НАЧАЛО Други

Кения използват блокчейн за бюджетни недвижими имоти

ОКТ. 17, 2018 14:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кения използват блокчейн за бюджетни недвижими имоти
 

Кенийското правителство планира да се възползва от блокчейн технологията за разпределение на нови жилищни единици, финансирани от правителството, според докладите на местната медия Star.


Кенийският национален жилищен фонд (KNHF) ще финансира инициативата съгласно Закона за финансите от 2018 г. и планира да създаде ефективно разпределение на къщите на онези, които се нуждаят от тях, като използват DLT технологията.

Държавният секретар на жилищно строителство и градското развитие, Чарлс Хинга, заяви, че Фондът очаква да събере около 55 милиарда кенийски шилинга годишно (около $545 милиона), за да построят "по-евтини 500 000 жилища".

Star цитират секретар на кабинета за транспорта и жилищното строителство Джеймс Махариа, който говори по време на среща със Световната банка в Найроби. Той каза, че зараждащата се технология ще бъде използвана за разпределяне на жилища на заслужили кандидати, в опит да се справят с минали проблеми, свързани с "страховете от подкупност, произтичащи от бенефициентите и дори от законодателите".

Кения ще използва блокчейн технологията, за да гарантира, че правилните собственици живеят в жилищните проекти, финансирани от правителството.


Според Хинга, съотношението на ипотеката към наема в страната е 6 към 1 и достъпността на имотите остава проблем.

От над 2 милиона кенийци, наети на работа през 2016 г., само три процента са спечелили над 100 000 кенийски шилинга (около $992).


Друго предизвикателство, което може да възникне, когато правителството възнамерява да изгради достъпни домове, е разпределението на имотите, тъй като кенийците са загубили "доверие в правителството" по отношение на жилищата. Предишните разточителни разходи за скъпи капиталови проекти също не помагат, добави държавният служител. Хинга говори за скандал I и II на Националната служба на младежта, в които държавни служители, включително генералният директор на Националната младежка служба и други длъжностни лица от частния сектор, бяха арестувани за измамни действия, които доведоха до кражба на $78 милиона от държавната хазна.

Кения е една от водещите страни в Африка по отношение на разработването на блокчейн и крипто. Някои от най-големите парични преводи в региона са с произход от Кения. Миналия месец председателят на работната група Distributed Ledgers and Artificial Intelligence, Битанж Ндемо съветва правителството да заклейми икономиката в опит да се справи с корупцията и несигурността в страната.

Трябва да започнем да олицетворяваме икономиката, като даваме стимули на младите хора да правят неща, които се заплащат чрез токени, които могат да бъдат превърнати във фиатна валута.


Активните законодателни дискусии относно програмите, свързани с блокчейн и криптовалута, показват интереса, който кенийското правителство има в тази технология. Това се вижда ясно в усилията на правителството за намиране на подходящи регулаторни рамки за технологията с течение на времето. През август 2018 г., избирателната комисия на страната дори показа признаци за приемане на блокчейн технология в процесите на гласуване.

Говорейки с BBC през май, министърът на информацията Джоузеф Мучеру потвърди, че страната търси разгръщането на блокчейн технология в поземления си регистър.tron g>


Съгласно рамката, базата данни на Кения, известна с порести данни, ще бъде записана на блокчейн, което я прави непроницаема за измамни промени, които понастоящем извършват корумпирани служители в замяна на подкуп.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Броят на потребителите на криптовалути вече е над 100 милиона

Доклад на борсата Crypto.com изчислява, че през януари има 106 милиона потребители на криптовалути по целия свят, след скок от 16% сред участниците само миналия месец.Отделно проучване от финансовата ...
ФЕВ. 26, 2021 14:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Известно NFT бе препродадено за изумителните $6,6 милиона

Beeple - чието истинско име е Майк Уинкълман, е един от най-големите NFT артисти в пространството. През декември 2020 г. той продаде крипто изкуство на стойност $582,000 само за пет минути, част от из...
ФЕВ. 26, 2021 15:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase разкрива ключови детайли преди публичния си листинг

S-1 формулярът ѝ е публикуван от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), освобождавайки пътя за дългоочакваното му директно включване в Nasdaq. Този ход ограничава седем месечните уси...
ФЕВ. 25, 2021 16:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на акциите на MicroStrategy бележи спад от 50% за две седмици

След като достигне двадесетгодишен връх, цената на акциите на фирмата преминава през чувствителна корекция. Кои събития в криптосферата стоят зад този спад?MSTR губи 50 процента за две седмициЦената н...
ФЕВ. 26, 2021 09:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света