НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Китайски инвеститор съди OKCoin заради форка на Биткойн миналата година

АВГ. 7, 2018 14:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китайски инвеститор съди OKCoin заради форка на Биткойн миналата година
 

Китайски инвеститор е завел дело срещу борсата за криптовалути, OKCoin, за повече от 38 Биткойн Кеш, за които той твърди, че платформата не е успяла да му ги даде след миналогодишния форк на BTC.


Ищецът, известен само под псевдонима Feng Bin, твърди, че очаквал да получи BCH airdrop, който се случи, когато криптовалутата премина през хард форк, отделяйки се от Биткойн блокчейна. След като се опитал да изтегли 38.748 BCH, което съответства на баланса на неговия Биткойн по време на форка, Bin "установява, че нямало бутон" да изтегли BCH, както беше обещанo от борсата.

В резултат на това, инвеститорът е подал съдебен иск срещу платформата за 25 000 долара, а също така настоява за репарации, дължащи се на "загуби", претърпяни от неспособността му да продаде BCH си, когато цената му достигнала най-високата стойност в средата на декември.


Краен срок за заявяване на Bitcoin Cash


Докато Bin твърди, че борсата го е направила невъзможно за него да изтегли BCH, както бе обещано, те отговарят, че има времева линия за потребителите да заявят своите BCH на платформата. Според публикувано изявление, OKCoin казват: "Вече не може да претендирате за BCH, тъй като програмата е премахната от нашата платформа. Ако не сте го изтеглили по това време, ще бъде невъзможно да го направите по-късно."

Bin, обаче, се противопоставил, като заявил, че не е бил наясно с крайният срок. Според него той е следвал съобщенията на компанията в течение на периода и не е имало "декларация" за краен срок за изтегляне на BCH от платформата, както се твърди от борсата.

"Обръщах внимание на съобщението за освобождаването на валутата на OKCoin. Във всички съобщения няма декларация за крайния срок за получаване и премахване на програмата."

Ищецът търси репарации


Понастоящем, Bin търси обезщетение за понесените загуби в резултат на това, че не е бил в състояние да изтегли своя BCH и впоследствие невъзможността да го продаде на най-високите цени. Той търси 169,969.22 юана (приблизително 25 000 долара общо). OKCoin обаче няма намерение да се съгласява. Те смятат, че претенциите му към холдингите са съмнителни и описват липсата на търговска дейност в неговата сметка през този период като странна, като се има предвид миналогодишният бичи пазар.

Докато това е първият съдебен процес срещу ОКCoin, свързан с пари в брой, това не е първият път, в който се осъжда борсата за цифрови активи. През 2016 г. Биткойн инвеститорът от Роджър Вер съди борсата за 570 000 долара, за предполагаемо прекратяване на договор.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

На какво се дължи спада на Биткойн?

Графиките показват брутален час за биковете рано в неделя, като BTC премина от 59,000 на 52,000 долара за минути. Загубил подкрепата на $60,000 по-рано през уикенда, BTC / USD все още беше доста ...
АПР. 18, 2021 16:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Макс Кайзер: Златото има едно-единствено предимство пред Биткойн (видео)

В ново интервю с Даниела Камбоун от Stansberry Research ветеранът от Уол Стрийт признава, че златото превъзхожда BTC, тъй като е ковък продукт, който запазва свойствата си, като същевременно променя ф...
АПР. 18, 2021 16:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн кит прехвърли над $600 милиона в една транзакция

На 16-ти април инструментът за блокчейн анализи Bitcoin Block Bot засече транзакцията, при която мистериозният субект преместил общо 9,610 BTC на стойност над $603 милиона от множество адреси в два по...
АПР. 17, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BCH и DOGE се изстрелват - доминантността на Биткойн спада

По време на вчерашната търговска сесия цялата крипто пазарна капитализация дори надмина оценката на Apple (AAPL $2,258 трлн.). В петък обаче спадна малко под AAPL до около $2.14 трилиона, след като ре...
АПР. 16, 2021 22:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света