НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Какво всъщност се случи с биткойните на България?

МАЙ. 24, 2019 20:51 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Какво всъщност се случи с биткойните на България?

Любопитният случай на предполагаемите запаси на България от 200 000 биткойна, отново нашумя тази седмица, тъй като източниците твърдят, че балканската страна държи криптовалути. Това обаче се оказва, че не е точно истината.


Доклад: България продаде всичкия  BTC, който притежава

Като се позовава на съобщение за пресата от май 2017 година, TrustNodes подновиха интереса на медиите към една история за това как българските власти конфискуваха биткойна след като беше спряна неизвестна престъпна операция.

Според прессъобщението, което идва от Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа, операцията се фокусира върху „организирана престъпна група“, включваща граждани от няколко нации.

Правителството конфискува различни активи, включително Биткойн, като различните медии сега твърдят, че тези активи си стоят в София и нашата държава може да бъде най-богатите в света, по отношение на притежаван Биткойн.

Според българските медии обаче, такива BTC резерви не съществуват.

По-конкретно, местната медия Биволъ пише през април 2018 година, че правителството продава на търг своите криптовалути на различни международни купувачи.

Продажбата става няколко месеца след като цената на Биткойн достигна своя най-висок връх от около $20,000 през декември 2017 г.

Изданието твърди, че българският финансов министър, Владислав Горанов, заявява пред Съвета за сигурност на министър-председателя, че продажбата е осъществена и че токените са продавани на части, за да не се разбие пазарът.

Позовавайки се на Горанов, Биволъ казват че "няколко суверенни инвестиционни фонда и азиатски инвеститори" закупиха токените за около 15 000 евро всеки, а Deloitte действаше като консултант.

Още по-странно е, че „експерти от ФБР помогнаха да се осигури безопасността на сделките“, последната от които се случи на 1-ви април 2018 година, съобщава Горанов.


Правителствата не обичат да притежават крипто


Заговорите за правителства и централни банки, трупащи Биткойн, продължават да разпалват общността.

Съвсем наскоро се появиха доклади от икономист от Кремъл, че Русия е купила Биткойн на стойност почти $9 милиарда чрез олигарси и различни бизнеси.

В същото време, администрацията на Венецуела продължава да популяризира съмнителната си национална криптовалута, Petro, като същевременно не споделя много за връзката си с децентрализираните криптовалути като Биткойн.

През годините обаче, правителствата наложиха тенденция да се освобождават от криптовалутите, като САЩ проведоха собствени търгове през 2014-та и 2018 година, когато монетите смениха ръцете само за $630.

Сред бенефициентите от разпродажбата на Silk Road беше известният бичи венчър инвеститор Тим Дрейпър, който оттогава вижда стойността на токените си да се е увеличила почти 14 пъти.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Да очакваме ли възстановяване при Биткойн?

В нова стратегическа сесия, Вайс казва, че ако фондовите пазари успеят да отбележат рали в ранните етапи на тази седмица, Биткойн може да събере силата да се върне над решаващото ниво от $53,500.Вайс ...
ДЕК. 7, 2021 16:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо този анализатор все още очаква възход при Биткойн

Криптовалутата е загубила над $9,000, като е паднала с около 7% през последните 24 часа, за да се търгува около $49,000 към момента.Внезапната корекция надолу също доведе до повече от $1.05 милиарда л...
ДЕК. 5, 2021 13:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Каква е причината за спада на Биткойн, според Питър Шиф

Известният Биткойн и крипто критик Питър Шиф предостави на своите последователи в Twitter потенциална причина за една от най-големите корекции на пазара на криптовалути тази година.Според Шиф, корекци...
ДЕК. 4, 2021 20:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн падна до $28,800 на Huobi - над $2.5 милиарда са ликвидирани

Флаш срив се случи на Huobi, когато BTC падна ак до $28,800, преди да се възстанови също толкова рязко. В същото време ликвидациите са доста над $2.5 милиарда на дневен план, като целият пазар е в чер...
ДЕК. 4, 2021 14:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света