НАЧАЛО Регулации

Колумбийският президент обещава намаляване на таксите за наем на крипто фирмите

СЕП. 1, 2018 13:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Колумбийският президент обещава намаляване на таксите за наем на крипто фирмите

Колумбийският президент Иван Дюk наскоро обеща да намали данъците за крипто и блокчейн стартъпи, съобщи местният вестник El Tiempo в сряда, 29-и август.


Дюк направи открита реч по време на ANDICOM, международен конгрес по информационни и комуникационни технологии (ИКТ), който се провежда ежегодно в Cartagena de Indias, Колумбия. Запис на неговата реч вече е налице в YouTube.

Президентът призна, че е "обсебен" от технологиите, особено oт роботиката и изкуствения интелект (AI). Той освен това подчерта, че Колумбия се нуждае от своя регулатор за ИКТ индустрията и обеща да създаде генерален съвет за трансформация и цифрово общество.

Според Дюк, използването на усъвършенствани технологии може да помогне на държавата да се справи с корупцията заедно с подобряването на области като сигурност, правосъдие и медицина. Той предложи да се възползва блокчейн и AI за проследяване на публичните средства и откриване на аномалии.

Преминавайки към крипто индустрията, Дюк обеща да облекчи бизнеса, свързан с криптовалутите, с данъци за наеми за период от пет години, при условие че те генерират известен брой нови работни места.

Иван Дюк е настоящият президент на Колумбия. Той заема длъжността през август 2018 г., след като спечели изборите по-рано през май. Политикът има силен финансов опит, като по-рано заемаше значителни позиции в Министерството на финансите на страната и Междуамериканската банка за развитие.

Колумбийският сенат сходен оптимист спрямо блокчейн, заявявайки, че "може да промени живота" след дебат през юни. В допълнение към това през май беше създадена национална асоциация на блокчейн.

В същото време финансовата индустрия в страната е доста скептична за криптото досега. Например, в един момент колумбийските банки затвориха всички сметки на южноамериканския крипто обмен Buda.com.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света