НАЧАЛО Други

Консорциум от швейцарски инвеститори стартира блокчейн инкубатор с цел от $100 милиона

СЕП. 21, 2018 12:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Консорциум от швейцарски инвеститори стартира блокчейн инкубатор с цел от $100 милиона

Швейцарският консорциум Crypto Valley Venture Capital (CV VC) стартира блокчейн инкубатор с цел $100 милиона, съобщи swissinfo.ch на 20-ти септември.

 


Съобщава се, че CV VC са пуснали начален инкубатор, наречен "Genesis Hub", в Цуг, познат още като Швейцарската крипто долина. The Crypto Valley Association е основана през март 2017 г. като консорциум, подкрепян от правителството, с цел "подпомагане на развитието на технологиите и бизнеса, свързани с блокчейн и криптографията".

В момента инкубаторът включва 20 блокчейн стартъпа, макар че планира в края на краищата да финансира 60 нови компании годишно. Като част от инициативата, одобрените нововъзникващи фирми ще завършат тримесечната програма на CV VC, като най-благоприятните проекти ще бъдат финансирани поетапно по-късно.


Освен това, новосъздадените фирми ще получат подкрепа и наставничество от консултантите по технология на консорциума.


Дългосрочната цел на компанията е да отвори врати за 1000 блокчейн компании по света, всяка година. В замяна на финансовата подкрепа на CV CV, новосъздадените фирми ще трябва да дадат дял в тяхната дейност до 8% под формата на акции или цифрови токени.

Амбициозните планове на CV VC включват и създаването на подобни инкубатори в други страни и разработването на глобална мрежа през следващите години. Съоснователят на консорциума Матиас Ръч заяви, че "блокчейн технологията е глобален феномен, така че можем да се разширим навсякъде по света".

Освен това, Ръч смята, че ICO заедно с IPO, ще улеснят създаването на нов модел на финансиране за млади компании. Василий Суворов, съветник и вицепрезидент на CV VC и вицепрезидент на Crypto Valley Association, подкрепи тази визия, като каза:

ICO ще продължат да бъдат полезен механизъм, но те вече няма да бъдат основни за блокчейн икономикатa. Ние имахме цялата реклама за ICO и сега се нуждаем от модел, който да вземе всички тези велики технологични идеи и да ги вкара в реалната икономика.

Швейцария бе класирана втората "най-благоприятна" страна за ICO, според проучване, съставено от анализатори, свързани с конференцията за крипто финансиране през юли. Изследването се основаваше на публично достъпни данни за топ 100 ICO по държави, по отношение на набраните средства и ги класира според броя на започнатите проекти.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джанет Йелън е потвърдена като Секретар на хазната на САЩ

Йелън, която преди това беше начело на Федералния резерв от 2014 до 2018 г., се определи като “не фен” на Биткойн през октомври 2018 г. Тя също го определя като “силно спекулативен актив”. Съвсем наск...
ЯНУ. 26, 2021 15:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

RippleNet бележи рекорден обем на транзакции през 2020 година

Това представлява петкратен ръст в сравнение с предходната година.Решението за ликвидност при поискване (ODL), задвижвано от XRP, отговаря за $2,4 милиарда от общия обем.RippleNet се впуска в B2B и ел...
ЯНУ. 26, 2021 13:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Австралия са изпрали $387 милиона за латиноамериканските наркокартели

Australian Financial Review казва, че мрежата за пране на пари обхваща няколко континента, включително Южна Америка, откъдето идват тежките наркотици, Северна Америка, където се продават и Югоизточна ...
ЯНУ. 26, 2021 17:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света