НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Кол и пут опции за Етериум

АВГ. 8, 2018 20:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кол и пут опции за Етериум

Колко повече възможности бихте имали, ако имаше ETH деривати? Благодарение на финтех стартъпа dYdX няма нужда да се чудите.

Платформата е с отворен код и е изградена върху протокола 0x на децентрализирания обмен (DEX).


Тя използва интелигентни договори, позволяващи на инвеститорите да търгуват ether за токени, които функционират като опционни договори, обвързани с цената на ETH.

Търговците, които са с мечи настроения за ETH, могат да закупят шорт токени, чиято стойност се покачва с падането на цената на Етериум. Инвеститорите с бичи настроения, които също така се чувстват комфортно с висок риск, могат да закупят левъридж токени, чиято стойност расте, когато цената се повиши. Тези опции са подкрепени от ether, заложен в интелигентни договори от кредитори, които трупат лихви в замяна за депозиране на техния ETH като обезпечение за DEX.

Редица крипто обмени вече предлагат договори за деривати за алткойнове, но преди всичко те изискват от потребителите да депозират средства в портфейли, контролирани от борсите, като създават централна точка на провал, превръщайки се в цел за хакерите. DYdX, от друга страна, е "управляван от код", което означава, че е толкова сигурeн, колкото и интелигентните договори, които го подкрепят.


Говорейки с TechCrunch, основателят на dYdX Антонио Юлиано заяви, че смята, че има "голяма възможност" за пазар на деривати, изграден чрез DEX, а не като централизирана книга за поръчки.


"Основната употреба на криптовалутите досега е била търговия и спекулации - купуване и притежаване. Това не е начинът, по който търгуват изисканите финансови институции ", каза Джулиано, бивш софтуерен инженер в Coinbase и Uber. "Пазарът на деривати обикновено е с порядък по-голям от спот трейдинга или купи / продай пазара. Пазарът на криптовалути вероятно е от порядъка на 5 милиарда до 10 милиарда долара, така че се очаква, че пазарът на деривати би бил 10 пъти по-голям. Мисля, че там има наистина голяма възможност."

"Ние мислим за това като нещо повече от просто да шортнете любимия си шиткойн", добави той, отбелязвайки, че dYdX планира да внедри опции за почти всички токени ERC-20 в бъдеще. "Ние ги смятаме за зрели финансови продукти."

Трябва да се отбележи, че dYdX избра да не прави първоначално предлагане на монети, а вместо това събра 2 млн. долара чрез кръг на финансиране, воден от Андреесен Хоровиц, и да привлече инвестиции от съоснователите на Polychain Capital и Coinbase Брайън Армстронг и Фред Ерсам.

Протоколът dYdX понастоящем е в тестване в късен етап и ще бъде пуснат след по-малко от два месеца.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над $11 милиарда са заключени в DeFi - Uniswap е на челна позиция

Вече има над $10 милиарда в заключени активи в различните DeFi протоколи, според данни от DeFi Pulse. Трите протокола с най-много заключена стойност са Uniswap с $2.07 милиарда, MakerDAO с $1.95 милиа...
СЕП. 28, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

10 криптовалути, които са технологично по-добри от Биткойн и XRP

Агенцията за финансов рейтинг казва, че използва уникален модел, който измерва хиляди точки от данни, тъй като класира всеки крипто актив в категории като технология, приемане, инвестиционен риск и па...
СЕП. 28, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Curve Dao Token (CRV) и Swipe (SXP) до Луната, твърди анализатор и трейдър (видео)

Анализаторът, подвизаващ се под псевдонима ‘Crypto Michaël’, каза, че Curve Dao Token (CRV) и Swipe (SXP) ще се изстрелят до Луната. CRV е токен за управление за Curve платформата, която стартира към ...
СЕП. 27, 2020 17:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света