НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Калифорнийски дилър на Биткойн обвинен в пране на пари

АВГ. 19, 2018 11:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Калифорнийски дилър на Биткойн обвинен в пране на пари

Властите обвиниха 21-годишен дилър на Биткойн в пране на пари, след като той продал $750 000 Биткойн, в САЩ.


Незаконно дилърство на Биткойн

Примерен случай е Джейкъб Бурл Кампос, 21-годишен мъж от Розарито. Той бил арестуван от полицията, когато се опитвал да влезе от Мексико в САЩ, през пристанището Otay Messa Port of Entry.

Неговото престъпление? Кампос е изправен пред обвинения по 31 члена. Главно сред обвиненията е изпирането на пари. Изглежда Кампос е доста зает дилър на Биткойн. Той е пътувал из САЩ, като е продал $750 000 на повече от 900 клиента. Като цяло той е участвал в 971 транзакции.

Кампос обаче не се е регистрирал в Министерството на финансите на САЩ, да не говорим за спазването на законите за изпирането на пари. Той започва да се занимава със сенчести сделки, където е получавал по 5% комисионна, позволявайки на хората да изпират мръсните си долари в чиста криптовалута.

Обвинен в изпиране на пари


От 31-те обвинения в обвинителния акт, 28 от тях са за изпиране на пари. Това се дължи на факта, че Кампос изпраща 28 банкови превода в размер на $ 900,00 на банкова сметка в Тайван. След като е бил изгонен от американска борса, за това, че не е потвърдил самоличността си, Кампос превключва към закупуването на Биткойн от Bitfinex.

Кампос също се стреми да контрабандира повече от $1 милион от Мексико в САЩ, с помощта на няколко други човека. Всяка транзакция е под $10 000, за да не бъде законно задължен да го обявява, когато минава границата.

Не е изненада, че на Кампос му е било отказано пускане под гаранция. Това се дължи на факта, че той има достъп до голяма сума пари, има близки връзки с Мексико и има гражданство в 3 държави.

Все още няма дата за делото. В зависимост от статута, Кампос е изправен пред 10 до 20 години затвор за всяко обвинение в пране на пари.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Какво не трябва да правите, когато цената на Биткойн пада

Ако традиционната търговия изисква изключителна дисциплина, крипто изисква изключителна умствената сила. Пазарът на криптовалути е по-волатилен от всеки друг. Едно от най-важните неща, които тряб...
СЕП. 20, 2021 19:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн китовете са изкупили над $8.8 милиарда в BTC от юли

Позовавайки се на данни от Glassnode, Уил Клементе каза на Антъни Помплиано, че въпреки продажбите от страна на китовете или организациите с поне 1,000 BTC през май, те са започнали “агресивно да купу...
СЕП. 20, 2021 16:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво стои зад спада на крипто пазара?

Докато средният вход на текущия пазар е около $45,000, падането на Биткойн под тази силна подкрепа може да доведе до началото на по-силна корекция на пазара.Заслужава да се отбележи, че по-голямата ча...
СЕП. 20, 2021 15:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ветеран трейдър споделя прогнозата си за Биткойн (BTC)

В нова стратегическа сесия той прогнозира повторение на значителното рали на Биткойн от края на юли до началото на септември, където BTC скочи от $32,000 на $52,000.Въз основа на неговия индикатор за ...
СЕП. 20, 2021 08:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света