Home

Китайската държавна телевизия отрази скока на Биткойн над $20,000

18.12.2020 15:22 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китайската държавна телевизия отрази скока на Биткойн над $20,000

И отново, погледът на света е насочен към Биткойн.

През последните 36 часа водещата криптовалута се радва на рали, което е  увеличило цената  от $19,000 на $23,800 на водещи спот и фючърсни борси. 

Биткойн е готов да се движи още по-високо, твърдят анализатори, тъй като не съществуват нива на техническа съпротива над текущата цена.

Това продължаващо рали видя как светът се насочва към биткойн и криптовалутите.

Основните медии като CNN, Fox Business и други отразяват този митинг. Постигна точка, в която вчера, вместо да отразява коментари на живо от председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, Bloomberg обсъди BTC с един от водещите световни мениджъри на активи.

Дори китайските държавни медии отразяват този момент.

Китайски държавни медии отразяват Биткойн ралито

Както посочи “Моли“, китайски крипто източник , китайската държавна телевизия CCTV наскоро отрази ралито на Биткойн в кратък сегмент, излъчен снощи. CCTV е държавен медиен канал, който се излъчва по телевизията на стотици милиони в Китай.

Заглавието на този сегмент подчерта новия рекорд на Биткойн за всички времена и неговото забележително представяне от 500% от минимумите от $3,500 на 12-ти и 13-ти март.

Изглежда, че CCTV приписва това рали на неотдавнашния приток на играчи от Уолстрийт в пространството на крипто-активите.

Точно вчера британска инвестиционна компания потвърди, че има в своите баланси Биткойн на стойност близо $800 милиона, тъй като изглежда търси да хеджира портфолиото си срещу спад в щатския долар и загуба на доходност от облигации.

Преди това известните фондове на Уолстрийт обявиха намерението си да купят флагманската криптовалута, тъй като се стремят да създадат хеджираща позиция срещу тези безпрецедентни макроикономически обстоятелства.

Трендинг в Twitter

На запад, BTC набираше популярност в Twitter в Канада, Великобритания и някои части на САЩ. В някои моменти имаше над 150,000 туитове за водещата криптовалута, публикувани за 24-часов период, което е далеч над нормалното.

Голяма част от тази активност включваше привърженици на индустрията и онези, които гледат Биткойн, изразявайки своето вълнение или объркване относно новия рекорд за всички времена.

Сегментът на Bloomberg със Скот Минерд също стана доста популярен, тъй като мениджърът на пари от Уолстрийт бе цитиран, че BTC може да достигне $400,000 долара през следващите години.

Интересното е, че освен в Twitter, няма особено внимание върху Биткойн.

Google Trends показва, че общият интерес на Съединените щати към термина за търсене “Биткойн” все още е по-малък от 25% на върховете за 2017/2018, наблюдавани на предишния максимум от $20,000 за всички времена.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Анализатор прогнозира, че Биткойн може да достигне $220,000 до 2025 г. на фона на бичи тенденции

Известен крипто аналитик смята, че Биткойн (BTC) е на път да започне голяма бича серия.

18.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

BlackRock отрази потенциала на Биткойн като революционно средство за диверсификация

Тъй като Биткойн продължава да укрепва позициите си на пазара, BlackRock, голяма финансова институция, публикува актуализиран доклад, озаглавен „Биткойн: Уникален диверсификатор“.

18.09.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн: Анализатор предупреждава за спад на цената с близо 10% – ето кога

Анализаторът Али Мартинез зае меча позиция по отношение на Биткойн (BTC), след като идентифицира корективни сигнали при водещата криптовалута.

18.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн навлиза в бича серия според експерт

Добре познат крипто анализатор прогнозира, че Биткойн (BTC) е готов да навлезе в следващата фаза на бичия си поход.

18.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.