НАЧАЛО Други

Китайска фирма подкрепя блокчейн дъщерно дружество на Overstock

АВГ. 10, 2018 16:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китайска фирма подкрепя блокчейн дъщерно дружество на Overstock

GSR Capital, китайска компания за частни капиталови инвестиции, ще постави рекорд за най-голямата единична инвестиция в блокчейн платформа.


Инвестицията на GSR Capital ще доведе до придобиването на около 3,1 милиона акции от акциите на Overstock, които възлизат на около 10% от общите акции на компанията.


Както се съдържа в писмото за намерение, потвърдено от Forbes, GSR Capital ще инвестира до 270 млн. долара, за да придобие 18% от платформата tZero в началния етап на инвестицията. След това компанията ще плати още 104.55 млн. долара за вече споменатия дял от 10% в Overstock.

Платформата tZero е дъщерно дружество на Overstock, което позволява търговията с публични и частни ценни книжа, емитирани на блокчейн. GSR Capital все още планира да инжектира още 30 милиона долара в ICO-то на tZero като допълнителна инвестиция, като общата сума събрана е 134 милиона долара.


Кумулативно общата сума, участваща в тази транзакция, може да достигне 404 млн. долара, вероятно повишавайки оценката на tZero до 1,5 млрд. долара около 15 декември 2018 г.


Тази разпокъсана сделка включва няколко независими писма за намерение, подписани от всички страни, участващи в това, което изпълнителният председател и главен изпълнителен директор на Overstock.com Патрик Бърн описва като параболична "Сватбена торта".

Според Бърн независимите писма за намерение са подписани от GSR и tZero, GSR и Overstock. Други трима инвестирани се очаква да бъдат обявени скоро от Азия и Близкия изток.

Бърн отбелязва трудностите при набирането на капитал в САЩ като основна причина, поради която офшорните инвестиции изглежда са водещи по отношение на процесите на събиране на капитал на фирмата. Това е реалността дори при напълно регистрирана и SEC-лицензирана компания като Overstock.

Бърн продължи, изяснявайки плановете на tZero да похарчи натрупаните средства за разпространение на многобройни токенизирани борси за ценни книжа по целия свят успоредно с лицензираната им от SEC операция в САЩ.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор продължават да купуват по време на спада

Новото допълнение към BTC резервите на Ел Салвадор беше обявено от президента Наиб Букеле, който потвърди, че покупката на 410 BTC е извършена срещу $15 милиона, поставяйки цената на приблизително $36...
ЯНУ. 23, 2022 12:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света