НАЧАЛО Други

Карат руска църква да плаща за крипто добив

ОКТ. 22, 2018 12:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Карат руска църква да плаща за крипто добив

Решение на съда в Русия наскоро определи, че една църква трябва да плаща по-високи такси за електричество, поради факта, че те използват хардуерни устройства за копаене на криптовалути, на територията на имота.

Въпреки че това е изолирано съдебно решение, то със сигурност носи последици за частните граждани, които копаят от домовете си.


Разследвана църква


Grace, евангелистката религиозна организация, отрече, че електричеството е било използвано за копаене на крипто. Това не е изненадващо, като се има предвид, че Източна Европа се радва на ниски субсидирани цени на електроенергията, което води много хора да добиват криптовалути в собствения си дом. Настоящото законодателство изисква онези, които копаят, да плащат по-високи такси за електроенергия, което твърдение бе отречено от църквата, разположена в Иркутск, Русия.

Регионалният доставчик на електроенергия, Irkutskenegro, забеляза значителен скок на електроенергията от църквата миналата година. Инспекторите от компанията дори откриха компютърен хардуер в църквата, в сървърна стая на втория етаж. Компанията заяви, че количеството консумация на електроенергия всъщност застрашава съседните райони.

Църквата поиска възстановяване на 1,1 милиона рубли от компанията, което възлиза на над $16 000. Арбитражният съд в Иркутск се изправи срещу Irkutskenegro, въпреки твърденията на църквата, че електричеството е използвано за отопление и за производство на религиозни материали. Съдът посочи, че въпросният период е бил през лятото, така че обяснението "отопление" е малко вероятно.


Допълнителни последици


Енергията е много по-евтина за частни лица и за определени организации, включително църкви, в Източна Европа. Всъщност съдът решава, че въпреки че църквата е консумирала повече електроенергия, тя все пак трябва да бъде таксувана с по-ниска от стандартната ставка. Мнозина се чудят дали това ще причини отзвук и дали държавата ще принуди частните лица да започнат да плащат по-високи ставки, за да копаят криптовалути.

Това не е първият случай, когато дадена организация е добивала крипто, когато тя не е имало право в Русия, тъй като руските инженери в Руския ядрен център са изправени пред наказателни обвинения за използването на суперкомпютър за копаене на Биткойн по-рано тази година.

Една от причините, поради които добива на крипто в Русия се дължи на Димитри Маринешев, съветник на Владимир Путин за свързани с интернет въпроси. Всъщност той наскоро събра милиони долари за ICO на Russian Miner Coin.

Разбира се, времето ще покаже дали това съдебно решение действително ще засегне онези, които копаят крипто в уюта на собствения си дом.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света