НАЧАЛО Регулации

Китайските регулатори одобриха първите 197 блокчейн фирми

АПР. 3, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Китайските регулатори одобриха първите 197 блокчейн фирми

Администрацията на киберпространството в Китай публикува първия списък - 197 компании - на регистрираните доставчици на блокчейн услуги, според тяхното уведомление от 30 март.


В списъка са включени китайски инициативи на интернет гиганти като Baidu Blockchain Engine, Alibaba Cloudchain-as-a-Service (BaaS), Tencent BaaS (TBaaS) и платформата BaaS, собственост на гиганта за електронна търговия JD.com. Включват се и финансови институции като Китайската банка Zheshang и застрахователната компания Ping.

Някои по-малко известни компании, като например услугата за управление на веригите за доставки на блокчейн VeChain и услугата за доставки ParcelX, също присъстват в списъка. Статията също така отбелязва, че на нито една институция или физическо лице не се разрешава да използват блокчейн за всякакви търговски цели.

Според съобщенията, китайската администрация в киберпространството ще търси други услуги, които трябва да се регистрират, а „съответните институции и лица, които не са изпълнили процедурите, трябва да подадат молба за кандидатстване, възможно най-скоро“.

Както се съобщава по-рано тази седмица, Китай е водещ в света по броя на блокчейн проектите, които в момента се провеждат в страната.

През октомври миналата година, Alibaba Cloud, облачното подразделение на Alibaba Group, обяви, че увеличава предлагането на BaaS извън Китай.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Новини за Електроенергийната Сделка на Квебек с Крипто-Миньорите

Добри новини за крипто-миньорите, според вестник "Журнал дьо Монреал". Добрите новини са, че правителството на Квебек прекратява забраната си за продажбата на електроенергия на крипто-миньорите. Квебе...
ЮНИ. 1, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарският президент иска бърза и ясна регулация на блокчейн фирмите

Президентът на Швейцарската Конфедерация, Уели Маурер, подчерта, че установяването на регулация за блокчейн сектора трябва да бъде бързо и ясно. Маурер направи своето изказване на CV Crypto Valley сре...
МАР. 29, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Щатът Вашингтон признава блокчейн записи като законно валидни и приложими

Вашингтон са приели законопроект, който признава и защитава правния статут на електронните документи, отнасящи се до разпределени счетоводни книги като блокчейн. Законопроектът бе подписан от губерна...
МАЙ. 3, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

FATF задават интернационални стандарти за да се спре ползването на биткойн за финансиране на тероризъм

В опит да се справи с използването на биткойн за финансиране на терористични режими по света, американската Financial Action Task Force (FATF) ще изготви стандарти, които ще помогнат да се спре използ...
СЕП. 24, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света