НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Кои основни фактори стоят зад 120-процентния ръст на Етериум?

ФЕВ. 14, 2020 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кои основни фактори стоят зад 120-процентния ръст на Етериум?

Цената на Eтериум се е увеличила със 120 процента от началото на годината - от $126 до $278. Aктивът изпревари Биткойн и останалата част от крипто пазара като една от най-добре представящите се криптовалути за годината.

3-те фактора зад ралито на Етериум


Най-очевидният фактор зад възхода на Eтериум е, че той беше препродаден през последната половина на 2019 г. Eтериум спадна до $115 през декември 2019 г.,, което е спад с около 91 процента от рекордно високите си стойности.

Тъй като пазарът на криптовалути като цяло започна да се възстановява в очакване на Биткойн халвинга, цената на Етериум започна да набира скорост. Препродадената природа на ETH се комбинира с дългоочакваното пускане на Етериум 2.0 и бързия растеж на пазара на децентрализирани финанси (DeFi).

DeFi е от решаващо значение за приемането на Етериум, тъй като използват ETH като основно обезпечение. На DeFi платформи като BlockFi, потребителите могат да издават заеми, да обработват плащания и практически да изпълняват всички задачи, които традиционната финансова институция може в децентрализирана обстановка.

ETH 2.0 допълва DeFi, тъй като увеличава общата ефективност на блокчейн мрежата на Етериум чрез различни технологии като решения за мащабиране от втори слой и доказателство за залог (PoS).

Сега ETH на стойност над 1 милиард долара се използва като обезпечение на DeFi платформите, което показва действителното значително използване на Етериум в реалния свят.

В предишните бичи цикли имаше известна критика, че на Етериум и децентрализираните приложения (dApps) им липсват реални потребители и потребителска активност.

Съоснователят на Етериум, Виталик Бутерин, заяви през декември 2017 г.,

„Общата пазарна капитализация на криптовалутите днес достигна $0,5 трилиона. Но заслужихме ли го? Колко небанкирани хора сме банкирали? Колко устойчива на цензура търговия за обикновените хора сме активирали? Колко децентрализирани приложения сме създали, които имат значително използване? Ниска добавена стойност на потребител за използване на блокчейн е добре, но след това трябва да компенсирате по обем."


Оттогава досега, целият пазар на криптовалути се подобри по отношение на инфраструктурата, активността на потребителите и възприемането на масовото приложение.

Високите очаквания за по-бърз растеж на пазара на DeFi, заедно с предстоящото пускане на решения за мащабируемост, са двата основни фактора в подкрепа на скорошния подем.Интерес от страна на предприятия за рисков капитал


На 13-ти февруари Bloomberg съобщи, че платформата за отпускане на крипто заеми BlockFi е събрала 30 милиона долара от група предприятия за рисков капитал, включително една, поддържана от милиардера Питър Тийл.

Бързото разрастване на пазара на заеми започва да събира интереса на най-добрите предприятия за рисков капитал и по този начин основния поток, което е положителен фактор за растеж за Етериум в средносрочен и дългосрочен план.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло ФЕВ. 15, 2020 От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Големи развития предстоят за Cardano

Поне така твърди Чарлз Хоскинсън.В публикация от 22-ри февруари, съоснователят на Cardano - Чарлз Хоскинсън каза на общността да се подготвят за нещо голямо, което предстои в следващите няколко мес...
ФЕВ. 24, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Enjin вече е пуснат в Етериум Mainnet

Разработчиците на игри и приложения вече ще могат да интегрират криптовалути в своите продукти, без да се налага да пишат сложен код.Enjin, компанията, която стои зад блокчейн проекта, обяви старта на...
ФЕВ. 23, 2020 14:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP е позициониран за голям спад

Изглежда, че криптовалутата е в несигурно положение, тъй като в момента е попаднала в мечи технически модел, който би могъл да я тласне значително по-ниско в краткосрочен план.Това, съчетано с факта, ...
ФЕВ. 23, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple са изпратили XRP за $54 милиона до Мексико в рамките на една седмица

Днес тя се превърна в единствената криптовалутна компания, включена в списък на 100-те най-добри доставчици на трансгранични плащания от доставчика на финансови данни FXC Intelligence.Изпълнителният д...
ФЕВ. 22, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света