НАЧАЛО Регулации

Китай обмисля забрана за копаенето на крипто

АПР. 9, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Китай обмисля забрана за копаенето на крипто

Reuters съобщават, че на 8 април, китайската Комисия за национално развитие и реформи (NDRC) представи преработен списък на сферите, в които възнамеряват да предприемат определени действия.


Агенцията иска да насърчи затягането на контрола или да забрани някои от тези индустрии напълно. Първоначалната версия на списъка беше създадена през 2011.

Крипто добивът попада в списъка на китайските забрани


Копаенето на криптовалути и особено добива на bitcoin, вече е добавено към списъка на NDRC. Дейностите в този списък възлизат на 450 позиции, които, според представителите на агенцията, трябва да бъдат забранени възможно най-бързо, тъй като тези индустриални зони не отговарят на действащите китайски закони, не са регламентирани или са признати за опасни или вредни за заобикаляща среда.

Планът не съдържа конкретни дати, кога копаенето на биткойн трябва да бъде забранено в цялата страна, което подчертава необходимостта от спешно осъществяване на тази идея. Обществеността може да коментира проекта на списъка до края на първата седмица на май.

Дългогодишната опозиция на Китай спрямо крипто


Документът „Security Times“, собственост на правителството, пише във вторник, че гореспоменатият законопроект показва отношението на китайците към индустриалната политика.

От 2017, Китай сериозно натиска криптовалутната сфера. Първо, правителството забрани ICO. След това погна и крипто борсите, което ги накара да се преместят в чужбина. Китайските търговци продължиха да ги използват чрез VPN или други изобретателни начини.

По-късно Китай започна „лов на вещици“ срещу множество крипто добивни компании, включително някои от най-големите в света, за да се преместят извън страната.

Китай е лидер в копаенето на крипто


Някои от базираните в Китай компании са лидери в областта на производството на хардуер за добив крипто. Сред тях е Bitmain - производител на чипове, основан от Джихан Ву.

Освен това, в Китай бяха създадени и някои големи глобални крипто платформи, преди да започне тежкия натиск срещу тази индустрия - сред тях са Neo и Tron Foundation.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Корейската Борса Bithumb Чиста Пред Регулаторите

След тримесечно разследване правителството на Южна Корея не открива никакви доказателства за неправомерно поведение при борсата за криптовалути Bithumb, съобщиха местните медии на 8 юни. Bithumb в мом...
ЮНИ. 9, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарският президент иска бърза и ясна регулация на блокчейн фирмите

Президентът на Швейцарската Конфедерация, Уели Маурер, подчерта, че установяването на регулация за блокчейн сектора трябва да бъде бързо и ясно. Маурер направи своето изказване на CV Crypto Valley сре...
МАР. 29, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Южна Корея няма да легализира ICO-та все още

Южна Корея държи на мнението си по въпроса за легализирането на първоначалните предлагания на монети (ICO), утвърждавайки забраната, която страната започна през миналата есен. Комисията за финансови у...
ОКТ. 12, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Естония ще затягат своите финансови регулаторни закони

Необходимостта от стабилна регулаторна рамка в крипто индустрията не може да бъде подценявана. В светлината на това, правителството на Естония реши да поеме по-сериозно регулацията на крипто активи. Н...
ДЕК. 2, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света