НАЧАЛО Други

Консорциум от 14 италиански банки провежда междубанкови транзакции на Corda блокчейн

ОКТ. 6, 2018 12:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Консорциум от 14 италиански банки провежда междубанкови транзакции на Corda блокчейн

Консорциум от италиански банки успешно завърши първоначалния опит на базирана на блокчейн система, насочена към засилване на междубанковите операции.


Известно като междубанковия проект Spunta, 14-те банки избират технологичната платформа на Corda, разработена от консорциума от R3 блокчейн консорциума. Приложението бе разработено от NTT Data Italia, а децентрализираната платформа за съхранение Sia осигури инфраструктурата на възлите. По време на пробната фаза, която продължи 10 месеца, около 1.2 милиона транзакции бяха обработени, според Ansa.


Скорост, ефективност и прозрачност


Някои от подобренията, които се очакват да бъдат направени чрез използването на блокчейн, включват повишаване на прозрачността, ускоряване на времето за обработка и повишаване на ефективността по отношение на обмена на информация и проверка на подробностите. По времето, когато процесът бе обявен миналата година през декември, изпълнителният директор на R3, Дейвид Рутър, посочи, че това са целите:

Работейки с ABI Lab използваме Corda, за да автоматизираме процеса на съвпадение, като помагаме на италианските банки да избягват несъответствията и да подобряват ефикасността и точността. Това PoC [доказателство за концепция] ще покаже колко им е лесно на банките да намалят своите оперативни и задбалансови разходи, като същевременно спестяват време и комуникират сигурно, като използват DLT.

Проектът Spunta се управлява от ABI Lab, изследователски и иновационен център на Associazione Bancaria Italiana (свободен превод - Italian Banking Association). В следващата фаза на проекта, банковите приложения ще се използват от банките в ежедневните транзакции.

14-те банки, които попадат под чадъра на ABI, включват втората по големина банка в Италия Intesa Sanpaolo, Credit Agricole ("зелената банка"), Banco BPM, BNL (Gruppo BNP Paribas), Banca Mediolanum, Banca Monte dei Paschi di Siena, Banca Popolare di Sondrio, Banca Sella, CheBanca (Gruppo Mediobanca), Credito Emiliano, Credito Valtellinese, Iccrea Banca, Intesa Sanpaolo, Nexi Banca и Ubi.


Финансови транзакции в рамките на страната


Освен използването ѝ в междубанковите операции, платформата Corda с отворен код също е била използвана при трансгранични плащания, както вече беше съобщено. Миналата година през октомври например се присъединиха 22 банки-членки, в това число Barclays, BBVA, Commerzbank, DNB, HSBC, ICBC, Intesa, KBC, KB Kookmin Bank, KEB Hana Bank, Natixis, Shinhan Bank, TD Bank, US Bank и Woori Bank си стиснаха ръцете с R3 с цел да се даде възможност за международни плащания.

Рутър по това време я обяви за изключително разрушителна за организации, които извършват трансгранична дейност.

"Международните платежни системи се бориха да поддържат темпото след експлозията на глобалната търговия и глобализацията на световните пазари", каза Рутър. "Това решение е средство за промяна на играта за всяка банка или компания, чийто бизнес зависи от извършването или получаването на трансгранични плащания."

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Китайска държавна медия предупреждава за рискове свързани с метавселената

В мнение, публикувано от държавния Economic Daily, се казва, че колкото по-гореща става метавселената, толкова повече обществеността трябва да остане спокойна.Авторът пише, че в бъдеще, когато техноло...
НОЕ. 29, 2021 14:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мъж кръщава сина си на любимата си криптовалута

Неговият туит не остана незабелязан от главния изпълнителен директор на Input Output Чарлз Хоскинсън, който приветства бебето на света.Welcome baby cardano to the world https://t.co/oXNx1sUi22— Charle...
НОЕ. 29, 2021 12:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света