НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Колко Биткойн ви е нужен, за да се наречете кит?

СЕП. 17, 2019 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Колко Биткойн ви е нужен, за да се наречете кит?

Искате ли да сте Биткойн кит? Размерът на BTC, който ще ви бъде нужен, за да повлияете на пазарите в бъдеще, може да бъде драстично по-малък от днес.

Биткойн кит прехвърли $1 милиард (94,504 BTC)


Преди 10 дни Биткойн кит (или по-скоро майката на всички Биткойн китове) премести $1 милиард в BTC само в една транзакция.

Съвсем разбираемо е, че движение на такава сума Биткойн от адрес, който не е на борса, предизвика вълна от спекулации.

Каквито и да са причините, трябва да си признаете, че преместването на толкова много пари с един замах е доста удивително и малко страшно.

Биткойн китовете имат силата да движат пазарите. Според проучвания, проведени от Diar, по това време миналата година, над 55% от световното циркулиращо предлагане на Биткойн беше контролирано от по-малко от 1% от всички BTC портфейли.

Това означава, че много малко хора имат много голямо влияние върху това, което се случва с цената на BTC.

Но както посочи по-рано един потребител на Reddit, броят на биткойните, необходими за един BTC кит, може да се промени значително с времето.

Колко биткойни ще ви направят кит?


Потребителят на Reddit написа:

Преди 10 години ако сте имали 10 000 биткойна, не сте кит. Днес вярвам, че прехвърлянето на 1000 BTC (може би дори по-малко) би ви направило кит. Предстои ли ви бъдеще, в което 100 BTC ви квалифицират като кит? 10 BTC? Дори една-единствена монета?


Това със сигурност е интересен въпрос, който, естествено, предизвика множество интересни отговори.

Някои хора вярват, че в бъдеще, за да бъдете Биткойн кит, ще трябва само да притежавате 0,28 BTC. Други не са съгласни, твърдейки, че все още ще ви трябва приблизително същата сума като сега.

Защо? Тъй като способността да се движите на пазара няма „нищо общо“ със стойността в USD, а с процента от общото предлагане.

Това обаче може да не е така, според някои. В крайна сметка те твърдят, че способността ви да влияете на пазара няма връзка с това колко BTC притежавате, а „общата сума на наличната ликвидност на пазарите“.

Това означава, че тъй като повече хора притежават биткойни, ще има по-малка ликвидност и по-малките количества BTC ще имат по-голямо влияние.

Общността не е решена


Изглежда, че биткойн общността няма ясен отговор на въпроса на потребителя от Reddit за това колко BTC ще ви трябва, за да бъдете биткойн кит в бъдеще.

Докато 1 BTC може да бъде изключително ценен в бъдеще, той никога няма да има силата да движи пазара, тъй като 1 от 21 000 000 е общо взето нищожно.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Броят на Биткойн милионерите се увеличава

Броят на адресите, притежаващи над 1000 монети, както и броят на BTC милионерите са се увеличили тази година, заедно с показателите за здравето на мрежите, като хешираща мощност. Биткойн адресите на...
ОКТ. 14, 2019 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ще революционализира работата на правителствата от цял свят

В Medium публикация, Дрейпър нарече Биткойн „стартъп валута“ и похвали технологията зад нея. Биткойн срещу трибализъмСпоред Дрейпър, биткойн и DLT (технологията на разпределения леджър), географски...
ОКТ. 14, 2019 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

3 добри причини да включите Биткойн в портфолиото си

В блог публикация от 8-ми октомври, VanEck се съсредоточи върху трите причини за включване на BTC във всяко инвестиционно портфолио.Публикацията на VanEck започва с обяснение за разликата между два ти...
ОКТ. 14, 2019 09:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е нараснал с 838 милиона процента - какво следва?

Неговият дигитален механизъм за оскъдност очевидно работи и премина теста на пазара, тъй като цените продължават да се увеличават, макар и с голяма волатилност. Ръст от близо 800 милиона процента На 1...
ОКТ. 13, 2019 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света