НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Кога ще се случи масовото приемане на Биткойн?

НОЕ. 10, 2018 10:34 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кога ще се случи масовото приемане на Биткойн?
Масовото приемане на биткойн, противно на общоприетото вярване, няма да се случи чрез "образоване" на обществеността. Вместо това този преход ще се случи естествено, тъй като младите поколения стават все по-запознати и уверени в тази технология.

"Да не разбират биткойн е тяхната работа"


Нека си го кажем. Най-големите противници на биткойн обикновено са в залязващите си години, за разлика от повечето потребители и инвеститори на криптовалутата. Пол Кругман, Уорън Бъфет, ръководителят на Банката за международни разплащания, Августин Карстънс, например, са над 60-годишни.

Не само времето им минава, но тяхната надеждност всъщност зависи от това, че не разбират напълно биткойн.

Поради това е съмнително, че тези господа ще променят мнението си някога, след като наричат актива Понци схема или "отрова за плъхове на квадрат".

Криптовалутите не изпълняват нито една от трите цели на парите. Те не са нито добро средство за плащане, нито добра разчетна единица, нито пък са подходящи като складиране на стойност. Те се провалят драматично върху всяка една от тези точки.


Това казва Карстънс през юли, предупреждавайки младите хора да не създават свои пари.

Да, Биткойн е заплаха


Но всяка нова разрушителна технология е изправена пред сурови критики от страна на действащите лица, чиито прогнози изглеждат толкова очевидно погрешни в ретроспекция. Някои забележителни примери включват Уилям Ортън, президент на Western Union, който заявява през 1876г.:

Този "телефон" има твърде много недостатъци, за да бъде сериозно смятан за средство за комуникация.

Хорас Ракам, президентът на Мичиганската спестовна банка, който съветва адвоката на Хенри Форд да не инвестира във Форд, казва през 1903:

Конят е тук, за да остане, но автомобилът е само новост - прищявка.


Дори компютърният пионер Бил Гейтс, съосновател на Microsoft, казва през 1981 г.:

Никой няма да има нужда от повече от 637KB памет за персонален компютър. 640KB би трябвало да е достатъчно за всеки.


С всеки ден биткойн става все по-голям проблем, който просто няма да изчезне. Той не е статична технология. Той работи 24 часа в денонощието, в продължение на повече от десетилетие, сега с 99,98% непрекъсната работа. И колкото по-дълго съществува, толкова повече хора ще започнат да оспорват надеждността на тези финансови магнати.

Да, биткойн подкопава банките, като дава възможност на хората да бъдат своя собствена банка. Но това не е всичко. Криптовалутата напълно сегрегира парите и феодалната власт от държавата и централните банки. Последиците от тази идея са също толкова новаторски, колкото разделянето на църквата и държавата.

Поколение Биткойн


На десет години, основите на биткойн стават все по-стабилни с всеки изминал ден, като подкопават всеки критик, който казва, че "биткойн е мъртъв." Междувременно по-младите, технологично разумни поколения са свидетели на пребиваването на най-голямата криптовалута.

0x 502.jpg" alt="Свързано изображение" width="397" height="168" />

Всъщност, поколение Y по-специално, има голямо недоверие към банките вследствие на финансовата криза през 2008 г. Тази група не инвестира в акции, но са свикнали с мисълта да използват цифрови пари от смартфоните си. Следователно, не е изненадващо, че поколение Y (на възраст 18-34 години) съставляват най-голям дял от потребителите на биткойн днес.

Нещо повече, след 8 години няма да има човек под 18-годишна възраст, който да е живял в свят без биткойн, който е работил безпроблемно през целия си живот. Това ще бъде реалността за всички, родени през 2009 г. и след това.

"Тяхното доверие в биткойн ще бъде толкова силно, колкото и доверието им към гравитацията", пише Twitter потребител.

И така, кога ще се случи това свещено масово приемане?tron g>


На някои места, като Венецуела, крипто вече прониква в общественото съзнание от изключителна необходимост. На другите места пък е просто въпрос на време. Просто казано, масовото приемане на биткойн първо ще се случи бавно и после ще се забърза.

https://twitter.com/C_ruhf/ status /1052489489858232320https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Fidelity пускат спот Биткойн ETF тази седмица

Стартиране на ETFFidelity е мултинационална корпорация за финансови услуги, която е създадена през 1946 г. и остава една от най-големите компании за управление на активи в света с $4.9 трилиона AUM (а...
ДЕК. 1, 2021 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн кит премести почти $1 милиард в BTC

Whale Alert за първи път съобщи за транзакция между два неизвестни портфейла във вторник сутринта. Отделен неизвестен портфейл също получи по-малко от 0.002 BTC от изпращащия портфейл.🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 ...
ДЕК. 1, 2021 12:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания за трилиони стартира европейски спот Биткойн ETP

Invesco, американски инвестиционен посредник с управлявани активи от $1.3 трилиона, си партнира с доставчика на крипто индекси CoinShares, за да пусне първия си европейски борсово търгуван продукт (ET...
ДЕК. 1, 2021 10:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн 'дори не е близо до върха си', твърди крипто ветеран

Той е на това мнение дори след като активът рязко падна от новата си най-висока стойност за всички времена над $69,000 по-рано този месец.В ново интервю за CNBC бившият главен изпълнителен директор на...
ДЕК. 1, 2021 08:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света