НАЧАЛО Регулации

Канада представя три възможни регламента за криптовалутите в комисията за борба с прането на пари

НОЕ. 19, 2018 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Канада представя три възможни регламента за криптовалутите в комисията за борба с прането на пари

По-рано тази седмица Канадската комисия по финанси проведе среща и обсъди ролята на криптовалутите.Като част от редовните си срещи, както се изисква от Закона за пране на пари и финансиране на тероризма (PCMLTFA), криптовалутите станаха гореща тема, тъй като регулаторите ги възприемат като лесен начин за пране на пари.


Според iPolitics, представените обоснования бяха съвсем очаквани:


криптовалутите са анонимни, трудни за проследяване и дълга история на злоупотреба от рискови личности като Едуард Сноудън и Джулиан Асанж.

Целта на тези заседания на комисията е да преразгледат и оценят действията и плановете на ЗКПООС. По време на тези разговори се появиха 70 експертни свидетели от света на финансите. Освен това финансовият съветник IJW & Co. и адвокатската кантора Durand Morisseau LLP представиха 56 страници, които очертаха ролята на възникващия клас активи. Те обясниха, че:
При отсъствието на известна степен на регулаторен надзор, транзакциите с криптовалути могат да се използват от страните за бързо прехвърляне на големи количества богатство през границите и регулирането (обмена на фиатни валути за крипто) би обърнало внимание на притесненията пространството на криптопроменливостта.

В резултат на тези заседания, Канадската комисия по финанси очерта три възможности за това как те ще регулират пространството.

  1. Необходимо е обмените на фиат-крипто, за да се регистрират като фирми за парични услуги. Това би ги поставило в рамките на обширните закони за съответствие на PCMLTFA и ще помогне за застраховането на средствата на потребителите.

  2. Създаване на национален лиценз за обмен на криптовалути, работещ в Канада. Подобно на BitLicense на щата Ню Йорк , този лиценз ще се предлага само на борси, които преминават през строг скрйининг и проверки.

  3. Регулиране на компаниите за крипто портфейли, така че всички подозрителни или незаконни транзакции да могат да бъдат проследявани или наблюдавани от регулаторните органи.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Binance ще търси регулаторно одобрение във Великобритания

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао каза, че борсата планира да се разшири в Обединеното кралство през следващите шест до 18 месеца, въпреки че бе инструктирана от регулатора на стра...
ДЕК. 6, 2021 11:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата FTX с 10 предложения за регулиране на крипто пазара

В нова блог публикация борсата разкрива това, което нарича "Ключови принципи на FTX за пазарни регулации на платформи за крипто търговия".Първото в списъка е да има един основен пазарен регулатор, кой...
ДЕК. 6, 2021 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централната банка на Китай иска да следи метавселената и NFT

Говорейки на среща на върха за националната финансова сигурност, Гоу Венджун, директор на отдела за борба с прането на пари (AML) в PBoC, посочи рисковете, свързани с оставянето на новите тенденции в ...
ДЕК. 2, 2021 08:38 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и б...
НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света