НАЧАЛО Други

Консорциум от швейцарски инвеститори стартира блокчейн инкубатор с цел от $100 милиона

СЕП. 21, 2018 12:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Консорциум от швейцарски инвеститори стартира блокчейн инкубатор с цел от $100 милиона

Швейцарският консорциум Crypto Valley Venture Capital (CV VC) стартира блокчейн инкубатор с цел $100 милиона, съобщи swissinfo.ch на 20-ти септември.


Съобщава се, че CV VC са пуснали начален инкубатор, наречен "Genesis Hub", в Цуг, познат още като Швейцарската крипто долина. The Crypto Valley Association е основана през март 2017 г. като консорциум, подкрепян от правителството, с цел "подпомагане на развитието на технологиите и бизнеса, свързани с блокчейн и криптографията".

В момента инкубаторът включва 20 блокчейн стартъпа, макар че планира в края на краищата да финансира 60 нови компании годишно. Като част от инициативата, одобрените нововъзникващи фирми ще завършат тримесечната програма на CV VC, като най-благоприятните проекти ще бъдат финансирани поетапно по-късно.


Освен това, новосъздадените фирми ще получат подкрепа и наставничество от консултантите по технология на консорциума.


Дългосрочната цел на компанията е да отвори врати за 1000 блокчейн компании по света, всяка година. В замяна на финансовата подкрепа на CV CV, новосъздадените фирми ще трябва да дадат дял в тяхната дейност до 8% под формата на акции или цифрови токени.

Амбициозните планове на CV VC включват и създаването на подобни инкубатори в други страни и разработването на глобална мрежа през следващите години. Съоснователят на консорциума Матиас Ръч заяви, че "блокчейн технологията е глобален феномен, така че можем да се разширим навсякъде по света".

Освен това, Ръч смята, че ICO заедно с IPO, ще улеснят създаването на нов модел на финансиране за млади компании. Василий Суворов, съветник и вицепрезидент на CV VC и вицепрезидент на Crypto Valley Association, подкрепи тази визия, като каза:

ICO ще продължат да бъдат полезен механизъм, но те вече няма да бъдат основни за блокчейн икономикатa. Ние имахме цялата реклама за ICO и сега се нуждаем от модел, който да вземе всички тези велики технологични идеи и да ги вкара в реалната икономика.

Швейцария бе класирана втората "най-благоприятна" страна за ICO, според проучване, съставено от анализатори, свързани с конференцията за крипто финансиране през юли. Изследването се основаваше на публично достъпни данни за топ 100 ICO по държави, по отношение на набраните средства и ги класира според броя на започнатите проекти.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че негов...
СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света