НАЧАЛО Регулации

Колумбийският президент обещава намаляване на таксите за наем на крипто фирмите

СЕП. 1, 2018 13:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Колумбийският президент обещава намаляване на таксите за наем на крипто фирмите

Колумбийският президент Иван Дюk наскоро обеща да намали данъците за крипто и блокчейн стартъпи, съобщи местният вестник El Tiempo в сряда, 29-и август.

 


Дюк направи открита реч по време на ANDICOM, международен конгрес по информационни и комуникационни технологии (ИКТ), който се провежда ежегодно в Cartagena de Indias, Колумбия. Запис на неговата реч вече е налице в YouTube.

Президентът призна, че е "обсебен" от технологиите, особено oт роботиката и изкуствения интелект (AI). Той освен това подчерта, че Колумбия се нуждае от своя регулатор за ИКТ индустрията и обеща да създаде генерален съвет за трансформация и цифрово общество.

Според Дюк, използването на усъвършенствани технологии може да помогне на държавата да се справи с корупцията заедно с подобряването на области като сигурност, правосъдие и медицина. Той предложи да се възползва блокчейн и AI за проследяване на публичните средства и откриване на аномалии.

Преминавайки към крипто индустрията, Дюк обеща да облекчи бизнеса, свързан с криптовалутите, с данъци за наеми за период от пет години, при условие че те генерират известен брой нови работни места.

Иван Дюк е настоящият президент на Колумбия. Той заема длъжността през август 2018 г., след като спечели изборите по-рано през май. Политикът има силен финансов опит, като по-рано заемаше значителни позиции в Министерството на финансите на страната и Междуамериканската банка за развитие.

Колумбийският сенат сходен оптимист спрямо блокчейн, заявявайки, че "може да промени живота" след дебат през юни. В допълнение към това през май беше създадена национална асоциация на блокчейн.

В същото време финансовата индустрия в страната е доста скептична за криптото досега. Например, в един момент колумбийските банки затвориха всички сметки на южноамериканския крипто обмен Buda.com.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Министерството на финансите на Обединеното кралство открива консултации относно регулирането на крипто

Министерството на финансите заяви, че нарастването на крипто и стабилни монети може да представлява подобна финансова стабилност и рискове за потребителите като традиционните регулирани платежни систе...
ЯНУ. 9, 2021 14:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британският финансов регулатор забрани крипто дериватите

FCA първоначално обяви забраната още през октомври 2020 г. след едногодишно разглеждане на въпроса. По това време FCA твърди, че крипто дериватите са неподходящи за инвеститори на дребно, които са изл...
ЯНУ. 7, 2021 20:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски регулатор ще позволи употребата на стабилни монети в банковите услуги

Писмото посочва, че банките и спестовните асоциации вече могат да управляват крипто възли и да използват свързани стабилни монети за “допустими разплащателни дейности”.  Това означава, че банките мога...
ЯНУ. 5, 2021 09:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

FinCEN се интересуват от офшорните крипто средства на гражданите

Понастоящем дигиталните активи не са обхванати от разпоредбите на чуждестранните банки и финансовите сметки, или FBAR.Известието обаче показва, че FinCEN желае да измени тези разпоредби. Това ще изиск...
ЯНУ. 1, 2021 16:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света