НАЧАЛО Регулации

Кипър ще изградят регулаторна рамка за блокчейн технологиите

ЮЛИ. 5, 2019 16:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кипър ще изградят регулаторна рамка за блокчейн технологиите

Харис Георгиадес, финансовият министър на Кипър, заяви, че блокчейн регулаторната рамка на страната ще бъде на разположение тази година и след това заяви, че блокчейн е нова технологична революция, тясно свързана с интернет.

План за поддържане на дигиталните иновации в Кипър


Политика Деметрис Силурис, похвали способностите на технологията, казвайки, че:

Пълното въвеждане на тази технология в публичния и частния сектор се очаква радикално да промени структурите на съвременните общества, начина, по който те се организират и тяхната работа.


Докато изнасяше речта си, Силурис отбеляза, че националната стратегия ще спомогне за поддържането на дигитални иновации в Кипър, ще предостави необходимата рамка и план за действие за въвеждането на разпределена технология (DLT) в няколко индустрии, като същевременно се занимава с проблеми, възникващи поради рискове и заплахи.

Съгласно сведенията, пилотните програми, които са на разположение на националния блокчейн, ще включват Министерството на митниците и акцизите, данъчният отдел и Националния орган по залаганията.

Също така, Кипърската комисия по ценни книжа и борси (CySEC) предложи отмяната на Петата директива за борба с прането на пари (AMLD5) на Европейския съюз, която въведе местното регулиране на дигиталните валути съгласно нейните разпоредби в националното законодателство.

Агенцията освен това подкрепя формализирането на AMLD5 в закон и по този начин предлага въвеждането на много допълнителни области на дейности, свързани с крипто пространството в Кипър по силата на AML/CFT задълженията.

Новите дейности, които не са включени в разпоредбите на AMLD5, включват:

А) обмен между крипто активите, B) прехвърляне на виртуални активи и C) участие в и предоставяне на финансови услуги, свързани с предлагане на емитент и / или продажба на крипто активи.


Междувременно Кипър беше една от седемте държави-членки на ЕС, които подписаха съвместно декларация с искане за помощ в насърчаването на използването на DLT в региона през декември 2018 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Забраната на криптовалутите в Русия изглежда все по-малко вероятна

Лидерът на Русия откри видеоконференция в сряда с членове на руското правителство, като каза, че би искал "да започне с проблем, който в момента е в светлината на прожекторите – регулирането на крипто...
ЯНУ. 27, 2022 18:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Комисията по ценни книжа на САЩ разследва услугите за крипто кредитиране

Според доклад, публикуван в Bloomberg, SEC провежда разследване на услугите за кредитиране на дигитални активи. Съобщава се, че основният фокус на разследването е около това дали услугите за крипто кр...
ЯНУ. 27, 2022 20:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Администрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

Според нов доклад на Bloomberg, редица неназовани вътрешни лица разкриват, че висши служители на администрацията планират да разкрият изпълнителна заповед, която ще предостави подробности за регулатор...
ЯНУ. 26, 2022 14:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света