НАЧАЛО Крипто Крими

Колко пари са направени от крипто кражбите и измами през 2018 г?

ЯНУ. 30, 2019 20:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Колко пари са направени от крипто кражбите и измами през 2018 г?

Около $1,7 милиарда в криптовалута са получени чрез незаконни начини през 2018 година, според проучване, публикувано от криптоаналитичната компания CipherTrace на 29-и януари.


От тези $1.7 милиарда, над $950 милиона са били откраднати от крипто борси, което представлява 3,6 пъти увеличение спрямо 2017 година. От друга страна, най-малко $725 милиона са загубени през 2018 година от измами, като Понци схеми, изходни схеми и измамни ICO.

CipherTrace също така изброява това, което компанията вярва, че са десетте най-големи заплахи за криптовалутите: най-голямата е размяната на СИМ карти, която е вид кражба на самоличност, включваща поемане на контрол над телефонния номер на жертвата, обикновено за получаване на достъп до кодове за автентификация с два фактора.

Другите основни заплахи, които се цитират, включват крипто дъстинг, което включва изпращане на останки от криптовалута до огромни количества адреси и укриване на международни санкции с крипто, насърчавани от държави като Венецуела и Иран. Докладът също така цитира cryptojacking атаки върху центровете за данни и анонимността на Lightning Network oт страна на криптовалутните миксери - нелицензирани предприятия за услуги.

Изследването предупреждава за децентрализирани стейбълкойнове, които биха могли да бъдат анонимни, онлайн изнудване и накрая, ransomware крадящ криптовалути, който не само предотвратява достъпа до потребителски данни, но и краде личните ключове на портфейла.

Както наскоро бе съобщено, изследването, очертано от Chainalysis на компанията за блокчейн анализ, разкри, че две вероятно все още активни хакерски групи, са откраднали $1 милиард в криптовалута.

Също така се появи новината, че две седмици след съобщения хак на новозеландската крипто борса Cryptopia, платформата е компроментирана и е възможна жертва за киберпрестъпниците.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона. "Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платфор...
ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света