НАЧАЛО Регулации

Комисията на Великобритания ще преразгледа правните рамки да остане "конкурентна" в ерата на интелигентните договори

ЮЛИ. 20, 2018 22:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Комисията на Великобритания ще преразгледа правните рамки да остане "конкурентна" в ерата на интелигентните договори

Комисията по право на Великобритания ще преразгледа правните рамки, за да гарантира, че британските съдилища ще останат "конкурентен" избор за бизнеса, използващ интелигентни договори.


Съобщението беше направено в доклада на Комисията от 2018 г., публикуван на 19- юли.


Правната комисия е създадена през 1965 г. с основните задачи за мониторинг на законите на Великобритания и препоръчване на реформи.


Според Комисията интелигентните договори за протоколи предразполагат ерата на безпристрастни и по-ефективни бизнес транзакции, които принуждават депутатите да гарантират, че съществуващите рамки имат необходимата гъвкавост и яснота, за да поддържат темпото с иновациите.


Първоначалното проучване по въпроса се очаква да започне през това лято, след като органът стигна до заключението, че това е "убедителен случай за проучване на обхвата на законодателната комисия", за да се подчертаят областите за изясняване и потенциалната реформа.

Както посочи експертът на Cointelegraph, интелигентните договори все повече се признават като голяма разрушителна сила за правната сфера. Непостоянните данни, генерирани върху блокчейн, дават възможност за одит, с който интелигентните договори взаимодействат в съответствие с предварително зададените правила - "кодът е закон".


Великобритания е направила преглед на широкообхватния потенциал на блокчейн, като наскоро членовете на парламента призоваха правителството да превърне новата технология в приоритет. Мат Хенкок, депутат от Консервативната партия, предсказа, че блокчейн ще има "монументалното въздействие", което ще има в "огромните области на обществения живот", включително в правната система.

През юли тази година новият доклад показа, че Великобритания има потенциала да се превърне в лидер в блокчейн технология и крипто-икономиката до 2022 г., отбелязвайки, че през 2017-2018 г. са направени инвестиции над 500 милиона британски лири.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света