НАЧАЛО Други

Кешът е краля на терористите, a не криптовалутите

СЕП. 10, 2018 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кешът е краля на терористите, a не криптовалутите
 
Счита се, че крипто е широко неефективна форма на пари за организации, свързани с тероризма. Все пак един експерт смята, че САЩ трябва да предприемат необходимите стъпки, за да предотвратят евентуалното им приемане за незаконно финансиране.

"Студеният твърд кеш е все още крал" за терористите


Говорейки пред Конгреса, директорът за анализа на Центъра за защита на демокрациите Яя Фануси подчерта, че джихадистите не са успели и са нямали време да наберат средства.

Като пример, експертът посочи Съвета на муджахидите Шура (МSС) - терористична група в Йрусалим, която успя да събере едва $500 през следващите няколко седмици през 2016 г.

Студената твърда кеш е все още крал. Криптото е лоша форма на пари за джихадистите, защото те обикновено трябва да купуват стоки с пари в брой, често в райони с ненадеждна технологична инфраструктура. - каза експертът.

Интересно е обаче, че Фануси посочи анонимността като основно качество на парите.

Не толкова сериозноtron g>


Изявленията на Fanusie не са единствените, които сочат към факта, че крипто не са предпочитаното средство за финансиране на незаконни дейности.

Меморандумът на Центъра за санкции и незаконни финанси, издаден през януари, показа, че само малка част от 0.61% от парите, влизащи в крипто, се използват срещу регламенти.

От друга страна, по-скорошен доклад за изпирането на пари и финансирането на тероризма, издаден от финансовите служби и Министерството на финансите на Хонконг, посочи, че крипто в момента не представляват заплаха.

Независимо от това, превенцията е абсолютно най-добрата форма на защита и правителствата трябва да направят необходимото, за да се противопоставят на потенциала за набиране на средства от типа крипто.

Сега, като се подготвят за нарастващата употреба на криптовалути от терористите, САЩ могат да ограничат възможността да превърнат пазарите на цифровите валути в светилище за незаконно финансиране. - каза Фанузи.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com с регулаторно одобрение от Малта

Според съобщение от 24-ти ноември Органът за финансови услуги на Малта, или MFSA, е дал принципно одобрение на Crypto.com за два финансови лиценза: 'Лиценз за Финансова Институция' и 'Лиценз за Виртуа...
НОЕ. 28, 2020 23:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето колко Биткойн са изкопали Bitfarms през третото тримесечие

От юли до септември Bitfarms добиват 535 BTC при $7500 за монета. За сравнение, компанията е добила 815 BTC през второто тримесечие при средна цна от $5075.Вината е на халвингаКомпанията също завърши ...
НОЕ. 27, 2020 23:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото предполагаемо е създал Биткойн в Лондон

Няколко фактора сочат, че псевдонимният създател на Биткойн е действал от столицата на Обединеното кралство. Това се базира на стила на писане на Накамото, модела на дейност и съдържанието на генезисн...
НОЕ. 27, 2020 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговският обем на Binance поставя нови рекорди

Биткойн е в рамките на $1,000 от най-високата си цена от $19,891, отчетена през декември 2017 г., търговията на крипто борсата Binance също достига нови висоти, с обем от над 37 милиарда долара през п...
НОЕ. 25, 2020 16:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света