НАЧАЛО Регулации

Колумбийският президент обещава намаляване на таксите за наем на крипто фирмите

СЕП. 1, 2018 13:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Колумбийският президент обещава намаляване на таксите за наем на крипто фирмите

Колумбийският президент Иван Дюk наскоро обеща да намали данъците за крипто и блокчейн стартъпи, съобщи местният вестник El Tiempo в сряда, 29-и август.


Дюк направи открита реч по време на ANDICOM, международен конгрес по информационни и комуникационни технологии (ИКТ), който се провежда ежегодно в Cartagena de Indias, Колумбия. Запис на неговата реч вече е налице в YouTube.

Президентът призна, че е "обсебен" от технологиите, особено oт роботиката и изкуствения интелект (AI). Той освен това подчерта, че Колумбия се нуждае от своя регулатор за ИКТ индустрията и обеща да създаде генерален съвет за трансформация и цифрово общество.

Според Дюк, използването на усъвършенствани технологии може да помогне на държавата да се справи с корупцията заедно с подобряването на области като сигурност, правосъдие и медицина. Той предложи да се възползва блокчейн и AI за проследяване на публичните средства и откриване на аномалии.

Преминавайки към крипто индустрията, Дюк обеща да облекчи бизнеса, свързан с криптовалутите, с данъци за наеми за период от пет години, при условие че те генерират известен брой нови работни места.

Иван Дюк е настоящият президент на Колумбия. Той заема длъжността през август 2018 г., след като спечели изборите по-рано през май. Политикът има силен финансов опит, като по-рано заемаше значителни позиции в Министерството на финансите на страната и Междуамериканската банка за развитие.

Колумбийският сенат сходен оптимист спрямо блокчейн, заявявайки, че "може да промени живота" след дебат през юни. В допълнение към това през май беше създадена национална асоциация на блокчейн.

В същото време финансовата индустрия в страната е доста скептична за криптото досега. Например, в един момент колумбийските банки затвориха всички сметки на южноамериканския крипто обмен Buda.com.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Европейският съюз предлага цялостна регулаторна рамка за криптовалутите

Потвърждавайки доклад от миналата седмица, Европейската комисия предложи в четвъртък законодателство, което ще превърне криптовалутите в регулиран финансов инструмент.Наречен "Регламент за пазарите на...
СЕП. 25, 2020 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Русия предлагат нови изисквания за данъчното облагане на крипто

Сега министерството иска да въведе наказателна отговорност за недеклариране на данъци върху крипто, включително затвор до три години.Според доклад на "Комерсант" от 24-ти септември, министерството пре...
СЕП. 24, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света