НАЧАЛО Други

Китай цензурира крипто медий докато юанът спада срещу долара

АВГ. 22, 2018 21:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китай цензурира крипто медий докато юанът спада срещу долара
 
Пекинският район Chaoyang е забранил събития, свързани с крипто, за да "запази статута" на китайският юан.

Той продължава да пада срещу долара от пролетта. Според превод, в съобщението се казва:За да защитят имуществото на хората и да запазят статута на законно платежно средство, да се предпазят от риск от изпиране на пари и да поддържат стабилността на финансовата система, всички търговски центрове, хотели, ресторанти, офиси и други места няма да предприемат каквато и да е форма на популяризиращи криптовалути дейности.


Забраната се ограничава до района Chaoyang, централна зона в Пекин, където живеят около 3,6 милиона души, както и нарастващ бизнес район със своите небостъргачи. В известието се казва още:

Ние наблюдавахме рисковете в пространството на интернет финанси и криптовалутите през последните дни. Платформата за управление на крипто, наречена Bit-up, наскоро проведе незаконна дейност, за да популяризира своите крипто продукти в района, което привлече вниманието на местния регулатор. 


BitUP изглежда е крипто индекс фонд като техните токени, изглежда, действат подобно на дял в традиционния индекс фонд, тъй като те твърдят, че той ще отразява печалби от активите, в които BitUP инвестира.

Стартъпа твърди, че има "професионални инвеститори от Уолстрийт и Силиконовата долина. "


Те очевидно разгневиха бюрократите в авторитетния комунистически Китай, където WeChat забраниха на платформата си няколко крипто-медии с обяснението, че ICO са незаконни във втората по големина икономика в света.

Според South China Morning Post, действията на WeChat бяха в отговор на регламентите, приети по-рано този месец, според които интернет субектите са отговорни за прилагането на наредбите. Те казват:

Tencent, оператор на WeChat, заяви в изявление, че е затворило тези акаунти трайно, тъй като те са" заподозрени, че публикуват информация, свързана с ICO [първоначални предложения за монети] и спекулации за търговия с криптовалута.tron g>


Редица крипто акаунти бяха забранени, включително Jinse Caijing, който има около 350,000 дневни читатели според Asia Today, като Alexa им дава класиране на топ 2000 сайт в Китай.

Jinse изглежда не е докладвала за цензурата на собствения си уебсайт, но очевидно е публикувала историята за Пекин и цензурирането на крипто събития.

Тези развития изглежда следват спада на юана спрямо долара, като девалвацията продължава в Китай, след като CNY се приближава до чувствителното ниво от 7 CNY спрямо долара.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света