НАЧАЛО Други

Кметът на Сеул обявява $ 53.39 милионен Фонд за блокчейн окръзи

ОКТ. 6, 2018 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кметът на Сеул обявява $ 53.39 милионен Фонд за блокчейн окръзи

Южнокорейски политик е ангажирал фонд от 53,39 млн. долара, за развитието на блокчейн райони в Сеул, съобщиха местните медии.


Парк Уон, който е кмет на южнокорейската столица, заяви, че тяхното правителство ще създаде два бизнес комплекса, които да уредят 200 фирми, свързани с блокчейн, до 2021 г. Окръзите ще обслужват и целта на обучение на 730 експерти в тази област в следващите пет години.

"Няма никакво съмнение, че блокчейн е основната технология на четвъртата индустриална революция, която ще оформи бъдещата ИТ индустрия. Ще положа усилия, за да помогна на Сеул да се превърне в център на екосистемата на блокчейн индустрията", каза Парк по време на десетдневното си дипломатическо посещение в Швейцария, Естония и Испания. Министърът също така подписа меморандум за разбирателство в Цюрих, за да постави основите на връзките им с блокчейн.

Парк, който е бил силен защитник на цифровият леджър за обществените и държавните служби, също посети Зуг, силиконовата долина на Швейцария. Той изучава бизнес атмосферата и структурата на града, за да разбере потенциала на плановете му за блокчейн сегменти за Сеул, тъй като той се приближава по-близо до стартирането на криптoвалута, наречена S-Coin.

Сеул е поела 100 милиарда публично-частни фонда - почти $ 88.56 милиона - за инвестиции в местни инициативи, изследователски центрове и обучение на работници в областта на блокчейн. Усилията на града ще се съсредоточат върху предоставянето на социални услуги на гражданите. S-Coin е резултат от плановете на правителството да финансира обществени програми за социални помощи или да компенсира частните изпълнители. Блок-базиран актив трябва да даде възможност на общините в Сеул да публикуват подробности за разходите.

Градът планира да вмъкне близо 12 милиона долара в предложения фонд.

Правителството на Южен Корея също използва NexLedger за съхранение и проверка на цифровата идентичност, онлайн платежни решения и системи за съхранение на цифрови записи. Местните предприятия също интегрират гамата от решения на NexLedger, за да обновяват своите ИТ решения с блокчейн.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света