НАЧАЛО Регулации

Конгресмен кани крипто индустрията да се обсъди регулацията

АВГ. 20, 2018 23:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Конгресмен кани крипто индустрията да се обсъди регулацията

Един конгресмен от САЩ е поканил 32 организации от крипто индустрията в Капитол Хил, за да обсъди регулирането на първоначалните предлагания на монети (ICO).

 Axios съобщава, че срещата, спонсорирана от представителя Уорън Дейвидсън (R-OH), ще се състои на 25-и септември и включва участия от различни фирми и нестопански организации, включително Intercontinental Exchange, Nasdaq, CME Group, Андреесен Хоровиц, Union Square Ventures, Circle, Kraken, Ripple и Coin Center и други.


Главен между въпросите на Дейвидсън е дали ICO трябва да бъдат регулирани като предлагане на ценни книжа, които попадат под контрола на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC).


Към днешна дата агенцията, водена от председателя Джей Клейтън, твърди, че е възможно дадена структура на ICO да бъде структурирана така, че да е "полезен токен" и да не подлежи на надзор от страна на SEC. Клейтън също така каза, че лично никога не е виждал ICO, което да не е ценна книга.

Агенцията е не изключва възможността, че крипто токен може да стане достатъчно сигурен, като стане достатъчно децентрализиран. Както съобщава CCN, най-високопоставеният служител на SEC обяви по-рано тази година, че ether - токена на платформата Етериум- не е ценна книга, въпреки факта, че голяма част от ether токените първоначално е била разпространена през 2014 г чрез ICO.

Дейвидсън, според докладите, възнамерява да въведе законопроект за регулиране на ICO по-късно тази година. Републиканецът от Охайо, който е в Комитета за финансови услуги на Камарата, заяви, че подкрепя подхода за "леко докосване" на регулацията на крипто.

Другаде, индустриалните компании обмислят как да възприемат политики за самоприлагане, за да демонстрират пред регулаторните органи, че екосистемата навлиза в почтен пазар.

По-рано тази година Nasdaq съобщи, че е домакин на среща със затворени врати, за да обсъди начините за легитимиране на крипто като клас активи. Днес група от американски крипто обмена, ръководени от "Gemini", обявиха, че са създали работна група за обсъждане на създаването на саморегулираща се организация (SRO), чиято мисия ще бъде да пази американските борса.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Кентъки ще предлага данъчни облекчения за крипто добив

Във вторник депутатите от Кентъки одобриха няколко държавни данъчни облекчения, включително House Bill 230, които щяха да премахнат данъка върху продажбите от електричество, закупено от местни операто...
МАР. 3, 2021 16:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарският кантон Цуг вече приема Биткойн и Етериум за данъчни плащания

Кантонът Цуг си партнира с Bitcoin Suisse за инициативата, което означава, че швейцарската крипто фирма ще преобразува данъчните плащания на BTC и ETH на местните жители в швейцарски франкове за власт...
ФЕВ. 22, 2021 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското правителство подготвя закон за данъчно облагане на криптовалутите

Според официално съобщение на руската Държавна дума, Комисията по държавното строителство и законодателство на Дума е одобрила законопроект за данъчното облагане на криптовалутите на 15-ти февруари. Н...
ФЕВ. 17, 2021 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

Комисарят на SEC Хестър Пиърс вярва, че сега повече от всякога са необходими ясни правила за криптовалутата, поради активното възприемане на класа активи от страна на фирми като Tesla и Mastercard.&nb...
ФЕВ. 15, 2021 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света