НАЧАЛО Други

Китайската полиция иззема 200 машини за копаене на биткойн и етериум

ОКТ. 29, 2018 15:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китайската полиция иззема 200 машини за копаене на биткойн и етериум
 

Китайската полиция съобщи, че са конфискували над 200 компютъра, използвани за добив на Биткойн и Етериум в крипто-добивната операция, за която се твърди, че е откраднала електроенергия.


Според доклад на китайската държавна преса агенция Xinhua, полицията в провинция Анхуй в Източен Китай е конфискувала оборудването, след като е алармирано за необичайно високото използване на електроенергия от оператора на местната електрическа мрежа.

Заподозреният, идентифициран от фамилията Ма, се предполага, че е откраднал 150 000 киловат часа електроенергия за малко повече от месеца, според доклада. Разследване от полицията на окръг Ханшан разкри, че електромерът, свързан с крипто-добивната операция, е бил прекъснат, за да се избегнат сметките за ток.

Копаенето на криптовалути е енергийно интензивен процес, при който копачите се възнаграждават с новоизвадени токени за създаване на блокове от валидирани транзакции и прибавянето им към блокчейн. Печалбите се получават, когато стойността на изтеглените токени надвишава разходите за електроенергия и изчислителна мощност.

Обвиняемият крипто миньор е цитиран като казал на полицията, че е купил минното оборудване през април, преди да открие, че ежедневните разходи за енергия за операцията - над 6000 юана ($ 923). Полицията твърди, че Ма не е реализирал никакви печалби, когато е бил хванат, подправяйки електромера и източвайки електричество.

В подобен случай полицията в град Тиендзин в североизточен Китай конфискува 600 компютри за добив на биткойн през април, след като местната електроцентрала забеляза внезапни скокове в използването на електроенергия. Над 6 души се предполага, че са замесени в операцията за добив на биткойн, при която също са се преправяли съединителни кутии.


Въпреки кофрирането на вътрешната индустрия за криптвалути в онова, което някога е било най-големият пазар на крипто в света, Китай все още е дом на по-голямата част от Биткойн -добивната дейност, заради евтиния труд и електричество.


Оттогава Пекин е обезкуражил местните власти да подкрепят местните минни крипто операции като част от по-широкото предприемане на мерки от страна на правителството. Проучването е довело до очевиден изход от миньорите на крипто като гиганта Bitmain, който се занимава с установяването на операции в Швейцария и богатия на власт щат Вашингтон в Съединените щати.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Coinbase разкрива ключови детайли преди публичния си листинг

S-1 формулярът ѝ е публикуван от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), освобождавайки пътя за дългоочакваното му директно включване в Nasdaq. Този ход ограничава седем месечните уси...
ФЕВ. 25, 2021 16:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Множество системи на Федералния резерв изпитаха временно прекъсване

Според уебсайта на Федералния резерв за банкови услуги, банката претърпя прекъсвания в своите услуги Check 21, Adjustments Check, FedLine Advantage, FedLine Command, FedLine Direct и FedLine Web Servi...
ФЕВ. 25, 2021 10:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света