НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Китайски милиардер създава нов стейбълкойн

ДЕК. 6, 2018 20:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китайски милиардер създава нов стейбълкойн

Сегашното състояние на крипто пазара увеличи нуждата от по-стабилни и по-малко волатилни криптовалути, или с други думи - стейбълкойн.


2018 е видяла старта на няколко стейбълкойна, повечето от които са фиксирани към щатския долар. Въпреки че годината почти свършва, не изглежда, че новините за нови стабилни токени ще спрат да излизат в скоро време. В светлината на това, китайският крипто милиардер Ли Сиаолай, обяви наскоро стартирането на нов stablecoin проект.


Нов стабилен токен


Съгласно съобщението, проектът ще работи чрез базирания в Хонг Конг фонд за недвижими имоти Grandshores Technology.

Въз основа на неотдавнашен доклад, самият Сиаолай ще бъде много активен в етапите на развитие на токена. Той има намерение да участва във всички етапи, от създаването до старта. Докладът също така гласи, че милиардера има планове да създаде DAG-базирана база данни и други блокчейн продукти.

Сиалоай досега не е направил никакъв коментар относно начина, по който ще бъде фиксирана стойността на стабилния токен. Така че все още не е ясно дали монетата ще бъде обвързана с традиционна фиатна валута или с добре познат благороден метал като злато или сребро. Трябва обаче да се отбележи, че в прессъобщението на Сиаолай става ясно, че монетите ще бъдат съсредоточени върху обслужването на глобална аудитория.

Това не е първият път, когато Grandshores Technology ще бъдат включени в проект за създаване на стейбълкойн. Досега фирмата си е сътрудничила в създаването на три такива актива "със стойности, обвързани с японската йена, хонконгския и австралийския долар". От тук следва предположението, че инициативата на Сиаолай вероятно ще се закрепи към традиционна фиатна валута.


Сиаоллай промени мнението си


Този доклад идва месеци след като милиардера направи обществено съобщение чрез своите профили в социалните медии, че вече няма да инвестира в каквато и да било форма на проекти свързани с крипто. След това той заяви, че причината за решението му е "липсата на регулация и редовна престъпна дейност, включително хакерство, свързано с индустрията".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Топ 5 алткойна с висок потенциал за 2022 г.

В ново интервю с Джесика Уокър от CoinMarketCap, Пал казва, че Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) действат като “базови инвестиции”, всяка по своя собствена причина.“Разглеждам го от гледна точка на мрежов...
ЯНУ. 16, 2022 15:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн скочи с почти 400% след листинг на Coinbase

PolySwarm (NCT) е проект за откриване на заплахи и зловреден софтуер, който беше изброен от Coinbase Pro в сряда, заедно с алткойните Inverse Finance (INV), Liquity (LQTY), Propy (PRO).След това всичк...
ЯНУ. 16, 2022 00:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Два протокола от първи слой се насочват към нови върхове

Крипто анализаторът, известен под псевдонима Smart Contracter, каза на своите 201,800 последователи в Twitter, че собствените токени на блокчейн платформите Harmony (ONE) и Fantom (FTM) се стремят да ...
ЯНУ. 16, 2022 12:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tether замразиха $150 милиона USDT и ограничиха 3 адреса

Според блокчейн данни, Tether замрази USDT на стойност над $150 милиона на 13-ти януари. Това не е първият път, в който Tether замразява средства по този начин, като това често създава притеснения сре...
ЯНУ. 14, 2022 20:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света