НАЧАЛО Други

Кешът е краля на терористите, a не криптовалутите

СЕП. 10, 2018 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кешът е краля на терористите, a не криптовалутите
 
Счита се, че крипто е широко неефективна форма на пари за организации, свързани с тероризма. Все пак един експерт смята, че САЩ трябва да предприемат необходимите стъпки, за да предотвратят евентуалното им приемане за незаконно финансиране.

"Студеният твърд кеш е все още крал" за терористите


Говорейки пред Конгреса, директорът за анализа на Центъра за защита на демокрациите Яя Фануси подчерта, че джихадистите не са успели и са нямали време да наберат средства.

Като пример, експертът посочи Съвета на муджахидите Шура (МSС) - терористична група в Йрусалим, която успя да събере едва $500 през следващите няколко седмици през 2016 г.

Студената твърда кеш е все още крал. Криптото е лоша форма на пари за джихадистите, защото те обикновено трябва да купуват стоки с пари в брой, често в райони с ненадеждна технологична инфраструктура. - каза експертът.

Интересно е обаче, че Фануси посочи анонимността като основно качество на парите.

Не толкова сериозноtron g>


Изявленията на Fanusie не са единствените, които сочат към факта, че крипто не са предпочитаното средство за финансиране на незаконни дейности.

Меморандумът на Центъра за санкции и незаконни финанси, издаден през януари, показа, че само малка част от 0.61% от парите, влизащи в крипто, се използват срещу регламенти.

От друга страна, по-скорошен доклад за изпирането на пари и финансирането на тероризма, издаден от финансовите служби и Министерството на финансите на Хонконг, посочи, че крипто в момента не представляват заплаха.

Независимо от това, превенцията е абсолютно най-добрата форма на защита и правителствата трябва да направят необходимото, за да се противопоставят на потенциала за набиране на средства от типа крипто.

Сега, като се подготвят за нарастващата употреба на криптовалути от терористите, САЩ могат да ограничат възможността да превърнат пазарите на цифровите валути в светилище за незаконно финансиране. - каза Фанузи.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света