НАЧАЛО Други

Карат руска църква да плаща за крипто добив

ОКТ. 22, 2018 12:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Карат руска църква да плаща за крипто добив

Решение на съда в Русия наскоро определи, че една църква трябва да плаща по-високи такси за електричество, поради факта, че те използват хардуерни устройства за копаене на криптовалути, на територията на имота.

 

Въпреки че това е изолирано съдебно решение, то със сигурност носи последици за частните граждани, които копаят от домовете си.


Разследвана църква


Grace, евангелистката религиозна организация, отрече, че електричеството е било използвано за копаене на крипто. Това не е изненадващо, като се има предвид, че Източна Европа се радва на ниски субсидирани цени на електроенергията, което води много хора да добиват криптовалути в собствения си дом. Настоящото законодателство изисква онези, които копаят, да плащат по-високи такси за електроенергия, което твърдение бе отречено от църквата, разположена в Иркутск, Русия.

Регионалният доставчик на електроенергия, Irkutskenegro, забеляза значителен скок на електроенергията от църквата миналата година. Инспекторите от компанията дори откриха компютърен хардуер в църквата, в сървърна стая на втория етаж. Компанията заяви, че количеството консумация на електроенергия всъщност застрашава съседните райони.

Църквата поиска възстановяване на 1,1 милиона рубли от компанията, което възлиза на над $16 000. Арбитражният съд в Иркутск се изправи срещу Irkutskenegro, въпреки твърденията на църквата, че електричеството е използвано за отопление и за производство на религиозни материали. Съдът посочи, че въпросният период е бил през лятото, така че обяснението "отопление" е малко вероятно.


Допълнителни последици


Енергията е много по-евтина за частни лица и за определени организации, включително църкви, в Източна Европа. Всъщност съдът решава, че въпреки че църквата е консумирала повече електроенергия, тя все пак трябва да бъде таксувана с по-ниска от стандартната ставка. Мнозина се чудят дали това ще причини отзвук и дали държавата ще принуди частните лица да започнат да плащат по-високи ставки, за да копаят криптовалути.

Това не е първият случай, когато дадена организация е добивала крипто, когато тя не е имало право в Русия, тъй като руските инженери в Руския ядрен център са изправени пред наказателни обвинения за използването на суперкомпютър за копаене на Биткойн по-рано тази година.

Една от причините, поради които добива на крипто в Русия се дължи на Димитри Маринешев, съветник на Владимир Путин за свързани с интернет въпроси. Всъщност той наскоро събра милиони долари за ICO на Russian Miner Coin.

Разбира се, времето ще покаже дали това съдебно решение действително ще засегне онези, които копаят крипто в уюта на собствения си дом.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Броят на потребителите на криптовалути вече е над 100 милиона

Доклад на борсата Crypto.com изчислява, че през януари има 106 милиона потребители на криптовалути по целия свят, след скок от 16% сред участниците само миналия месец.Отделно проучване от финансовата ...
ФЕВ. 26, 2021 14:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Известно NFT бе препродадено за изумителните $6,6 милиона

Beeple - чието истинско име е Майк Уинкълман, е един от най-големите NFT артисти в пространството. През декември 2020 г. той продаде крипто изкуство на стойност $582,000 само за пет минути, част от из...
ФЕВ. 26, 2021 15:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase разкрива ключови детайли преди публичния си листинг

S-1 формулярът ѝ е публикуван от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), освобождавайки пътя за дългоочакваното му директно включване в Nasdaq. Този ход ограничава седем месечните уси...
ФЕВ. 25, 2021 16:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на акциите на MicroStrategy бележи спад от 50% за две седмици

След като достигне двадесетгодишен връх, цената на акциите на фирмата преминава през чувствителна корекция. Кои събития в криптосферата стоят зад този спад?MSTR губи 50 процента за две седмициЦената н...
ФЕВ. 26, 2021 09:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света