НАЧАЛО Други

Китай цензурира крипто медий докато юанът спада срещу долара

АВГ. 22, 2018 21:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китай цензурира крипто медий докато юанът спада срещу долара
Пекинският район Chaoyang е забранил събития, свързани с крипто, за да "запази статута" на китайският юан.

Той продължава да пада срещу долара от пролетта. Според превод, в съобщението се казва:За да защитят имуществото на хората и да запазят статута на законно платежно средство, да се предпазят от риск от изпиране на пари и да поддържат стабилността на финансовата система, всички търговски центрове, хотели, ресторанти, офиси и други места няма да предприемат каквато и да е форма на популяризиращи криптовалути дейности.


Забраната се ограничава до района Chaoyang, централна зона в Пекин, където живеят около 3,6 милиона души, както и нарастващ бизнес район със своите небостъргачи. В известието се казва още:

Ние наблюдавахме рисковете в пространството на интернет финанси и криптовалутите през последните дни. Платформата за управление на крипто, наречена Bit-up, наскоро проведе незаконна дейност, за да популяризира своите крипто продукти в района, което привлече вниманието на местния регулатор. 


BitUP изглежда е крипто индекс фонд като техните токени, изглежда, действат подобно на дял в традиционния индекс фонд, тъй като те твърдят, че той ще отразява печалби от активите, в които BitUP инвестира.

Стартъпа твърди, че има "професионални инвеститори от Уолстрийт и Силиконовата долина. "


Те очевидно разгневиха бюрократите в авторитетния комунистически Китай, където WeChat забраниха на платформата си няколко крипто-медии с обяснението, че ICO са незаконни във втората по големина икономика в света.

Според South China Morning Post, действията на WeChat бяха в отговор на регламентите, приети по-рано този месец, според които интернет субектите са отговорни за прилагането на наредбите. Те казват:

Tencent, оператор на WeChat, заяви в изявление, че е затворило тези акаунти трайно, тъй като те са" заподозрени, че публикуват информация, свързана с ICO [първоначални предложения за монети] и спекулации за търговия с криптовалута.tron g>


Редица крипто акаунти бяха забранени, включително Jinse Caijing, който има около 350,000 дневни читатели според Asia Today, като Alexa им дава класиране на топ 2000 сайт в Китай.

Jinse изглежда не е докладвала за цензурата на собствения си уебсайт, но очевидно е публикувала историята за Пекин и цензурирането на крипто събития.

Тези развития изглежда следват спада на юана спрямо долара, като девалвацията продължава в Китай, след като CNY се приближава до чувствителното ниво от 7 CNY спрямо долара.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света