НАЧАЛО Регулации

Камбоджа предупреждава за нелицензирано търгуване на крипто

ОКТ. 28, 2018 23:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Камбоджа предупреждава за нелицензирано търгуване на крипто

Властите в Камбоджа официално предупредиха местните инвеститори, че рискуват да наложат санкции за закупуване, продажба или търговия с криптовалути, без първо да получат лиценз.


"Всяко физическо или юридическо лице, което се разпространява, за да мобилизира средства, купува, продава, търгува или урежда криптовалути без да получи лиценз от компетентните органи, се наказва в съответствие с приложимото законодателство", декларация, подписана от централната банка на страната, Националната банка на Камбоджа , както и полицейската служба на страната и регулаторът на ценните книжа.


Предполагаема понци схема OneCoinОрганите също така предупредиха инвеститорите, че сделките с крипто могат да доведат до загуби поради нестабилността на активите. Беше цитиран и рискът от хакерство.

Освен това генерал-комисаря на Националната полиция, Комисията за ценни книжа и борси в Камбоджа и Националната банка на Камбоджа предупредиха, че липсват защитни механизми за клиентите. Някои от криптовалутите, които бяха изброени в изявлението, са: Forex Coin, К Coin, Suncoin, KH Coin и OneCoin, за която се твърди, че е понци схема.

В края на миналия месец 98 души бяха дадени под съд в Китай заради участието им в предполагаемата понци схема, като в процеса бяха възстановени над 267 милиона долара. Това се случи след разследване, започнало през юли 2016 г. Другите юрисдикции, в които се изследва схемата, която се върти около крипто проекта, създаден от българката Ружа Игнатова, включват Украйна, Канада, Италия, Ирландия, САЩ и Обединеното кралство.

Това не е първият път, когато камбоджанските власти са издали предупреждения за крипто. Миналата година през декември, генералният директор на Националната банка на Камбоджа, Chea Serey, призова за предпазливост по отношение на зараждащата се технология, като предупреди, че са незаконни. Това обаче не попречи на спекулациите, че страната ще пусне национална криптовалута, следвайки стъпките на Венецуела.


"Не" на националната криптовалута


През март тази година например се появиха доклади, че фирма, известна като Entapay, основана от китайски бизнесмени, ще разкрие "юридически дигитален търг" в случай, в който заместник министър-председателят на страната, Men Sam An, ще бъде главният говорител. Както Комисията по ценните книжа и фондовата борса, така и Националната банка на Камбоджа бързо отрекоха докладите, в които се казваше, че не се обмисля криптовалута, подкрепяна от държавата. Макар че не беше първата криптовалута, която да се опита да започне в Югоизточна Азия, Entapay беше първата, който заяви, че има широката подкрепа на правителството.


Независимо от суровата позиция срещу крипто, Националната банка на Камбоджа е приема блокчейн технологията. Преди два месеца централната банка сключи сделка с японска фирма с цел разработване на технологично решение, което ще бъде използвано за проследяване на междубанковите транзакции.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лаос одобрява добива и търговията на криптовалути

По този начин се прекратява тригодишната забрана, според правителствено съобщение, цитирано от The Laotian Times.Правителството на Югоизточна Азия забрани криптовалутата през 2018 г. и повтори позиция...
СЕП. 14, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Новите крипто закони в Южна Корея могат да доведат до загубата на $2.6 милиона

Индустриалните участници и представители на по-малките борси оспорват новите изисквания в изминалата година, но без успех. Сега според запознати с въпроса лица се очаква около 40 от близо 60 крипто оп...
СЕП. 14, 2021 13:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света