НАЧАЛО Други

Компания за вино от Хонг Конг придобива акции в японска крипто борса

ДЕК. 27, 2018 17:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Компания за вино от Хонг Конг придобива акции в японска крипто борса

Madison Group Holdings, търговец на вино с пазарна капитализация от над $500 милиона, планира да придобие 67% дял в BitOcean - японска крипто борса.


$30+ милиона дял от собствеността


Според South China Morning Post (SCMP), Madison Group отбеляза в заявление до фондовата борса в Хонг Конг (SEHK), че планира да придобие 67,2% дял в BitOcean чрез дъщерното си дружество Madison Lab. Придобиването е на стойност 1,68 млрд. Японски йени (приблизително $15,12 милиона), в допълнение към други свързани с бизнеса такси от около $15 милиона.

За отбелязване е, че BitOcean е една от 16-те борси за търговия на дигитални валути в Япония, на които е предоставен лиценз за предлагане на услуги за крипто търговия от Агенцията за финансови услуги (FSA), основния финансов регулатор на страната. Все още обаче BitOcean не са започнали официално да предоставя услуги за търговия с цифрови активи.

Според цитирани източници в Хонг Конг, HDR Cadenza Management, дъщерно дружество на регистрирания на Сейшелите HDR Global Trading, компанията, която притежава гигантска платформа за търговия с крипто деривати BitMEX, може да придобие 51% дял (приблизително $17,14 милиона) чрез партньорство с Madison Labs. В момента тази сделка не е финализирана, a тази включваща BitOcean е в процес на преразглеждане.


Диверсификация на дейността на дружеството


Коментирайки сделката с BitOcean, председателят на Madison Group Holdings Реймънд Тинг Панг-уан съобщи, че придобиването на дял в крипто борсата е част от стратегията на холдинга да диверсифицира бизнеса си. Панг-уан също отбеляза, че партньорството с BitMEX е важно, защото Madison Group търси помощ при разработването на своята платформа за дигитална търговия.

По време на интервю Панг-уан отбеляза:

Нашият винен бизнес е стабилен и печеливш, но малък. Трудно е да се направи търговия с вино в един много голям бизнес. Затова трябва да диверсифицираме финансовите технологии и крипто бизнеса - за да постигнем по-добра възвръщаемост за нашите акционери.

Той добави, че криптовалутите и блокчейн стават все по-популярни и че в тази индустрия може потенциално да увеличи приходите на компанията. Въпреки удълженият дигитален мечи пазар, чиято пазарна капитализация е паднала от над $800 милиарда (през декември 2017 година) до сегашното ниво от $127 милиарда, Пан-уан смята, че сега е добър момент да се влезе в блокчейн сектора.


"Биткойн е евтин" точно сега


Панг-уан обясни бизнес стратегията на компанията си:

Биткойн е евтин, което създаде добра възможност за навлизане на пазара. Гледаме дългосрочно, така че не се притесняваме от краткосрочната нестабилност.

Разглеждайки защо Madison Group избра да придобие дял от борсата BitOcean, Панг-уан заяви, че търговията с дигитални валути е станала доста популярна в Япония, а страната е и сред световните лидери, когато става дума за разработване на цялостна регулаторна рамка за криптовалутите.

Панг-уан отбеляза:

Япония представлява около 20% от търговията с Биткойн в световен мащаб. Япония и САЩ са единствените два пазара, които имат система за лицензиране на такива платформи за търговия. Искахме да инвестираме в платформа, която беше подложена на правилно регулиране.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света