НАЧАЛО Други

Китай цензурира крипто медий докато юанът спада срещу долара

АВГ. 22, 2018 21:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китай цензурира крипто медий докато юанът спада срещу долара
 
Пекинският район Chaoyang е забранил събития, свързани с крипто, за да "запази статута" на китайският юан.

Той продължава да пада срещу долара от пролетта. Според превод, в съобщението се казва:За да защитят имуществото на хората и да запазят статута на законно платежно средство, да се предпазят от риск от изпиране на пари и да поддържат стабилността на финансовата система, всички търговски центрове, хотели, ресторанти, офиси и други места няма да предприемат каквато и да е форма на популяризиращи криптовалути дейности.


Забраната се ограничава до района Chaoyang, централна зона в Пекин, където живеят около 3,6 милиона души, както и нарастващ бизнес район със своите небостъргачи. В известието се казва още:

Ние наблюдавахме рисковете в пространството на интернет финанси и криптовалутите през последните дни. Платформата за управление на крипто, наречена Bit-up, наскоро проведе незаконна дейност, за да популяризира своите крипто продукти в района, което привлече вниманието на местния регулатор. 


BitUP изглежда е крипто индекс фонд като техните токени, изглежда, действат подобно на дял в традиционния индекс фонд, тъй като те твърдят, че той ще отразява печалби от активите, в които BitUP инвестира.

Стартъпа твърди, че има "професионални инвеститори от Уолстрийт и Силиконовата долина. "


Те очевидно разгневиха бюрократите в авторитетния комунистически Китай, където WeChat забраниха на платформата си няколко крипто-медии с обяснението, че ICO са незаконни във втората по големина икономика в света.

Според South China Morning Post, действията на WeChat бяха в отговор на регламентите, приети по-рано този месец, според които интернет субектите са отговорни за прилагането на наредбите. Те казват:

Tencent, оператор на WeChat, заяви в изявление, че е затворило тези акаунти трайно, тъй като те са" заподозрени, че публикуват информация, свързана с ICO [първоначални предложения за монети] и спекулации за търговия с криптовалута.tron g>


Редица крипто акаунти бяха забранени, включително Jinse Caijing, който има около 350,000 дневни читатели според Asia Today, като Alexa им дава класиране на топ 2000 сайт в Китай.

Jinse изглежда не е докладвала за цензурата на собствения си уебсайт, но очевидно е публикувала историята за Пекин и цензурирането на крипто събития.

Тези развития изглежда следват спада на юана спрямо долара, като девалвацията продължава в Китай, след като CNY се приближава до чувствителното ниво от 7 CNY спрямо долара.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Биткойн ферма копае на полярния кръг

Градът може скоро да се прочуе с различен тип копаене - сега той е дом на първата Биткойн ферма в Арктика. BitCluster, руският собственик на съоръжението, вече планира разширяване след стартиране на о...
ЯНУ. 19, 2021 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Иронично: Откриха библейско съобщение в блок 666,666 на Биткойн

Но на 18-ти януари някой остави библейско послание в неговия блокчейн. "Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто." от Римляни 12:21.Биткойн (и други блокчейни) позволяв...
ЯНУ. 20, 2021 15:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руска крипто борса затваря след загуба на повече от $3 милиона

"Нашата услуга е повредена сериозно по технически и финансов начин“, заявиха от Livecoin в събота. "Няма начин да продължим оперативния бизнес при тези условия, затова вземаме твърдо решение да затвор...
ЯНУ. 19, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рекордни шортове на щатския долар

"Данните от CFTC отразяват най-големия обрат на седмична база спрямо долара от началото на август 2020 г., като нетният шорт на щатския долар достига най-високата си стойност (в доларово изражение) пр...
ЯНУ. 17, 2021 15:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света