НАЧАЛО Други

Китайска фирма подкрепя блокчейн дъщерно дружество на Overstock

АВГ. 10, 2018 16:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китайска фирма подкрепя блокчейн дъщерно дружество на Overstock

GSR Capital, китайска компания за частни капиталови инвестиции, ще постави рекорд за най-голямата единична инвестиция в блокчейн платформа.


Инвестицията на GSR Capital ще доведе до придобиването на около 3,1 милиона акции от акциите на Overstock, които възлизат на около 10% от общите акции на компанията.


Както се съдържа в писмото за намерение, потвърдено от Forbes, GSR Capital ще инвестира до 270 млн. долара, за да придобие 18% от платформата tZero в началния етап на инвестицията. След това компанията ще плати още 104.55 млн. долара за вече споменатия дял от 10% в Overstock.

Платформата tZero е дъщерно дружество на Overstock, което позволява търговията с публични и частни ценни книжа, емитирани на блокчейн. GSR Capital все още планира да инжектира още 30 милиона долара в ICO-то на tZero като допълнителна инвестиция, като общата сума събрана е 134 милиона долара.


Кумулативно общата сума, участваща в тази транзакция, може да достигне 404 млн. долара, вероятно повишавайки оценката на tZero до 1,5 млрд. долара около 15 декември 2018 г.


Тази разпокъсана сделка включва няколко независими писма за намерение, подписани от всички страни, участващи в това, което изпълнителният председател и главен изпълнителен директор на Overstock.com Патрик Бърн описва като параболична "Сватбена торта".

Според Бърн независимите писма за намерение са подписани от GSR и tZero, GSR и Overstock. Други трима инвестирани се очаква да бъдат обявени скоро от Азия и Близкия изток.

Бърн отбелязва трудностите при набирането на капитал в САЩ като основна причина, поради която офшорните инвестиции изглежда са водещи по отношение на процесите на събиране на капитал на фирмата. Това е реалността дори при напълно регистрирана и SEC-лицензирана компания като Overstock.

Бърн продължи, изяснявайки плановете на tZero да похарчи натрупаните средства за разпространение на многобройни токенизирани борси за ценни книжа по целия свят успоредно с лицензираната им от SEC операция в САЩ.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света