НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Китайски инвеститор съди OKCoin заради форка на Биткойн миналата година

АВГ. 7, 2018 14:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китайски инвеститор съди OKCoin заради форка на Биткойн миналата година

Китайски инвеститор е завел дело срещу борсата за криптовалути, OKCoin, за повече от 38 Биткойн Кеш, за които той твърди, че платформата не е успяла да му ги даде след миналогодишния форк на BTC.


Ищецът, известен само под псевдонима Feng Bin, твърди, че очаквал да получи BCH airdrop, който се случи, когато криптовалутата премина през хард форк, отделяйки се от Биткойн блокчейна. След като се опитал да изтегли 38.748 BCH, което съответства на баланса на неговия Биткойн по време на форка, Bin "установява, че нямало бутон" да изтегли BCH, както беше обещанo от борсата.

В резултат на това, инвеститорът е подал съдебен иск срещу платформата за 25 000 долара, а също така настоява за репарации, дължащи се на "загуби", претърпяни от неспособността му да продаде BCH си, когато цената му достигнала най-високата стойност в средата на декември.


Краен срок за заявяване на Bitcoin Cash


Докато Bin твърди, че борсата го е направила невъзможно за него да изтегли BCH, както бе обещано, те отговарят, че има времева линия за потребителите да заявят своите BCH на платформата. Според публикувано изявление, OKCoin казват: "Вече не може да претендирате за BCH, тъй като програмата е премахната от нашата платформа. Ако не сте го изтеглили по това време, ще бъде невъзможно да го направите по-късно."

Bin, обаче, се противопоставил, като заявил, че не е бил наясно с крайният срок. Според него той е следвал съобщенията на компанията в течение на периода и не е имало "декларация" за краен срок за изтегляне на BCH от платформата, както се твърди от борсата.

"Обръщах внимание на съобщението за освобождаването на валутата на OKCoin. Във всички съобщения няма декларация за крайния срок за получаване и премахване на програмата."

Ищецът търси репарации


Понастоящем, Bin търси обезщетение за понесените загуби в резултат на това, че не е бил в състояние да изтегли своя BCH и впоследствие невъзможността да го продаде на най-високите цени. Той търси 169,969.22 юана (приблизително 25 000 долара общо). OKCoin обаче няма намерение да се съгласява. Те смятат, че претенциите му към холдингите са съмнителни и описват липсата на търговска дейност в неговата сметка през този период като странна, като се има предвид миналогодишният бичи пазар.

Докато това е първият съдебен процес срещу ОКCoin, свързан с пари в брой, това не е първият път, в който се осъжда борсата за цифрови активи. През 2016 г. Биткойн инвеститорът от Роджър Вер съди борсата за 570 000 долара, за предполагаемо прекратяване на договор.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн се представя по-добре от златото, NASDAQ и S&P 500 през 2020

На десетия месец от 2020, Биткойн отчита 48.7% ръст за годината, справяйки се по-добре от златото, NASDAQ, S&P 500, 10-годишните щатски облигации и щатския доларов индекс. Корелацията на флаг...
СЕП. 27, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн биковете демонстрираха сила, твърди трейдър

В туит, ‘DonAlt’ каза, че доминиращият мечи сантимент за флагманската криптовалута може да няма база.  “Много е странно да видим толкова мечи сантимент с неутрално или негативно финансиране ...
СЕП. 27, 2020 13:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да има по-голям потенциал за възход отколкото си мислите

Въпреки че скъпоценния метал исторически е любимец на инвеститорите, действайки като безопасно убежище, Galaxy Digital каза в новия си доклад, че скорошните инвестиции в Биткойн от страна на Пол Тюдор...
СЕП. 27, 2020 12:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Биткойн остава стабилна, дори след изтичането на $1 млрд. в опции

Цената на флагманската криптовалута се задържа, увеличавайки се с около 1% за последните 24 часа, като се търгува на $10,733 към момента на писане на статията, според данни от coinmarketcap. Тази стаб...
СЕП. 26, 2020 21:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света