НАЧАЛО Други

Възможно ли е повече китайски граждани да инвестират в крипто?

ОКТ. 14, 2018 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Възможно ли е повече китайски граждани да инвестират в крипто?

От началото на 2018 г. правителството на Китай е затегнало политиките, насочени към милионерите инвеститори в страната, които държат богатството си в чужбина, за да избегнат големи данъци.

 

Дали това може да доведе инвеститорите до алтернативни активи като крипто.


Китайските инвеститори разчитат на швейцарската офшорна банкова индустрия, пазара на недвижими имоти в Хонг Конг и чуждестранните фондови пазари, за да натрупат имоти, активи и парични средства извън континенталната част на Китай.

Местните финансови власти обаче започнаха да предприемат мерки срещу инвеститорите, които натрупват значителни богатства на офшор пазари.

През последните месеци китайското правителство започна да си сътрудничи с агенции в 83 страни, които следват Общите стандарти за отчетност, създадени от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Участието на китайското правителство в ОИСР и КСР се очаква да доведе до директна комуникация и сътрудничество с Вирджинските острови, Бермуди, Люксембург, Швейцария и Бахамските острови, пет региона, от които инвеститорите често зависят, за да спестят огромни капитали в офшорни банковия сектор.

Миналия месец Китай разкри, че всичките 83 държави, включени в КСР и ОИСР, ще споделят данни, свързани с финансовите сметки, държани от китайски граждани, като позволяват на правителството да се насочи към високопоставени инвеститори.

Притокът на инвеститори от Китай към пазара на недвижими имоти в Хонг Конг доведе до значително увеличение на премиите по апартаментите, което създаде балон за недвижими имоти, който направи по-голямо предизвикателство за местните жители да придобият имоти.

За китайското правителство е трудно и неефективно да ограничи парите, изтичащи от Китай до пазара на недвижими имоти в Хонг Конг, тъй като би изисквал изключително непрактичен процес от банките, които си сътрудничат с правителството, за да цензурират и наблюдават всяка голяма сделка.

Но е възможно да бъдат предприети мерки от правителството срещу отделни инвеститори, които притежават големи суми чуждестранни активи и парични средства в офшорни спестовни сметки.

Криптовалути като Биткойн и Етериум остават като единствената алтернатива извън пазара на недвижими имоти и фондовия пазар в Хонконг за местните инвеститори да съхраняват значителен капитал.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш ръководител в LVMH се присъединява към Ledger

LVMH е създадена през 1987 г. от сливането на къщата на висшата мода Louis Vuitton и Moët Hennessy, която пък се формира от сливането на производителя на шампанско Moët & Chandon и производителя н...
НОЕ. 30, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Производителят на копачки Canaan отчита $12 милиона в загуби за Q3

Компанията публикува неодитиран финансов отчет на 30-ти ноември. Canaan реализира $24 милиона нетни приходи през третото тримесечие на тази година, което представлява спад от 75,7% в сравнение със $10...
ДЕК. 1, 2020 09:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Извънредно: Ripple продават част от дяла си в MoneyGram

Ripple са настроени да продават част от участието си в MoneyGramСпоред доклад на The Block, публикуван на 28-ми ноември, Ripple е готов да продаде една трета от дела си в MoneyGram. Трябва да се отбел...
НОЕ. 30, 2020 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света