НАЧАЛО Регулации

Конгресмен кани крипто индустрията да се обсъди регулацията

АВГ. 20, 2018 23:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Конгресмен кани крипто индустрията да се обсъди регулацията

Един конгресмен от САЩ е поканил 32 организации от крипто индустрията в Капитол Хил, за да обсъди регулирането на първоначалните предлагания на монети (ICO).

 Axios съобщава, че срещата, спонсорирана от представителя Уорън Дейвидсън (R-OH), ще се състои на 25-и септември и включва участия от различни фирми и нестопански организации, включително Intercontinental Exchange, Nasdaq, CME Group, Андреесен Хоровиц, Union Square Ventures, Circle, Kraken, Ripple и Coin Center и други.


Главен между въпросите на Дейвидсън е дали ICO трябва да бъдат регулирани като предлагане на ценни книжа, които попадат под контрола на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC).


Към днешна дата агенцията, водена от председателя Джей Клейтън, твърди, че е възможно дадена структура на ICO да бъде структурирана така, че да е "полезен токен" и да не подлежи на надзор от страна на SEC. Клейтън също така каза, че лично никога не е виждал ICO, което да не е ценна книга.

Агенцията е не изключва възможността, че крипто токен може да стане достатъчно сигурен, като стане достатъчно децентрализиран. Както съобщава CCN, най-високопоставеният служител на SEC обяви по-рано тази година, че ether - токена на платформата Етериум- не е ценна книга, въпреки факта, че голяма част от ether токените първоначално е била разпространена през 2014 г чрез ICO.

Дейвидсън, според докладите, възнамерява да въведе законопроект за регулиране на ICO по-късно тази година. Републиканецът от Охайо, който е в Комитета за финансови услуги на Камарата, заяви, че подкрепя подхода за "леко докосване" на регулацията на крипто.

Другаде, индустриалните компании обмислят как да възприемат политики за самоприлагане, за да демонстрират пред регулаторните органи, че екосистемата навлиза в почтен пазар.

По-рано тази година Nasdaq съобщи, че е домакин на среща със затворени врати, за да обсъди начините за легитимиране на крипто като клас активи. Днес група от американски крипто обмена, ръководени от "Gemini", обявиха, че са създали работна група за обсъждане на създаването на саморегулираща се организация (SRO), чиято мисия ще бъде да пази американските борса.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC вдига лимитите за набиране на средства за крипто стартъпи

Хестър Пиърс обсъди новите капиталови ограничения на 2-ри ноември като част от отворена среща на SEC.  The SEC took some steps today to make it easier for small- and medium-sized businesses ...
НОЕ. 3, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Губернаторът на Уайоминг подкрепя Закона за крипто банкирането на щата

Тогава Kraken Financial стана първият субект, получил харта на специална депозитарна институция (SPDI) в щата, давайки на крипто сферата представа приблизително колко време отнема да получиш банков ли...
ОКТ. 27, 2020 17:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски финансов надзорник ще иска информация за крипто транзакции над $250

Според известие, публикувано в петък, агенциите искат да намалят прага от 3000 долара, установен през 1995 г., до 250 долара за международни транзакции, което означава, че финансовите институции ще тр...
ОКТ. 24, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света