НАЧАЛО Други

Кения използват блокчейн за бюджетни недвижими имоти

ОКТ. 17, 2018 14:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Кения използват блокчейн за бюджетни недвижими имоти

Кенийското правителство планира да се възползва от блокчейн технологията за разпределение на нови жилищни единици, финансирани от правителството, според докладите на местната медия Star.


Кенийският национален жилищен фонд (KNHF) ще финансира инициативата съгласно Закона за финансите от 2018 г. и планира да създаде ефективно разпределение на къщите на онези, които се нуждаят от тях, като използват DLT технологията.

Държавният секретар на жилищно строителство и градското развитие, Чарлс Хинга, заяви, че Фондът очаква да събере около 55 милиарда кенийски шилинга годишно (около $545 милиона), за да построят "по-евтини 500 000 жилища".

Star цитират секретар на кабинета за транспорта и жилищното строителство Джеймс Махариа, който говори по време на среща със Световната банка в Найроби. Той каза, че зараждащата се технология ще бъде използвана за разпределяне на жилища на заслужили кандидати, в опит да се справят с минали проблеми, свързани с "страховете от подкупност, произтичащи от бенефициентите и дори от законодателите".

Кения ще използва блокчейн технологията, за да гарантира, че правилните собственици живеят в жилищните проекти, финансирани от правителството.


Според Хинга, съотношението на ипотеката към наема в страната е 6 към 1 и достъпността на имотите остава проблем.

От над 2 милиона кенийци, наети на работа през 2016 г., само три процента са спечелили над 100 000 кенийски шилинга (около $992).


Друго предизвикателство, което може да възникне, когато правителството възнамерява да изгради достъпни домове, е разпределението на имотите, тъй като кенийците са загубили "доверие в правителството" по отношение на жилищата. Предишните разточителни разходи за скъпи капиталови проекти също не помагат, добави държавният служител. Хинга говори за скандал I и II на Националната служба на младежта, в които държавни служители, включително генералният директор на Националната младежка служба и други длъжностни лица от частния сектор, бяха арестувани за измамни действия, които доведоха до кражба на $78 милиона от държавната хазна.

Кения е една от водещите страни в Африка по отношение на разработването на блокчейн и крипто. Някои от най-големите парични преводи в региона са с произход от Кения. Миналия месец председателят на работната група Distributed Ledgers and Artificial Intelligence, Битанж Ндемо съветва правителството да заклейми икономиката в опит да се справи с корупцията и несигурността в страната.

Трябва да започнем да олицетворяваме икономиката, като даваме стимули на младите хора да правят неща, които се заплащат чрез токени, които могат да бъдат превърнати във фиатна валута.


Активните законодателни дискусии относно програмите, свързани с блокчейн и криптовалута, показват интереса, който кенийското правителство има в тази технология. Това се вижда ясно в усилията на правителството за намиране на подходящи регулаторни рамки за технологията с течение на времето. През август 2018 г., избирателната комисия на страната дори показа признаци за приемане на блокчейн технология в процесите на гласуване.

Говорейки с BBC през май, министърът на информацията Джоузеф Мучеру потвърди, че страната търси разгръщането на блокчейн технология в поземления си регистър.tron g>


Съгласно рамката, базата данни на Кения, известна с порести данни, ще бъде записана на блокчейн, което я прави непроницаема за измамни промени, които понастоящем извършват корумпирани служители в замяна на подкуп.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света