НАЧАЛО Други

Консорциум от швейцарски инвеститори стартира блокчейн инкубатор с цел от $100 милиона

СЕП. 21, 2018 12:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Консорциум от швейцарски инвеститори стартира блокчейн инкубатор с цел от $100 милиона

Швейцарският консорциум Crypto Valley Venture Capital (CV VC) стартира блокчейн инкубатор с цел $100 милиона, съобщи swissinfo.ch на 20-ти септември.


Съобщава се, че CV VC са пуснали начален инкубатор, наречен "Genesis Hub", в Цуг, познат още като Швейцарската крипто долина. The Crypto Valley Association е основана през март 2017 г. като консорциум, подкрепян от правителството, с цел "подпомагане на развитието на технологиите и бизнеса, свързани с блокчейн и криптографията".

В момента инкубаторът включва 20 блокчейн стартъпа, макар че планира в края на краищата да финансира 60 нови компании годишно. Като част от инициативата, одобрените нововъзникващи фирми ще завършат тримесечната програма на CV VC, като най-благоприятните проекти ще бъдат финансирани поетапно по-късно.


Освен това, новосъздадените фирми ще получат подкрепа и наставничество от консултантите по технология на консорциума.


Дългосрочната цел на компанията е да отвори врати за 1000 блокчейн компании по света, всяка година. В замяна на финансовата подкрепа на CV CV, новосъздадените фирми ще трябва да дадат дял в тяхната дейност до 8% под формата на акции или цифрови токени.

Амбициозните планове на CV VC включват и създаването на подобни инкубатори в други страни и разработването на глобална мрежа през следващите години. Съоснователят на консорциума Матиас Ръч заяви, че "блокчейн технологията е глобален феномен, така че можем да се разширим навсякъде по света".

Освен това, Ръч смята, че ICO заедно с IPO, ще улеснят създаването на нов модел на финансиране за млади компании. Василий Суворов, съветник и вицепрезидент на CV VC и вицепрезидент на Crypto Valley Association, подкрепи тази визия, като каза:

ICO ще продължат да бъдат полезен механизъм, но те вече няма да бъдат основни за блокчейн икономикатa. Ние имахме цялата реклама за ICO и сега се нуждаем от модел, който да вземе всички тези велики технологични идеи и да ги вкара в реалната икономика.

Швейцария бе класирана втората "най-благоприятна" страна за ICO, според проучване, съставено от анализатори, свързани с конференцията за крипто финансиране през юли. Изследването се основаваше на публично достъпни данни за топ 100 ICO по държави, по отношение на набраните средства и ги класира според броя на започнатите проекти.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Китайска държавна медия предупреждава за рискове свързани с метавселената

В мнение, публикувано от държавния Economic Daily, се казва, че колкото по-гореща става метавселената, толкова повече обществеността трябва да остане спокойна.Авторът пише, че в бъдеще, когато техноло...
НОЕ. 29, 2021 14:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мъж кръщава сина си на любимата си криптовалута

Неговият туит не остана незабелязан от главния изпълнителен директор на Input Output Чарлз Хоскинсън, който приветства бебето на света.Welcome baby cardano to the world https://t.co/oXNx1sUi22— Charle...
НОЕ. 29, 2021 12:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света