спада в цената на Биткойн и последователността при хеш рейта, средностатистическия копач вероятно работи на загуба. Крипто добивът обаче все още е печеливш с „правилната комбинация от цена на електроенергията, входна точка на технологичната крива и хардуерни разходи“.

Изследването може да прочетете ТУК

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво следва за тези три криптовалути, според Майкъл Ван де Поуп

В нова пазарна актуализация Ван де Поуп казва, че Биткойн наскоро си възвърна ключова ценова област, което показва, че активът се подготвя за ново рали.“Вчера имахме красив повторен тест, така че цена...
СЕП. 19, 2021 00:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е единствената криптовалута на институционално ниво, според Майкъл Сейлър (видео)

В ново интервю за Bloomberg, Сейлър заяви, че Биткойн (BTC) е в собствена лига, тъй като разделя всички крипто активи в три различни категории."На пазара има три неща - има първокласен актив, актив от...
СЕП. 18, 2021 20:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света