НАЧАЛО Други

Канада изискват личните данни на клиентите на QuadrigaCX

МАР. 27, 2020 20:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Канада изискват личните данни на клиентите на QuadrigaCX

EY, назначеният от съда синдик за несъществуващата канадска крипто борса QuadrigaCX, е помолен да предостави цялата информация за клиентите на платформата на канадската Агенция по приходите (CRA).

Документите, внесени във Върховния съд на Онтарио на 24-ти март, подробно описват искането, което обхваща 750 000 документа за 115 000 клиенти на борсата.

Канадската данъчна администрация изисква множество данни за потребителите на QuadrigaCX


„Доверителят уведоми CRA, че намерението им е просто да предоставят копие от пълната база данни EDiscovery, в отговор на производственото търсене на CRA“, се посочва в документа.

Исканите данни бяха събрани от EY както от вътрешни източници, така и от трети страни - обхващащи лична информация за потребителите, салда по сметки и история на транзакциите от 2016 г. до 2018 г.

В писмо, публикувано на 25-ти март, Miller Thomson, назначената от съда фирма, представляваща потребителите на Quadriga, заявява, че е избрала да изпълни искането на CRA, след като обмисли разходите и закъсненията, които оспорването на искането биха настъпили при производството по несъстоятелност.

„Основната цел на официалния комитет е да насочи процеса на фалит към бързо разпределение“, пише в писмото.


Комитетът на кредитора изразява опасения относно поверителността


Въпреки това, представители на комитета на кредитора - подбрана група от бивши потребители на борсата, подчертаха опасенията за поверителността в случай, че се уважи желанието на CRA.

Miller Thomson отбелязват, че между членовете на Официалния комитет има „значителни разнопосочни мнения относно естеството на интересите за поверителност“.

Членът на комисията Магдалена Гроновска публикува в Twitter, че търсенето е „безпрецедентно нарушение на личния живот“, изразявайки скептицизъм, че данните се събират от CRA за изчисляване на данъчните задължения на Quadriga - което EY по-рано твърди, че е „почти невъзможно“ да се установи.

Сривът на QuadrigaCX


След стартирането си през 2013 г., QuadrigaCX бързо придоби популярност и се превърна в една от водещите борси за криптовалути в Канада.

През 2018 г. борсата започна да изпитва все по-големи проблеми, тъй като канадската Imperial Bank of Commerce замрази 28 милиона канадски долара (CAD), държани в пет сметки, принадлежащи на дъщерното дружество на Quadriga и платежния процесор Costodian Inc. Борсата също ще си партнира с банковата фирма в сянка Crypto Capital.

Висшият съд в Онтарио установи, че не е в състояние да определи дали средствата принадлежат на клиентите на Costodian, QuadrigaCX или Quadriga. Жалбите на потребителите от забавени искания за изтегляне ще нарастват през 2018 г. - като за това борсата обвинява лошата ликвидност в резултат на замразените средства.

На 15-ти януари 2019 г. QuadrigaCX обяви, че нейният основател и изпълнителен директор Джералд Котън е починал по време на пътуване в Индия от медицински усложнения, свързани с предшестващо състояние.

Тъй като всички средства на борсата предполагаемо са били в студено съхранение - за което само Котън е знаел паролата - смъртта на основателя доведе до загуба на 190 милиона CAD от потребителските фондове на борсата, които станаха недостъпни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Биткойн милиардери разкриват за сериозни инвестиции в Етериум

В ново интервю с Камила Русо от The Defiant, Тайлър и Камерън Уинкълвос, съоснователи на крипто борсата Gemini, казват, че те също са големи инвеститори в Етериум , втората най-ценна криптовалута по...
МАЙ. 25, 2020 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Африка преживява криптовалутен ренесанс

Неотдавнашен доклад на Arcane Research и Luno установява, че Уганда, Нигерия, Южна Африка, Гана и Кения често са сред топ 10 държави, чийто жители търсят думата „Bitcoin“ в Google.Докладът описва конт...
МАЙ. 25, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакери местят части от откраднат Биткойн през 2016 година

Виновниците прехвърлиха Биткойн на стойност $72 милиона от Bitfinex в Хонконг (почти 120 000 BTC спрямо тогавашния курс на криптовалутата).   Сега друга част от тези пари са преместени в ано...
МАЙ. 24, 2020 21:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Известен басист подкрепя крипто стартъп

Според доклад на Yahoo Finance, базирания в Единбург крипто стартъп наскоро пусна ново приложение за прехвърляне и харчене на криптовалути. Портфейлът на Zumo позволява на потребителите да съхраняват ...
МАЙ. 24, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света