НАЧАЛО Други

Китайска фирма подкрепя блокчейн дъщерно дружество на Overstock

АВГ. 10, 2018 16:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китайска фирма подкрепя блокчейн дъщерно дружество на Overstock

GSR Capital, китайска компания за частни капиталови инвестиции, ще постави рекорд за най-голямата единична инвестиция в блокчейн платформа.

 


Инвестицията на GSR Capital ще доведе до придобиването на около 3,1 милиона акции от акциите на Overstock, които възлизат на около 10% от общите акции на компанията.


Както се съдържа в писмото за намерение, потвърдено от Forbes, GSR Capital ще инвестира до 270 млн. долара, за да придобие 18% от платформата tZero в началния етап на инвестицията. След това компанията ще плати още 104.55 млн. долара за вече споменатия дял от 10% в Overstock.

Платформата tZero е дъщерно дружество на Overstock, което позволява търговията с публични и частни ценни книжа, емитирани на блокчейн. GSR Capital все още планира да инжектира още 30 милиона долара в ICO-то на tZero като допълнителна инвестиция, като общата сума събрана е 134 милиона долара.


Кумулативно общата сума, участваща в тази транзакция, може да достигне 404 млн. долара, вероятно повишавайки оценката на tZero до 1,5 млрд. долара около 15 декември 2018 г.


Тази разпокъсана сделка включва няколко независими писма за намерение, подписани от всички страни, участващи в това, което изпълнителният председател и главен изпълнителен директор на Overstock.com Патрик Бърн описва като параболична "Сватбена торта".

Според Бърн независимите писма за намерение са подписани от GSR и tZero, GSR и Overstock. Други трима инвестирани се очаква да бъдат обявени скоро от Азия и Близкия изток.

Бърн отбелязва трудностите при набирането на капитал в САЩ като основна причина, поради която офшорните инвестиции изглежда са водещи по отношение на процесите на събиране на капитал на фирмата. Това е реалността дори при напълно регистрирана и SEC-лицензирана компания като Overstock.

Бърн продължи, изяснявайки плановете на tZero да похарчи натрупаните средства за разпространение на многобройни токенизирани борси за ценни книжа по целия свят успоредно с лицензираната им от SEC операция в САЩ.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джанет Йелън е потвърдена като Секретар на хазната на САЩ

Йелън, която преди това беше начело на Федералния резерв от 2014 до 2018 г., се определи като “не фен” на Биткойн през октомври 2018 г. Тя също го определя като “силно спекулативен актив”. Съвсем наск...
ЯНУ. 26, 2021 15:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

RippleNet бележи рекорден обем на транзакции през 2020 година

Това представлява петкратен ръст в сравнение с предходната година.Решението за ликвидност при поискване (ODL), задвижвано от XRP, отговаря за $2,4 милиарда от общия обем.RippleNet се впуска в B2B и ел...
ЯНУ. 26, 2021 13:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Австралия са изпрали $387 милиона за латиноамериканските наркокартели

Australian Financial Review казва, че мрежата за пране на пари обхваща няколко континента, включително Южна Америка, откъдето идват тежките наркотици, Северна Америка, където се продават и Югоизточна ...
ЯНУ. 26, 2021 17:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света