НАЧАЛО Други

Китайска фирма подкрепя блокчейн дъщерно дружество на Overstock

АВГ. 10, 2018 16:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китайска фирма подкрепя блокчейн дъщерно дружество на Overstock

GSR Capital, китайска компания за частни капиталови инвестиции, ще постави рекорд за най-голямата единична инвестиция в блокчейн платформа.


Инвестицията на GSR Capital ще доведе до придобиването на около 3,1 милиона акции от акциите на Overstock, които възлизат на около 10% от общите акции на компанията.


Както се съдържа в писмото за намерение, потвърдено от Forbes, GSR Capital ще инвестира до 270 млн. долара, за да придобие 18% от платформата tZero в началния етап на инвестицията. След това компанията ще плати още 104.55 млн. долара за вече споменатия дял от 10% в Overstock.

Платформата tZero е дъщерно дружество на Overstock, което позволява търговията с публични и частни ценни книжа, емитирани на блокчейн. GSR Capital все още планира да инжектира още 30 милиона долара в ICO-то на tZero като допълнителна инвестиция, като общата сума събрана е 134 милиона долара.


Кумулативно общата сума, участваща в тази транзакция, може да достигне 404 млн. долара, вероятно повишавайки оценката на tZero до 1,5 млрд. долара около 15 декември 2018 г.


Тази разпокъсана сделка включва няколко независими писма за намерение, подписани от всички страни, участващи в това, което изпълнителният председател и главен изпълнителен директор на Overstock.com Патрик Бърн описва като параболична "Сватбена торта".

Според Бърн независимите писма за намерение са подписани от GSR и tZero, GSR и Overstock. Други трима инвестирани се очаква да бъдат обявени скоро от Азия и Близкия изток.

Бърн отбелязва трудностите при набирането на капитал в САЩ като основна причина, поради която офшорните инвестиции изглежда са водещи по отношение на процесите на събиране на капитал на фирмата. Това е реалността дори при напълно регистрирана и SEC-лицензирана компания като Overstock.

Бърн продължи, изяснявайки плановете на tZero да похарчи натрупаните средства за разпространение на многобройни токенизирани борси за ценни книжа по целия свят успоредно с лицензираната им от SEC операция в САЩ.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Илон Мъск струва 861 милиарда Dogecoin (DOGE)

Докато Илон Мъск се надява тези пари да са достатъчни, за да стигнем до Марс, някои от DOGE общността мечтаят меме криптовалутата да стане валутата на червената планета в бъдеще.Илон Мъск е на стойнос...
ОКТ. 16, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Steam забраняват блокчейн игрите и NFT

Steam, популярна услуга за дигитално разпространение на видеоигри, управлявана от Valve, се насочи към това да изчисти всички игри, които включват незаменими токени (NFT) или криптовалути, съобщава NM...
ОКТ. 16, 2021 21:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света