НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Киберпрестъпниците предпочитат Биткойн пред алткойн

АПР. 27, 2019 18:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Киберпрестъпниците предпочитат Биткойн пред алткойн

Криптовалутите станаха най-добрият приятел на предприемчивия киберпрестъпник, предлагайки лесни канали за местене на пари.


От измами на "белите якички" до сделки с наркотици, свързаните с крипто престъпления нарастват. Според Джонатан Левин, съосновател на блокчейн стартъпа Chainalysis, поне 95% от крипто престъпленията, разследвани от властите, включват Биткойн.

Левин, чиято компания следи транзакциите и следва парите на престъпни типове на блокчейна, за правителствени агенции като ФБР, заяви, че Биткойн (BTC) все още е добре утвърден като предпочитаното платежно средство за киберпрестъпниците.

Той призова правителството на САЩ да се съсредоточи върху репресиите срещу незаконните дейности, които се случват на тъмната мрежа. Също така той алармира за терористи, използващи криптовалути. Те използват анонимността, предлагана от блокчейн, за финанси и набиране на средства.

Това, което видяхме е, че има възможност да се обвържат някои от тези криптовалутни сделки или с аптеките в Китай, или с услугите, които хората използват за разпространение на фентанил.

Левин добави, че за следователите е по-лесно да изградят сериозни обвинения срещу заподозрени, благодарение на прозрачността на криптовалутите. Следователно, от разследващите лица вече не е необходимо да разчитат на получаване на записи за сделки от местни и чуждестранни финансови институции.

Въпреки че Биткойн е все още любимата виртуална валута на престъпниците за незаконни дейности, Левин заяви, че неговата компания започна да наблюдава транзакциите за десет aлткойна, включително няколко стейбълкойна, тъй като следователите се опитват да разследват хакове на крипто борси, където са откраднати други токени.

Левин също така разкри, че Chainalysis започнаха разследвания на крипто борсата QuadrigaCX, базирана в Канада, кoято изчезна с почти $200 милиона от клиентския си фонд. Той каза на Fortune в интервю:

Търсехме Биткойн средства, а също и такива в Tether (USDT) на Quadriga и това, което открихме много бързо беше, че Quadriga като борса всъщност нямаше тези загубени средства, които бяха съобщени в медиите. Тези средства всъщност никога не са съществували.

Той също така повтори, че две хакерски групи са отговорни за кражбата на скандалната сума от $1 милиард в дигитални активи.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще има още един спад при Биткойн преди значителни печалби, твърди анализатор

Анализаторът, подвизаващ се под псевдонима 'Capo'. казва на своите 236,900 последователи в Twitter, че според него Биткойн (BTC) ще падне под $30,000, преди да се възстанови.BTC се търгува около $36,4...
ЯНУ. 27, 2022 00:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор разглежда най-лошия сценарий за Биткойн

Коуен казва на своите 700,000 абонати в YouTube, че потенциалният най-лош сценарий за Биткойн през следващите няколко месеца се основава на 200-седмичната плъзгаща се средна стойност на крипто актива,...
ЯНУ. 26, 2022 10:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна банка сподели алармиращо предупреждение за крипто пазарите

Те твърдят, че редица фактори могат да доведат до това, че цените на криптовалутите ще останат по-ниски в продължение на години.Според Business Insider анализаторите на UBS казаха в бележка до клиенти...
ЯНУ. 26, 2022 00:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света