НАЧАЛО Други

Кешът е краля на терористите, a не криптовалутите

СЕП. 10, 2018 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кешът е краля на терористите, a не криптовалутите
Счита се, че крипто е широко неефективна форма на пари за организации, свързани с тероризма. Все пак един експерт смята, че САЩ трябва да предприемат необходимите стъпки, за да предотвратят евентуалното им приемане за незаконно финансиране.

"Студеният твърд кеш е все още крал" за терористите


Говорейки пред Конгреса, директорът за анализа на Центъра за защита на демокрациите Яя Фануси подчерта, че джихадистите не са успели и са нямали време да наберат средства.

Като пример, експертът посочи Съвета на муджахидите Шура (МSС) - терористична група в Йрусалим, която успя да събере едва $500 през следващите няколко седмици през 2016 г.

Студената твърда кеш е все още крал. Криптото е лоша форма на пари за джихадистите, защото те обикновено трябва да купуват стоки с пари в брой, често в райони с ненадеждна технологична инфраструктура. - каза експертът.

Интересно е обаче, че Фануси посочи анонимността като основно качество на парите.

Не толкова сериозноtron g>


Изявленията на Fanusie не са единствените, които сочат към факта, че крипто не са предпочитаното средство за финансиране на незаконни дейности.

Меморандумът на Центъра за санкции и незаконни финанси, издаден през януари, показа, че само малка част от 0.61% от парите, влизащи в крипто, се използват срещу регламенти.

От друга страна, по-скорошен доклад за изпирането на пари и финансирането на тероризма, издаден от финансовите служби и Министерството на финансите на Хонконг, посочи, че крипто в момента не представляват заплаха.

Независимо от това, превенцията е абсолютно най-добрата форма на защита и правителствата трябва да направят необходимото, за да се противопоставят на потенциала за набиране на средства от типа крипто.

Сега, като се подготвят за нарастващата употреба на криптовалути от терористите, САЩ могат да ограничат възможността да превърнат пазарите на цифровите валути в светилище за незаконно финансиране. - каза Фанузи.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че негов...
СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо бившият директор на Ripple премести близо половин милиард XRP?

След като мнозина започнаха да спекулират къде биха могли да се насочат токените, Ларсен разкри, че е преместил XRP портфейла си в New York Digital Investments Group (NYDIG).Попечителство 2.0Компаният...
СЕП. 24, 2020 15:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продължава да разширява своето Биткойн портфолио

Той също така твърди, че "нищо" не може да се сравни с неговия залог на Биткойн, който той направи през далечната 2012 г."Отделете време, за да разберете какво притежавате. Толкова дълбоко, че може да...
СЕП. 24, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света