НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Китай отново се ориентират към Биткойн инвестициите

МАР. 18, 2019 20:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китай отново се ориентират към Биткойн инвестициите

Китай се връща към Биткойн инвестициите, въпреки продължаващата забрана за търговия, според данни от тази седмица, когато цената на Биткойн се задържа на по-високо.


Статистики, събрани от мониторинговия ресурс Coinlib, показващ притокa на капитали в Биткойн и други криптовалути, поставя китайския юан (CNY) сред най-използваните входящи фиатни валути.

За последните 24 часа, вливанията на CNY в Биткойн надвишават еквивалента на $165 милиона, като Етериум, най-големият алткойн, достигна малко под $75 милиона през същия период.

Това представяне поставя Китай на второ място при фиатните активи, предсказуемо зад щатския долар, докато далеч най-големите входящи потоци идват от стейбълкойна Tether .


Ще има ли промяна?

Цифрите идват в момент, когато китайската икономика, която е фокусирана върху Биткойн - по-специално крипто добивните гиганти - изглежда излиза от шестмесечното оттегляне.

Организации като Bitmain обявиха сериозни инициативи за намаляване на разходите на гърба на цената на Биткойн спадащи от $6500 до $3100, през ноември миналата година.

Напоследък обаче, индустрията започна да носи със себе си добри новини. Canaan Creative, основният конкурент на Bitmain, приключи кръг за финансиране по-рано този месец, чиито източници твърдят, че струва стотици милиони долари.

Сега новопридобитата жизненост на Биткойн , който продължава да се търгува около $4000, може да е знак за възстановяване на вярата в това, което някога е бил най-големият инвестиционен пазар.

Знаците не се виждат само при добивната промишленост: FatBTC, най-голямата крипто борса, обслужваща само китайските клиенти, увеличи своя обем с повече от 50%, само през изминалия ден.

Въпреки това, китайските законодатели не показаха признак, че възнамеряват да преразгледат решението от 2017 г, което забрани търговиятa с криптовалути за местните жители. Благодарение на блокчейн технологията, само притежанието на криптовалута остава де-факто легално.

Този месец, изследванията на The Next Web разкриха Китай като страна с най-голям брой блокчейн патенти.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

SEC одобри първия Биткойн ETF

Разбира се, по-голямата част от тези усилия (ако не всички) бяха безполезни - причинени от намаляващото търсене по време на кризи, противопоставяне от страна на държавните органи или общата несигурнос...
ОКТ. 16, 2021 12:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво предстои за Биткойн над $60,000?

Най-голямата дигитална валута по пазарна капитализация се изкачи над $60,000 по-рано днес на борсата Bitstamp, както отрази CryptoDnes.Криптовалутата се търгува на $61,600 към момента на писане, споре...
ОКТ. 15, 2021 20:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC вероятно ще одобри Биткойн ETF следващата седмица

Позовавайки се на “хора, запознати с въпроса”, Bloomberg съобщи, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ е готова да одобри първите борсово търгувани фондове за Биткойн в страната.Анонимните източн...
ОКТ. 15, 2021 13:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн заплатите за държавни служители са основен приоритет за Маями

Той също така посочи, че търси незабавно одобрение да постави Биткойн в баланса на Маями.Суарес каза пред Bloomberg News, че по отношение на плащането на държавни служители в Биткойн (BTC): „Искам да ...
ОКТ. 15, 2021 12:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света