НАЧАЛО Регулации

Китай обмисля забрана за копаенето на крипто

АПР. 9, 2019 15:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китай обмисля забрана за копаенето на крипто

Reuters съобщават, че на 8-ми април, китайската Комисия за национално развитие и реформи (NDRC) представи преработен списък на сферите, в които възнамеряват да предприемат определени действия.


Агенцията иска да насърчи затягането на контрола или да забрани някои от тези индустрии напълно. Първоначалната версия на списъка беше създадена през 2011 г.


Крипто добивът попада в списъка на китайските забрани


Копаенето на криптовалути и особено добива на Биткойн, вече е добавено към списъка на NDRC. Дейностите в този списък възлизат на 450 позиции, които, според представителите на агенцията, трябва да бъдат забранени възможно най-бързо, тъй като тези индустриални зони не отговарят на действащите китайски закони, не са регламентирани или са признати за опасни или вредни за заобикаляща среда.

Планът не съдържа конкретни дати, кога копаенето на Биткойн трябва да бъде забранено в цялата страна, което подчертава необходимостта от спешно осъществяване на тази идея. Обществеността може да коментира проекта на списъка до края на първата седмица на май.


Дългогодишната опозиция на Китай спрямо крипто


Документът „Security Times“, собственост на правителството, пише във вторник, че гореспоменатият законопроект показва отношението на китайците към индустриалната политика.

От 2017 г., Китай сериозно натиска криптовалутната сфера. Първо, правителството забрани ICO. След това погна и крипто борсите, което ги накара да се преместят в чужбина. Китайските търговци продължиха да ги използват чрез VPN или други изобретателни начини.

По-късно Китай започна „лов на вещици“ срещу множество крипто добивни компании, включително някои от най-големите в света, за да се преместят извън страната.


Китай е лидер в копаенето на крипто


Някои от базираните в Китай компании са лидери в областта на производството на хардуер за добив крипто. Сред тях е Bitmain - производител на чипове, основан от Джихан Ву.

Освен това, в Китай бяха създадени и някои големи глобални крипто платформи, преди да започне тежкия натиск срещу тази индустрия - сред тях са Neo и Tron Foundation.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Забраната на криптовалутите в Русия изглежда все по-малко вероятна

Лидерът на Русия откри видеоконференция в сряда с членове на руското правителство, като каза, че би искал "да започне с проблем, който в момента е в светлината на прожекторите – регулирането на крипто...
ЯНУ. 27, 2022 18:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Комисията по ценни книжа на САЩ разследва услугите за крипто кредитиране

Според доклад, публикуван в Bloomberg, SEC провежда разследване на услугите за кредитиране на дигитални активи. Съобщава се, че основният фокус на разследването е около това дали услугите за крипто кр...
ЯНУ. 27, 2022 20:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Администрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

Според нов доклад на Bloomberg, редица неназовани вътрешни лица разкриват, че висши служители на администрацията планират да разкрият изпълнителна заповед, която ще предостави подробности за регулатор...
ЯНУ. 26, 2022 14:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света