НАЧАЛО Други

Възможно ли е повече китайски граждани да инвестират в крипто?

ОКТ. 14, 2018 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Възможно ли е повече китайски граждани да инвестират в крипто?

От началото на 2018 г. правителството на Китай е затегнало политиките, насочени към милионерите инвеститори в страната, които държат богатството си в чужбина, за да избегнат големи данъци.


Дали това може да доведе инвеститорите до алтернативни активи като крипто.


Китайските инвеститори разчитат на швейцарската офшорна банкова индустрия, пазара на недвижими имоти в Хонг Конг и чуждестранните фондови пазари, за да натрупат имоти, активи и парични средства извън континенталната част на Китай.

Местните финансови власти обаче започнаха да предприемат мерки срещу инвеститорите, които натрупват значителни богатства на офшор пазари.

През последните месеци китайското правителство започна да си сътрудничи с агенции в 83 страни, които следват Общите стандарти за отчетност, създадени от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Участието на китайското правителство в ОИСР и КСР се очаква да доведе до директна комуникация и сътрудничество с Вирджинските острови, Бермуди, Люксембург, Швейцария и Бахамските острови, пет региона, от които инвеститорите често зависят, за да спестят огромни капитали в офшорни банковия сектор.

Миналия месец Китай разкри, че всичките 83 държави, включени в КСР и ОИСР, ще споделят данни, свързани с финансовите сметки, държани от китайски граждани, като позволяват на правителството да се насочи към високопоставени инвеститори.

Притокът на инвеститори от Китай към пазара на недвижими имоти в Хонг Конг доведе до значително увеличение на премиите по апартаментите, което създаде балон за недвижими имоти, който направи по-голямо предизвикателство за местните жители да придобият имоти.

За китайското правителство е трудно и неефективно да ограничи парите, изтичащи от Китай до пазара на недвижими имоти в Хонг Конг, тъй като би изисквал изключително непрактичен процес от банките, които си сътрудничат с правителството, за да цензурират и наблюдават всяка голяма сделка.

Но е възможно да бъдат предприети мерки от правителството срещу отделни инвеститори, които притежават големи суми чуждестранни активи и парични средства в офшорни спестовни сметки.

Криптовалути като Биткойн и Етериум остават като единствената алтернатива извън пазара на недвижими имоти и фондовия пазар в Хонконг за местните инвеститори да съхраняват значителен капитал.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света