НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Китайски милиардер създава нов стейбълкойн

ДЕК. 6, 2018 20:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китайски милиардер създава нов стейбълкойн

Сегашното състояние на крипто пазара увеличи нуждата от по-стабилни и по-малко волатилни криптовалути, или с други думи - стейбълкойн.


2018 е видяла старта на няколко стейбълкойна, повечето от които са фиксирани към щатския долар. Въпреки че годината почти свършва, не изглежда, че новините за нови стабилни токени ще спрат да излизат в скоро време. В светлината на това, китайският крипто милиардер Ли Сиаолай, обяви наскоро стартирането на нов stablecoin проект.


Нов стабилен токен


Съгласно съобщението, проектът ще работи чрез базирания в Хонг Конг фонд за недвижими имоти Grandshores Technology.

Въз основа на неотдавнашен доклад, самият Сиаолай ще бъде много активен в етапите на развитие на токена. Той има намерение да участва във всички етапи, от създаването до старта. Докладът също така гласи, че милиардера има планове да създаде DAG-базирана база данни и други блокчейн продукти.

Сиалоай досега не е направил никакъв коментар относно начина, по който ще бъде фиксирана стойността на стабилния токен. Така че все още не е ясно дали монетата ще бъде обвързана с традиционна фиатна валута или с добре познат благороден метал като злато или сребро. Трябва обаче да се отбележи, че в прессъобщението на Сиаолай става ясно, че монетите ще бъдат съсредоточени върху обслужването на глобална аудитория.

Това не е първият път, когато Grandshores Technology ще бъдат включени в проект за създаване на стейбълкойн. Досега фирмата си е сътрудничила в създаването на три такива актива "със стойности, обвързани с японската йена, хонконгския и австралийския долар". От тук следва предположението, че инициативата на Сиаолай вероятно ще се закрепи към традиционна фиатна валута.


Сиаоллай промени мнението си


Този доклад идва месеци след като милиардера направи обществено съобщение чрез своите профили в социалните медии, че вече няма да инвестира в каквато и да било форма на проекти свързани с крипто. След това той заяви, че причината за решението му е "липсата на регулация и редовна престъпна дейност, включително хакерство, свързано с индустрията".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Този алткойн се покачва след листинг на Coinbase

Adventure Gold (AGLD), който е родният крипто актив на Loot Project, който сега е листнат в Coinbase Pro.Проектът пусна незаменими токени “Loot Bag” (NFT), които по същество представляват текстови фай...
СЕП. 21, 2021 22:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Dogecoin милионерът' загуби половин милион долара

Някои статистики за загуби от DogecoinКонтесото написа в Twitter, че тъй като мнозина го упрекват, че е показал портфолиото си само когато DOGE е нагоре, той е готов да демонстрира и загубите си от кр...
СЕП. 21, 2021 18:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP е ценна книга, според известният трейдър Питър Бранд

Като се има предвид това, регулаторната несигурност, свързана с криптовалутата, създадена от Ripple, няма да попречи на търговеца ветеран да я притежава "при правилните обстоятелства".Бранд, дългогоди...
СЕП. 21, 2021 14:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво стои зад спада на крипто пазара?

Докато средният вход на текущия пазар е около $45,000, падането на Биткойн под тази силна подкрепа може да доведе до началото на по-силна корекция на пазара.Заслужава да се отбележи, че по-голямата ча...
СЕП. 20, 2021 15:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света