НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Кол и пут опции за Етериум

АВГ. 8, 2018 20:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кол и пут опции за Етериум
 

Колко повече възможности бихте имали, ако имаше ETH деривати? Благодарение на финтех стартъпа dYdX няма нужда да се чудите.

Платформата е с отворен код и е изградена върху протокола 0x на децентрализирания обмен (DEX).


Тя използва интелигентни договори, позволяващи на инвеститорите да търгуват ether за токени, които функционират като опционни договори, обвързани с цената на ETH.

Търговците, които са с мечи настроения за ETH, могат да закупят шорт токени, чиято стойност се покачва с падането на цената на Етериум. Инвеститорите с бичи настроения, които също така се чувстват комфортно с висок риск, могат да закупят левъридж токени, чиято стойност расте, когато цената се повиши. Тези опции са подкрепени от ether, заложен в интелигентни договори от кредитори, които трупат лихви в замяна за депозиране на техния ETH като обезпечение за DEX.

Редица крипто обмени вече предлагат договори за деривати за алткойнове, но преди всичко те изискват от потребителите да депозират средства в портфейли, контролирани от борсите, като създават централна точка на провал, превръщайки се в цел за хакерите. DYdX, от друга страна, е "управляван от код", което означава, че е толкова сигурeн, колкото и интелигентните договори, които го подкрепят.


Говорейки с TechCrunch, основателят на dYdX Антонио Юлиано заяви, че смята, че има "голяма възможност" за пазар на деривати, изграден чрез DEX, а не като централизирана книга за поръчки.


"Основната употреба на криптовалутите досега е била търговия и спекулации - купуване и притежаване. Това не е начинът, по който търгуват изисканите финансови институции ", каза Джулиано, бивш софтуерен инженер в Coinbase и Uber. "Пазарът на деривати обикновено е с порядък по-голям от спот трейдинга или купи / продай пазара. Пазарът на криптовалути вероятно е от порядъка на 5 милиарда до 10 милиарда долара, така че се очаква, че пазарът на деривати би бил 10 пъти по-голям. Мисля, че там има наистина голяма възможност."

"Ние мислим за това като нещо повече от просто да шортнете любимия си шиткойн", добави той, отбелязвайки, че dYdX планира да внедри опции за почти всички токени ERC-20 в бъдеще. "Ние ги смятаме за зрели финансови продукти."

Трябва да се отбележи, че dYdX избра да не прави първоначално предлагане на монети, а вместо това събра 2 млн. долара чрез кръг на финансиране, воден от Андреесен Хоровиц, и да привлече инвестиции от съоснователите на Polychain Capital и Coinbase Брайън Армстронг и Фред Ерсам.

Протоколът dYdX понастоящем е в тестване в късен етап и ще бъде пуснат след по-малко от два месеца.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Търговията на CME фючърси на Етериум е меча в първия си месец

Точно както при Биткойн, Чикагската търговска борса пусна своите продукти, когато Етериум беше на път към рекорд за всички времена. Тогава не е изненадващо, че първият месец на търговията с фючър...
МАР. 1, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano отчита невероятна търговска дейност

ADA токени на стойност над 5,17 милиарда долара смениха ръце за един ден. ADA / USD също стана най-търгуваната двойка на борсата Kraken, преди да се изплъзне на трето място. Двойката ADA / U...
ФЕВ. 28, 2021 19:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ALPHA демоснтрира сила след интеграции с Binance Smart Chain и Compound

Alpha Finance Lab (ALPHA) претърпя пробив на цената на 25-ти февруари, тъй като поредица от важни партньорства доведоха до нов интерес към DeFi платформата. Данните от TradingView показват, че сл...
ФЕВ. 27, 2021 14:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн е един от най-обещаващите проекти за 2021 година (видео)

В ново видео анализаторът и търговецът казва на своите 435,000 абонати, че вярва, че Litentry (LIT), протокол за агрегиране на идентичност, има забележителен потенциал за растеж."Когато излизам на лов...
ФЕВ. 27, 2021 15:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света