НАЧАЛО Други

Колаборация между Nasdaq и Deloitte

НОЕ. 15, 2018 22:17 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Колаборация между Nasdaq и Deloitte

Технологичните партньори Nasdaq, Deloitte и Anquan успешно разработиха прототипи на платформата за улесняване на сетълмент на токенизирани активи в различни блокчейни за Паричният орган на Сингапур (MAS), централната банка и Сингапурската борса (SGX). Системата е предназначена да ускори и опрости процесите след продажбата.


Прототипите "Доставка срещу плащане" (DvP) позволяват на финансовите институции и корпоративните инвеститори да извършват окончателно сетълмент на цифрова валута и ценни книжа на различни блокчейн платформи с едновременни обмени, които могат да намалят рисковете за сетълмента.

Резултат с изображение за nasdaq deloitte

MAS и SGX издадоха общ доклад за индустрията, който предоставя изчерпателна представа за това как са разгърнати интелигентните договори в автоматизирани процеси за сетълмент на DvP.

От техническа гледна точка, системата подчертава как може да се постигне оперативната съвместимост и защитата на инвеститорите чрез използване на блокчейн технология.


Според Сопненду Моханти, главен финтех ръководител на MAS:

Блокчейн технологията и токенизацията на активи подхранват нова вълна от иновации в световен мащаб. Този проект демонстрира стойността на блокчейн и ползите, които може да донесе на финансовата индустрия в краткосрочен, до средносрочен план. Концепцията за токенизация на активи, както и други научни постижения, получени от този проект, могат потенциално да бъдат приложени към широк спектър от икономика, създавайки съвсем нов свят на възможности.

С пускането на прототипа, Сингапурската борса подаде първия си технологичен патент.


Тинку Гупта, ръководител на технологията в SGX казва:

Въз основа на уникалната методология, разработена от SGX, която дава възможност за оперативна съвместимост на платформите в реалния свят, както и за едновременния обмен на цифрови токени и ценни книжа, кандидатствахме за първия ни технологичен патент.

Успешнните проби са пример за напредъка на банките и финансови услуги, които компаниите по света използват за да поправят цялата индустрия. Сингапур, подобно на Малта, създаде отворена регулаторна рамка за блокчейн, която позволява на иноваторите и предприемачите да ускорят проектите си, които от своя страна да дадат резултат.


Говорейки на конференцията  Consensus Сингапур, Деймиън Панг, ръководител на технологичната инфраструктура на MAS, каза:

Ние използваме подход, при който нашите регулации се стремят към целта, а не към самата технологична платформа. Целта ни не е да регулираме директно специфичната технология.

През септември, крипто лидерите и експерти от САЩ се обърнаха към Конгреса, за да призоват политиците да изготвят ясни правила, които да ръководят развитието на криптовалутите и блокчейн иновациите. Представители от Coinbase, Ripple, Consensys, Blockchain, Fidelity и Nasdaq, очертаха как световните конкуренти ще поемат инициативата, тъй като регулаторите в САЩ си влачат краката.


Райън Загон, директор на регулаторните отношения на Ripple заяви:

Ние виждаме световно признание за това, че блокчейн и крипто активите ще изиграят ключова роля в следващото поколение на финансите и нашите национални икономики. И има държави, които се състезават да осигурят регулаторна сигурност, за да могат да спечелят в тази надпревара. Те могат по същество да заемат дял като глобална столица на финансите. Виждаме национални, цялостни рамки в други държави, предназначени да стимулират възприемането на този технология. Можете да погледнете Великобритания, Сингапур, Япония . Те печелят, защото имат една рамка, която покрива цялата тази технология.

Според доклад на Financial Times, почти 75% от операторите на финансовите пазари, изследвани от Nasdaq и Celent от "Шанхай до Ню Йорк", тестват DLT в опит да оптимизират съществуващите системи и да останат конкурентоспособни.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света