НАЧАЛО Други

Кешът е краля на терористите, a не криптовалутите

СЕП. 10, 2018 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кешът е краля на терористите, a не криптовалутите
Счита се, че крипто е широко неефективна форма на пари за организации, свързани с тероризма. Все пак един експерт смята, че САЩ трябва да предприемат необходимите стъпки, за да предотвратят евентуалното им приемане за незаконно финансиране.

"Студеният твърд кеш е все още крал" за терористите


Говорейки пред Конгреса, директорът за анализа на Центъра за защита на демокрациите Яя Фануси подчерта, че джихадистите не са успели и са нямали време да наберат средства.

Като пример, експертът посочи Съвета на муджахидите Шура (МSС) - терористична група в Йрусалим, която успя да събере едва $500 през следващите няколко седмици през 2016 г.

Студената твърда кеш е все още крал. Криптото е лоша форма на пари за джихадистите, защото те обикновено трябва да купуват стоки с пари в брой, често в райони с ненадеждна технологична инфраструктура. - каза експертът.

Интересно е обаче, че Фануси посочи анонимността като основно качество на парите.

Не толкова сериозноtron g>


Изявленията на Fanusie не са единствените, които сочат към факта, че крипто не са предпочитаното средство за финансиране на незаконни дейности.

Меморандумът на Центъра за санкции и незаконни финанси, издаден през януари, показа, че само малка част от 0.61% от парите, влизащи в крипто, се използват срещу регламенти.

От друга страна, по-скорошен доклад за изпирането на пари и финансирането на тероризма, издаден от финансовите служби и Министерството на финансите на Хонконг, посочи, че крипто в момента не представляват заплаха.

Независимо от това, превенцията е абсолютно най-добрата форма на защита и правителствата трябва да направят необходимото, за да се противопоставят на потенциала за набиране на средства от типа крипто.

Сега, като се подготвят за нарастващата употреба на криптовалути от терористите, САЩ могат да ограничат възможността да превърнат пазарите на цифровите валути в светилище за незаконно финансиране. - каза Фанузи.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света