НАЧАЛО Други

Колко пари са събрани от ICO през 2018 година

НОЕ. 7, 2018 16:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Колко пари са събрани от ICO през 2018 година

По това време миналата година, ICO проектите бяха една от най-нашумелите теми, набирайки средства на обща стойност от над $6 милиарда през цялата 2017 година.

 Въпреки спада в пазара на криптовалути, ICO продължават да растат. Но с колко? Не е толкова лесно да се отговори.


Има няколко организации, които събират такива данни, но всяка от тях избира кои данни да използва и никой не се съгласява с цифрата. Тя може да бъде $11 милиарда или може да бъде два пъти по-голяма, в зависимост от организацията, с която се консултирате.

Проблемът е, че откриването на факти може да бъде трудно, когато стандартите за оповестяване все още са импровизирани.

Тази липса на регулиране означава, че никой не е задължен да подава данните на властите. Това води до несъответствия в това, което събирачите на данни смятат за доказано и следователно бъде представено в цифри.

Повечето наблюдатели получават информацията си директно от емитентите на ICO и няма гаранция, че тези цифри са точни. Алекс Беулау, главен изпълнителен директор на CoinScehdule в Обединеното кралство, обяснява:

Това са ранните дни. Въпросът е как може индустрията да създаде стимул за тези хора да съобщават точни цифри? В този момент няма стимул.


Кои са източниците?За да се потвърдят данните, различните фирми използват различни методи. Някои използват данни от блокчейн, за да подкрепят съобщените цифри от надеждни източници. Данните по веригата са проследими, но имат недостатъка да не записват фиатни инвестиции.

Autonomous Research съпоставя данните от основните тракери и ръчно премахва съмнителните записи. Това е постоянна задача, както обяснява Лекс Соколин, глобален директор на финтех стратегията:

Тракерите, от които зависим, се различават с течение на времето, тъй като тяхното качество може да е колебливо, вероятно защото икономиката на поддържане на база данни е отслабена.

За да се усложнят още повече проблемите, продажбите на повечето токени са частично или напълно частни. Данните около частните продажби са още по-мъгливи, което не е лошо само за тракерите, но и за пазара.

Саша Камшилов, съосновател на ICORating в Санкт Петербург потвърждава:

Важно е редовните инвеститори да знаят действителната цена и условията на частната продажба.

Като пример за начина, по който цифрите се различават, можем да погледнем инструмента Dragon токен, инструмент за разплащания в развлекателната индустрия. Drаgon заявяват, че са събрали $12 милиона в публична продажба и $408 милиона в частна. Coinschedule вписват пълната сума от $420 милиона, като ICORating определят $3.9 милиона, а според Autonomous Research стойността е $320 милиона.

Така че може би има ясен отговор - "Никой не е съвсем сигурен"

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в размер от $69 милиарда проучва крипто пространството

Стюарт Симънс, директор на QIC и отговорник за валутите, твърди, че държавната компания няма да инвестира много от самото начало поради липсата на регулаторна яснота относно криптовалутите в Австралия...
ОКТ. 15, 2021 14:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света