НАЧАЛО Регулации

Китай затяга мерките за повече от 120 офшорни крипто обмена

АВГ. 24, 2018 09:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китай затяга мерките за повече от 120 офшорни крипто обмена

Правителството на Китай ще предприеме стъпки за по-нататъшно блокиране на достъпа до повече от 120 офшорни крипто обмена, чиито уеб сайтове все още са достъпни на континента.


Позовавайки се на местни финансови новини, базираната в Хонконг "South China Morning Post" съобщава, че властите, свързани с водещата група за финансовите рискове в интернет, основана през 2016 г. и управляванa от висши служители на централната банка, ще започнe да блокира IP адресите на над 120 които все още обслужват жителите на континента, въпреки местните забрани за такава дейност.


Китайската народна банка (PBoC) подготвя нови мерки за премахване на местната индустрия за търговия с криптовалути, която продължава да процъфтява, нарушавайки забраните, въведени първоначално през септември 2017 г.


Това все повече изглежда като координирано противодействие от страна на китайските власти. Миналия петък властите в квартал Джаоянг в централната част на Пекин разпространиха заповед за забрана на обществени места като търговски центрове и хотели от хостинг на събития, свързани с крипто-валута.

Същевременно китайският гигант WeChat, затвори сметките, управлявани от най-малко осем медии за блокчейн и криптовалута, за които се твърди, че нарушават регламентите от официалните интернет цензори.

Някои наблюдатели в отрасъла заявиха, че макар тези действия да не изглеждат прекалено сериозни, когато се разглеждат изолирано, те вероятно предвещават по-широко ограничение за едногодишния юбилей от забраната върху първоначални предлагания на монети в Китай (ICO) и забраната за търговия с криптовалути.

Миналия месец PBoC потвърди ангажимента си да действа с "бдителност", за да попречи на чуждестранните ICO, които са незаконни в Китай, да пускат своите токени на континента.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света