НАЧАЛО Други

Колумбийският университет проучва ролята на блокчейн в журналистиката

ОКТ. 26, 2018 12:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Колумбийският университет проучва ролята на блокчейн в журналистиката

Центърът за цифрова журналистика в Колумбийския университет, наскоро проведе панел, разглеждащ ролята на блокчейн в журналистическия свят.

 


Събитието бе озаглавено "Блокчейн в журналистиката: обещание и практика".Tow Center for Digital Journalism е част от Graduate School of Journalism на университета в Колумбия, доставчици на известната награда Пулицър. Изявлението на мисията на центъра:

Центърът за цифрова журналистика изследва начините, по които технологията променя журналистиката, нейната практика и нейното потребление - особено когато потребителите на новини търсят начини да преценят надеждността, достоверността и стандартите на информацията

С акцента си върху технологичните промени не е изненадващо, че Центърът се стреми да изследва връзката между журналистиката и блокчейн.


Сблъсък на два свята


Миа Шуан Ли от Columbia Journalism Review отбелязва, че събитието събира широк спектър от панелисти от областта на блокчейн и журналистиката. Главният изпълнителен директор на Civil Foundation, Вивиан Шилер, и Мануш Зомороди от ZigZag podcast са важна част от панела, защото:

Civil Functions като платформа, подкрепяща многобройни медий, сред които ZigZag, финансирани със свой собствен CVL токен. Това беше основна тема на дискусията, както и на участниците в конференцията.

Други сътрудници включват изследователя от колумбийския Еран Тромър, ръководителят на продуктовата и технологичната организация за Forbes, Салах Залатимо, изследователката на Ню Йорк Таймс Нели Боулс и Ярод Дикър, главен изпълнителен директор на Po.et.

Цeлият панел може да се види по-долу:

https://youtu.be/Y9MN8xwmWBo


Oтговаряне на предизвикателствата ...


Шуан Ли описва серия от три предизвикателства, които притежава блокчейн журналистиката. Според панела, първото предизвикателство се отнася до връзката между блокчейн и крипто - твърде често блокчейн поддържа "стигма", поради асоциирането си с криптовалутите. Обичайните заподозрени в стигмата включват волатилността и обща репутация.

Второто предизвикателство произтича от факта, че хората не са все още толкова добре запознати със самата технология. Мануш Зомороди отбелязва, че подкастът му е продължение на това усилие.

Последното предизвикателство е това, че има "проблемен дизайн на продукта" и нерафинирани интерфейси, които водят до загуба на доверие и участие в проекти, свързани с журналистически блогове. Шуанг Ли споменава, че Джон Кийф от Nieman Lab "изчислява, че са необходими 44 стъпки за закупуване на CVL, токена, който стои зад Civil".


Прекалено оптимистично?


Въпреки ясния образ на предстоящите предизвикателства, някои от участниците в конференцията чувстваха скептицизъм към прекалено вълнение:

Докато панелистите обикновено бяха оптимисти за потенциала на блокчейн и възможността да подобри общественото доверие в журналистиката, те също се запитаха дали журналистическата индустрия се е надявала твърде много на бъдещето, базирано на блокчейн.

Шуанг Ли отбелязва, че главният изпълнителен директор на Postlight и панелистът Пол Форд казаха: "Цялото нещо е огромен GIF в строеж".

Въпреки колебанието при големите университети да приемат крипто дарения, много училища внедряват блокчейн и крипто класове. Тези класове и програми са изключително популярни в САЩ. Сред най-добрите университети, предлагащи крипто класове е университетът в Станфорд, който наскоро застана начело в списъка.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Rakuten ще позволи на клиентите да зареждат сметката си с BTC, ETH, BCH

В официално съобщение фирмата обяви, че ще позволи на клиентите на своя крипто портфейл и борсова платформа Rakuten Wallet да попълват сметките си за електронно плащане, използвайки Биткойн, Етериум и...
МАР. 1, 2021 21:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood очаква да плати $ 26,6 милиона FINRA глоба

Не всичко е негативно за компанията, която се готви да стане публична - Robinhood се оценява на 20 милиарда долара и добави 6 милиона потребители на крипто през 2021 година.Robinhood, популярното прил...
МАР. 1, 2021 13:29 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хиляди търговци в САЩ вече могат да приемат крипто плащания

Повече от 8,500 търговци на OLB вече могат да приемат BTC, ETH, USDC и DAI на мястото на продажба чрез платформата за управление на бизнеса OmniSoft на компанията. Клиентите, желаещи да плащат с крипт...
МАР. 1, 2021 12:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Finance добавя раздел “крипто”

Разделът, озаглавен “Крипто”, вече се появява в категорията “Сравнение на пазарите” заедно с конвенционалните фондови и валутни пазари.  Разделът предоставя ключова информация за ценообразув...
МАР. 1, 2021 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света