НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Кои основни фактори стоят зад 120-процентния ръст на Етериум?

ФЕВ. 14, 2020 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кои основни фактори стоят зад 120-процентния ръст на Етериум?

Цената на Eтериум се е увеличила със 120 процента от началото на годината - от $126 до $278. Aктивът изпревари Биткойн и останалата част от крипто пазара като една от най-добре представящите се криптовалути за годината.

3-те фактора зад ралито на Етериум


Най-очевидният фактор зад възхода на Eтериум е, че той беше препродаден през последната половина на 2019 г. Eтериум спадна до $115 през декември 2019 г.,, което е спад с около 91 процента от рекордно високите си стойности.

Тъй като пазарът на криптовалути като цяло започна да се възстановява в очакване на Биткойн халвинга, цената на Етериум започна да набира скорост. Препродадената природа на ETH се комбинира с дългоочакваното пускане на Етериум 2.0 и бързия растеж на пазара на децентрализирани финанси (DeFi).

DeFi е от решаващо значение за приемането на Етериум, тъй като използват ETH като основно обезпечение. На DeFi платформи като BlockFi, потребителите могат да издават заеми, да обработват плащания и практически да изпълняват всички задачи, които традиционната финансова институция може в децентрализирана обстановка.

ETH 2.0 допълва DeFi, тъй като увеличава общата ефективност на блокчейн мрежата на Етериум чрез различни технологии като решения за мащабиране от втори слой и доказателство за залог (PoS).

Сега ETH на стойност над 1 милиард долара се използва като обезпечение на DeFi платформите, което показва действителното значително използване на Етериум в реалния свят.

В предишните бичи цикли имаше известна критика, че на Етериум и децентрализираните приложения (dApps) им липсват реални потребители и потребителска активност.

Съоснователят на Етериум, Виталик Бутерин, заяви през декември 2017 г.,

„Общата пазарна капитализация на криптовалутите днес достигна $0,5 трилиона. Но заслужихме ли го? Колко небанкирани хора сме банкирали? Колко устойчива на цензура търговия за обикновените хора сме активирали? Колко децентрализирани приложения сме създали, които имат значително използване? Ниска добавена стойност на потребител за използване на блокчейн е добре, но след това трябва да компенсирате по обем."


Оттогава досега, целият пазар на криптовалути се подобри по отношение на инфраструктурата, активността на потребителите и възприемането на масовото приложение.

Високите очаквания за по-бърз растеж на пазара на DeFi, заедно с предстоящото пускане на решения за мащабируемост, са двата основни фактора в подкрепа на скорошния подем.Интерес от страна на предприятия за рисков капитал


На 13-ти февруари Bloomberg съобщи, че платформата за отпускане на крипто заеми BlockFi е събрала 30 милиона долара от група предприятия за рисков капитал, включително една, поддържана от милиардера Питър Тийл.

Бързото разрастване на пазара на заеми започва да събира интереса на най-добрите предприятия за рисков капитал и по този начин основния поток, което е положителен фактор за растеж за Етериум в средносрочен и дългосрочен план.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло ФЕВ. 15, 2020 От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

82% от инвеститорите в Етериум са купили над настоящата пазарна цена

Показателите сочат, че скоро ситуацията може да се влоши.Според данни на фирмата за блокчейн анализи IntoTheBlock, 30,21 милиона Етериум адреса, което се равнява на близо 83% от общия им брой, са н...
МАР. 31, 2020 18:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дали Етериум ще последва движенията на Биткойн тази година?

Обикновено, графиките показват, че спад в цената на BTC неизбежно се отразява на валутния курс на ETH, XRP , LTC и други активи. По този начин влиянието на цената на Биткойн върху други криптов...
МАР. 31, 2020 14:00 4 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tether ще бъде втората криптовалута пусната на блокчейн фючърсна платформа

Платформата за търговия с деривати KuMEX, която е част от крипто борсата KuCoin, планира да разгърне безсрочни договори за Биткойн с USDT маржин на 30-ти март 2020 г.Понастоящем KuMEX поддържа само...
МАР. 29, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Виталик Бутерин иска да създаде 'крипто мост' между Биткойн и Етериум

Създателят на Етериум , Виталик Бутерин, предлага решение за облекчаване на тънкостите при смяната на двете водещи криптовалути.В Twitter публикация, Бутерин предлага да се изгради мост между BTC и ...
МАР. 26, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света