НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Колко Биткойн ви е нужен, за да се наречете кит?

СЕП. 17, 2019 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Колко Биткойн ви е нужен, за да се наречете кит?

Искате ли да сте Биткойн кит? Размерът на BTC, който ще ви бъде нужен, за да повлияете на пазарите в бъдеще, може да бъде драстично по-малък от днес.

Биткойн кит прехвърли $1 милиард (94,504 BTC)


Преди 10 дни Биткойн кит (или по-скоро майката на всички Биткойн китове) премести $1 милиард в BTC само в една транзакция.

Съвсем разбираемо е, че движение на такава сума Биткойн от адрес, който не е на борса, предизвика вълна от спекулации.

Каквито и да са причините, трябва да си признаете, че преместването на толкова много пари с един замах е доста удивително и малко страшно.

Биткойн китовете имат силата да движат пазарите. Според проучвания, проведени от Diar, по това време миналата година, над 55% от световното циркулиращо предлагане на Биткойн беше контролирано от по-малко от 1% от всички BTC портфейли.

Това означава, че много малко хора имат много голямо влияние върху това, което се случва с цената на BTC.

Но както посочи по-рано един потребител на Reddit, броят на биткойните, необходими за един BTC кит, може да се промени значително с времето.

Колко биткойни ще ви направят кит?


Потребителят на Reddit написа:

Преди 10 години ако сте имали 10 000 биткойна, не сте кит. Днес вярвам, че прехвърлянето на 1000 BTC (може би дори по-малко) би ви направило кит. Предстои ли ви бъдеще, в което 100 BTC ви квалифицират като кит? 10 BTC? Дори една-единствена монета?


Това със сигурност е интересен въпрос, който, естествено, предизвика множество интересни отговори.

Някои хора вярват, че в бъдеще, за да бъдете Биткойн кит, ще трябва само да притежавате 0,28 BTC. Други не са съгласни, твърдейки, че все още ще ви трябва приблизително същата сума като сега.

Защо? Тъй като способността да се движите на пазара няма „нищо общо“ със стойността в USD, а с процента от общото предлагане.

Това обаче може да не е така, според някои. В крайна сметка те твърдят, че способността ви да влияете на пазара няма връзка с това колко BTC притежавате, а „общата сума на наличната ликвидност на пазарите“.

Това означава, че тъй като повече хора притежават биткойни, ще има по-малка ликвидност и по-малките количества BTC ще имат по-голямо влияние.

Общността не е решена


Изглежда, че биткойн общността няма ясен отговор на въпроса на потребителя от Reddit за това колко BTC ще ви трябва, за да бъдете биткойн кит в бъдеще.

Докато 1 BTC може да бъде изключително ценен в бъдеще, той никога няма да има силата да движи пазара, тъй като 1 от 21 000 000 е общо взето нищожно.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

XRP е готов за бичи обрат срещу Биткойн

ФЕВ. 19, 2020 18:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще се премести ли Биткойн добива от Китай в Северна Америка?

ФЕВ. 19, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво ще се случи с Биткойн ако Федералният резерв на САЩ намали лихвените проценти?

Причините са много, но тази седмица Федералния резерв ще предостави подробности след срещата през Януари. Това обаче, може да има ефект върху Биткойн.  Тази новина може да дойде като изненада за мно...
ФЕВ. 19, 2020 14:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн трябва да е част от топ 5 най-големите хедж фондове

Сред първите 10 инвестиции, допринесли за успеха на тези 5, бяха технологичните акции като Facebook и Alibaba. Въпреки че беше успешна година за тези мениджъри на фондове, резултатите им можеха да ...
ФЕВ. 19, 2020 09:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света