НАЧАЛО Други

Консорциум от 14 италиански банки провежда междубанкови транзакции на Corda блокчейн

ОКТ. 6, 2018 12:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Консорциум от 14 италиански банки провежда междубанкови транзакции на Corda блокчейн

Консорциум от италиански банки успешно завърши първоначалния опит на базирана на блокчейн система, насочена към засилване на междубанковите операции.

 


Известно като междубанковия проект Spunta, 14-те банки избират технологичната платформа на Corda, разработена от консорциума от R3 блокчейн консорциума. Приложението бе разработено от NTT Data Italia, а децентрализираната платформа за съхранение Sia осигури инфраструктурата на възлите. По време на пробната фаза, която продължи 10 месеца, около 1.2 милиона транзакции бяха обработени, според Ansa.


Скорост, ефективност и прозрачност


Някои от подобренията, които се очакват да бъдат направени чрез използването на блокчейн, включват повишаване на прозрачността, ускоряване на времето за обработка и повишаване на ефективността по отношение на обмена на информация и проверка на подробностите. По времето, когато процесът бе обявен миналата година през декември, изпълнителният директор на R3, Дейвид Рутър, посочи, че това са целите:

Работейки с ABI Lab използваме Corda, за да автоматизираме процеса на съвпадение, като помагаме на италианските банки да избягват несъответствията и да подобряват ефикасността и точността. Това PoC [доказателство за концепция] ще покаже колко им е лесно на банките да намалят своите оперативни и задбалансови разходи, като същевременно спестяват време и комуникират сигурно, като използват DLT.

Проектът Spunta се управлява от ABI Lab, изследователски и иновационен център на Associazione Bancaria Italiana (свободен превод - Italian Banking Association). В следващата фаза на проекта, банковите приложения ще се използват от банките в ежедневните транзакции.

14-те банки, които попадат под чадъра на ABI, включват втората по големина банка в Италия Intesa Sanpaolo, Credit Agricole ("зелената банка"), Banco BPM, BNL (Gruppo BNP Paribas), Banca Mediolanum, Banca Monte dei Paschi di Siena, Banca Popolare di Sondrio, Banca Sella, CheBanca (Gruppo Mediobanca), Credito Emiliano, Credito Valtellinese, Iccrea Banca, Intesa Sanpaolo, Nexi Banca и Ubi.


Финансови транзакции в рамките на страната


Освен използването ѝ в междубанковите операции, платформата Corda с отворен код също е била използвана при трансгранични плащания, както вече беше съобщено. Миналата година през октомври например се присъединиха 22 банки-членки, в това число Barclays, BBVA, Commerzbank, DNB, HSBC, ICBC, Intesa, KBC, KB Kookmin Bank, KEB Hana Bank, Natixis, Shinhan Bank, TD Bank, US Bank и Woori Bank си стиснаха ръцете с R3 с цел да се даде възможност за международни плащания.

Рутър по това време я обяви за изключително разрушителна за организации, които извършват трансгранична дейност.

"Международните платежни системи се бориха да поддържат темпото след експлозията на глобалната търговия и глобализацията на световните пазари", каза Рутър. "Това решение е средство за промяна на играта за всяка банка или компания, чийто бизнес зависи от извършването или получаването на трансгранични плащания."

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарските финансови институции залагат на ETH2, BCH и USDC

От разширяването на съществуващите екосистеми до стейкинг на големи суми върху предстоящи проекти, крипто връзките на Швейцария само се увеличават.Швейцарската банка SEBA обяви на 19-ти ноември, че ве...
НОЕ. 23, 2020 10:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света