НАЧАЛО Регулации

Китай забранява набиране на средства чрез STO

ДЕК. 11, 2018 08:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китай забранява набиране на средства чрез STO

Китайската народна банка (PBoC) официално забрани STO (security token offerings) в продължение на ограничителното си законодателство, регулиращо дигиталните валути.


Китай: STO е "незаконна финансова дейност"


В продължение на репресиите си срещу цифровите валути, централната банка на Китай официално прекрати STO, съобщава South China Morning Post.

Говорейки на форум за интернет финанси в Пекин, заместник-управителят на PBoC, Пан Гоншън заяви:
STO бизнеса, който се появи наскоро, все още е основно незаконна финансова дейност в Китай. Виртуалните пари се превърнаха в съучастник на всички видове незаконни и престъпни дейности.

В допълнение към това официално признаване на забраната за STO, заместник-управителят посочи, че по-голямата част от финансовите операции, които са били проведени с виртуални пари в Китай, са подозирани в пирамидални схеми, незаконни операции за набиране на средства, и други видове финансови измами.

Освен това, Гоншън също така заяви, че финансовата индустрия на страната като цяло би могла да бъде засегната значително, ако ICO не бяха забранени през 2017 година.


Пекин "ще ви изгони"


Шефът на Бюрото за финансова работа в Пекин, Хуо Сюуен, съобщи също така, че предупреждава за STO, като каза:
Искам да предупредя онези, които популяризират набиране на средства чрез STO в Пекин. Не го правете там. Ще бъдете изгонени, ако го направите.

Въпреки непостоянната регулаторна позиция на страната срещу дигиталните валути, бе съобщено, че местните организации за вътрешен одит използват чужди регистрирани компании за заобикаляне на забраните, а търговците използват Tether и VPN, за да продължат да търгуват с цифрови валути, главно чрез извънборсови (ОТC) платформи.

Също така това, което изглежда като значителен напредък за DLT, интернет съдa в Ханджоу е признал доказателства, основаващи се на блокчейн технология, като подходящи за използване в съдебни производства.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лаос одобрява добива и търговията на криптовалути

По този начин се прекратява тригодишната забрана, според правителствено съобщение, цитирано от The Laotian Times.Правителството на Югоизточна Азия забрани криптовалутата през 2018 г. и повтори позиция...
СЕП. 14, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Новите крипто закони в Южна Корея могат да доведат до загубата на $2.6 милиона

Индустриалните участници и представители на по-малките борси оспорват новите изисквания в изминалата година, но без успех. Сега според запознати с въпроса лица се очаква около 40 от близо 60 крипто оп...
СЕП. 14, 2021 13:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света