НАЧАЛО Крипто Крими

Клиентите на Nexo съдят компанията

АПР. 4, 2021 18:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Клиентите на Nexo съдят компанията

Колективен иск бе отпратен към кредиторът на криптовалути Nexo се превърна заради "незаконното" спиране на XRP плащанията в края на декември, което е причинило щети в размер на $5 милиона.

 

Ищецът Юнхан Йонг заведе иска в Северния окръг на Калифорния от името на други потребители в подобно положение по-рано този месец.


Nexo нямаше право да продава XRP токените на своите потребители


След като американската Комисия по ценни книжа и борси заведе дело срещу блокчейн компанията Ripple, Nexo побърза да преустанови възможността да изплаща заеми с XRP или да я използва като обезпечение. Компанията не предостави на потребителите си известие за спирането.


Стотици засегнати клиенти не можеха да запазят своя LTV (loan-to-value) , тъй като не можаха да продадат своите токени, което предизвика поредица от ликвидации.


По този начин Nexo ефективно забрани на тези клиенти да поддържат своето LTV и след това ги наказва, че не са поддържали своето LTV.


Йонг твърди, че е загубил XRP токени на стойност $269,300, които са били публикувани като обезпечение.


В делото се казва, че Nexo "няма право" да ликвидира обезпеченията на клиентите. Ищецът се противопоставя на публичното изявление на компанията, публикувано на 30-ти декември, в което се твърди, че притежава XRP токените, държани като обезпечение:


Ако Nexo придобие "собствеността" върху криптоактивите, които клиентите на Nexo публикуват като обезпечение, това би било изключително несправедлив резултат, който необосновано облагодетелства Nexo за сметка на клиентите и който се дължи на липсата на разумен избор или сила на договаряне на клиентите на Nexo при условията, които Nexo налага на клиентите без никакви преговори.


Клиентите искат да възстановят средствата си


Клиентите на Nexo се стремят да възстановят стойността на своя XRP, когато заемодателят преустанови използването му:


Клиентите на Nexo също имат право на стойността на дигиталните активи, взети от техните спестовни портфейли, и стойността на дигитални активи или пари, които те са прехвърлили в своите портфейли за кредитни линии, за да поддържат своя LTV по време на спирането на използването на XRP от страна на клиентите, защото всяко задължение за поддържане на тези LTV е било оправдано.


Йонг иска от съда да присъди на него и на други засегнати потребители обезщетение "в размер, който ще бъде определен в процеса".


Освен това ищецът може да получи всякакво друго облекчение, което се счита за правилно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Free Bitcoin АПР. 4, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Съдят Ledger заради 'прикриване на пробива на сигурността'

Първоначалната жалба, подадена до Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния, твърди, че Ledger и Shopify (платформа за електронна търговия, която си партнира с Ledger) "небрежно са допуснали...
АПР. 11, 2021 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съдия отхвърли искането на SEC за финансовите записи на директорите на Ripple

SEC беше поискала личните финансови записи за последните осем години на Брад Гарлингхаус и Крис Ларсен, настоящи и бивши главни мениджъри на Ripple. В неотдавнашното решение обаче Нетбърн постанови, ч...
АПР. 11, 2021 11:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

12 години затвор за мъж опитал да си купи химическо оръжие с Биткойн

Джейсън Уилям Сисър, мъж от Мисури, се опита да купи опасно химическо оръжие в тъмната мрежа с Биткойн. Той каза на потенциалния продавач, че възнамерява да го използва скоро, като по този начин ще уб...
АПР. 10, 2021 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Изтекоха данните на половин милиард потребители на Facebook

Според анализатор на сигурността, чувствителна лична информация на над половин милиард потребители на Facebook е изтекла на добре известен хакерски форум - потенциален риск за милиони търговци на крип...
АПР. 5, 2021 13:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света