НАЧАЛО Регулации

Конгресмен кани крипто индустрията да се обсъди регулацията

АВГ. 20, 2018 23:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Конгресмен кани крипто индустрията да се обсъди регулацията

Един конгресмен от САЩ е поканил 32 организации от крипто индустрията в Капитол Хил, за да обсъди регулирането на първоначалните предлагания на монети (ICO).Axios съобщава, че срещата, спонсорирана от представителя Уорън Дейвидсън (R-OH), ще се състои на 25-и септември и включва участия от различни фирми и нестопански организации, включително Intercontinental Exchange, Nasdaq, CME Group, Андреесен Хоровиц, Union Square Ventures, Circle, Kraken, Ripple и Coin Center и други.


Главен между въпросите на Дейвидсън е дали ICO трябва да бъдат регулирани като предлагане на ценни книжа, които попадат под контрола на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC).


Към днешна дата агенцията, водена от председателя Джей Клейтън, твърди, че е възможно дадена структура на ICO да бъде структурирана така, че да е "полезен токен" и да не подлежи на надзор от страна на SEC. Клейтън също така каза, че лично никога не е виждал ICO, което да не е ценна книга.

Агенцията е не изключва възможността, че крипто токен може да стане достатъчно сигурен, като стане достатъчно децентрализиран. Както съобщава CCN, най-високопоставеният служител на SEC обяви по-рано тази година, че ether - токена на платформата Етериум- не е ценна книга, въпреки факта, че голяма част от ether токените първоначално е била разпространена през 2014 г чрез ICO.

Дейвидсън, според докладите, възнамерява да въведе законопроект за регулиране на ICO по-късно тази година. Републиканецът от Охайо, който е в Комитета за финансови услуги на Камарата, заяви, че подкрепя подхода за "леко докосване" на регулацията на крипто.

Другаде, индустриалните компании обмислят как да възприемат политики за самоприлагане, за да демонстрират пред регулаторните органи, че екосистемата навлиза в почтен пазар.

По-рано тази година Nasdaq съобщи, че е домакин на среща със затворени врати, за да обсъди начините за легитимиране на крипто като клас активи. Днес група от американски крипто обмена, ръководени от "Gemini", обявиха, че са създали работна група за обсъждане на създаването на саморегулираща се организация (SRO), чиято мисия ще бъде да пази американските борса.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света