НАЧАЛО Други

Възможно ли е повече китайски граждани да инвестират в крипто?

ОКТ. 14, 2018 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Възможно ли е повече китайски граждани да инвестират в крипто?

От началото на 2018 г. правителството на Китай е затегнало политиките, насочени към милионерите инвеститори в страната, които държат богатството си в чужбина, за да избегнат големи данъци.

 

Дали това може да доведе инвеститорите до алтернативни активи като крипто.


Китайските инвеститори разчитат на швейцарската офшорна банкова индустрия, пазара на недвижими имоти в Хонг Конг и чуждестранните фондови пазари, за да натрупат имоти, активи и парични средства извън континенталната част на Китай.

Местните финансови власти обаче започнаха да предприемат мерки срещу инвеститорите, които натрупват значителни богатства на офшор пазари.

През последните месеци китайското правителство започна да си сътрудничи с агенции в 83 страни, които следват Общите стандарти за отчетност, създадени от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Участието на китайското правителство в ОИСР и КСР се очаква да доведе до директна комуникация и сътрудничество с Вирджинските острови, Бермуди, Люксембург, Швейцария и Бахамските острови, пет региона, от които инвеститорите често зависят, за да спестят огромни капитали в офшорни банковия сектор.

Миналия месец Китай разкри, че всичките 83 държави, включени в КСР и ОИСР, ще споделят данни, свързани с финансовите сметки, държани от китайски граждани, като позволяват на правителството да се насочи към високопоставени инвеститори.

Притокът на инвеститори от Китай към пазара на недвижими имоти в Хонг Конг доведе до значително увеличение на премиите по апартаментите, което създаде балон за недвижими имоти, който направи по-голямо предизвикателство за местните жители да придобият имоти.

За китайското правителство е трудно и неефективно да ограничи парите, изтичащи от Китай до пазара на недвижими имоти в Хонг Конг, тъй като би изисквал изключително непрактичен процес от банките, които си сътрудничат с правителството, за да цензурират и наблюдават всяка голяма сделка.

Но е възможно да бъдат предприети мерки от правителството срещу отделни инвеститори, които притежават големи суми чуждестранни активи и парични средства в офшорни спестовни сметки.

Криптовалути като Биткойн и Етериум остават като единствената алтернатива извън пазара на недвижими имоти и фондовия пазар в Хонконг за местните инвеститори да съхраняват значителен капитал.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

PayPal официално потвърдиха придобиването на Curv

Финансовите условия на сделката не са оповестени.Множество медии съобщиха, че преговорите за придобиване все още са в ранен етап миналата седмица, но PayPal вече го направи официално.PayPal се ангажир...
МАР. 8, 2021 16:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето какво е мнението на основателят на Лайткойн за нашумялите NFT

NFT Библията на пазара OpenSea гласи, че NTF са "уникални, дигитални елементи с управлявана от блокчейн собственост“ и твърди, че "примери включват колекционерски предмети, предмети в игри, дигитално ...
МАР. 8, 2021 21:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

UFC обявиха партньорство с онлайн крипто казино

Партньорството, обявено на 7-ми март, ще направи Stake "първият официален партньор за залагания" на UFC в Азия и Латинска Америка. Сделката обаче ще изключи ключовия пазар на UFC в Бразилия.Двете фирм...
МАР. 8, 2021 21:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Наддаването за първата публикация в Twitter достигна $2,5 милиона

В петък главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси обърна внимание на токенизирана версия на първия си туит на платформата за незаменяеми токени (NFT) Valuables. Въпреки че туитът от 2006 г....
МАР. 7, 2021 18:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света