НАЧАЛО Регулации

Колумбийският президент обещава намаляване на таксите за наем на крипто фирмите

СЕП. 1, 2018 13:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Колумбийският президент обещава намаляване на таксите за наем на крипто фирмите

Колумбийският президент Иван Дюk наскоро обеща да намали данъците за крипто и блокчейн стартъпи, съобщи местният вестник El Tiempo в сряда, 29-и август.

 


Дюк направи открита реч по време на ANDICOM, международен конгрес по информационни и комуникационни технологии (ИКТ), който се провежда ежегодно в Cartagena de Indias, Колумбия. Запис на неговата реч вече е налице в YouTube.

Президентът призна, че е "обсебен" от технологиите, особено oт роботиката и изкуствения интелект (AI). Той освен това подчерта, че Колумбия се нуждае от своя регулатор за ИКТ индустрията и обеща да създаде генерален съвет за трансформация и цифрово общество.

Според Дюк, използването на усъвършенствани технологии може да помогне на държавата да се справи с корупцията заедно с подобряването на области като сигурност, правосъдие и медицина. Той предложи да се възползва блокчейн и AI за проследяване на публичните средства и откриване на аномалии.

Преминавайки към крипто индустрията, Дюк обеща да облекчи бизнеса, свързан с криптовалутите, с данъци за наеми за период от пет години, при условие че те генерират известен брой нови работни места.

Иван Дюк е настоящият президент на Колумбия. Той заема длъжността през август 2018 г., след като спечели изборите по-рано през май. Политикът има силен финансов опит, като по-рано заемаше значителни позиции в Министерството на финансите на страната и Междуамериканската банка за развитие.

Колумбийският сенат сходен оптимист спрямо блокчейн, заявявайки, че "може да промени живота" след дебат през юни. В допълнение към това през май беше създадена национална асоциация на блокчейн.

В същото време финансовата индустрия в страната е доста скептична за криптото досега. Например, в един момент колумбийските банки затвориха всички сметки на южноамериканския крипто обмен Buda.com.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света