НАЧАЛО Други

Китай цензурира крипто медий докато юанът спада срещу долара

АВГ. 22, 2018 21:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китай цензурира крипто медий докато юанът спада срещу долара
Пекинският район Chaoyang е забранил събития, свързани с крипто, за да "запази статута" на китайският юан.

Той продължава да пада срещу долара от пролетта. Според превод, в съобщението се казва:За да защитят имуществото на хората и да запазят статута на законно платежно средство, да се предпазят от риск от изпиране на пари и да поддържат стабилността на финансовата система, всички търговски центрове, хотели, ресторанти, офиси и други места няма да предприемат каквато и да е форма на популяризиращи криптовалути дейности.


Забраната се ограничава до района Chaoyang, централна зона в Пекин, където живеят около 3,6 милиона души, както и нарастващ бизнес район със своите небостъргачи. В известието се казва още:

Ние наблюдавахме рисковете в пространството на интернет финанси и криптовалутите през последните дни. Платформата за управление на крипто, наречена Bit-up, наскоро проведе незаконна дейност, за да популяризира своите крипто продукти в района, което привлече вниманието на местния регулатор. 


BitUP изглежда е крипто индекс фонд като техните токени, изглежда, действат подобно на дял в традиционния индекс фонд, тъй като те твърдят, че той ще отразява печалби от активите, в които BitUP инвестира.

Стартъпа твърди, че има "професионални инвеститори от Уолстрийт и Силиконовата долина. "


Те очевидно разгневиха бюрократите в авторитетния комунистически Китай, където WeChat забраниха на платформата си няколко крипто-медии с обяснението, че ICO са незаконни във втората по големина икономика в света.

Според South China Morning Post, действията на WeChat бяха в отговор на регламентите, приети по-рано този месец, според които интернет субектите са отговорни за прилагането на наредбите. Те казват:

Tencent, оператор на WeChat, заяви в изявление, че е затворило тези акаунти трайно, тъй като те са" заподозрени, че публикуват информация, свързана с ICO [първоначални предложения за монети] и спекулации за търговия с криптовалута.tron g>


Редица крипто акаунти бяха забранени, включително Jinse Caijing, който има около 350,000 дневни читатели според Asia Today, като Alexa им дава класиране на топ 2000 сайт в Китай.

Jinse изглежда не е докладвала за цензурата на собствения си уебсайт, но очевидно е публикувала историята за Пекин и цензурирането на крипто събития.

Тези развития изглежда следват спада на юана спрямо долара, като девалвацията продължава в Китай, след като CNY се приближава до чувствителното ниво от 7 CNY спрямо долара.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Китайска държавна медия предупреждава за рискове свързани с метавселената

В мнение, публикувано от държавния Economic Daily, се казва, че колкото по-гореща става метавселената, толкова повече обществеността трябва да остане спокойна.Авторът пише, че в бъдеще, когато техноло...
НОЕ. 29, 2021 14:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мъж кръщава сина си на любимата си криптовалута

Неговият туит не остана незабелязан от главния изпълнителен директор на Input Output Чарлз Хоскинсън, който приветства бебето на света.Welcome baby cardano to the world https://t.co/oXNx1sUi22— Charle...
НОЕ. 29, 2021 12:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света