НАЧАЛО Биткойн

Какво всъщност се случи с биткойните на България?

МАЙ. 24, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Какво всъщност се случи с биткойните на България?

Любопитният случай на предполагаемите запаси на България от 200 000 биткойна отново нашумя тази седмица, тъй като източниците твърдят, че балканската страна държи криптовалути. Това обаче се оказва, че не е точно истината.


Доклад: България продаде всичкия  BTC, който притежава

Като се позовава на съобщение за пресата от май 2017 година, TrustNodes подновиха интереса на медиите към една история за това как българските власти конфискуваха биткойна след като беше спряна неизвестна престъпна операция.

Според прессъобщението, което идва от Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа, операцията се фокусира върху „организирана престъпна група“, включваща граждани от няколко нации.

Правителството конфискува различни активи, включително биткойн, като различните медии сега твърдят, че тези активи си стоят в София и нашата държава може да бъде най-богатите в света, по отношение на притежаван биткойн.

Според българските медии обаче, такива BTC резерви не съществуват.

По-конкретно, местната медия Биволъ пише през април 2018 година, че правителството продава на търг своите криптовалути на различни международни купувачи.

Продажбата става няколко месеца след като цената на биткойн достигна своя най-висок връх от около $20,000 през декември 2017.

Изданието твърди, че българският финансов министър, Владислав Горанов, заявява пред Съвета за сигурност на министър-председателя, че продажбата е осъществена и че токените са продавани на части, за да не се разбие пазарът.

Позовавайки се на Горанов, Биволъ казват че "няколко суверенни инвестиционни фонда и азиатски инвеститори" закупиха токените за около 15 000 евро всеки, а Deloitte действаше като консултант.

Още по-странно е, че „експерти от ФБР помогнаха да се осигури безопасността на сделките“, последната от които се случи на 1 април 2018 година, съобщава Горанов.

Правителствата не обичат да притежават крипто


Заговорите за правителства и централни банки, трупащи биткойн, продължават да разпалват общността.

Съвсем наскоро се появиха доклади от икономист от Кремъл, че Русия е купила биткойн на стойност почти $9 милиарда чрез олигарси и различни бизнеси.

В същото време администрацията на Венецуела продължава да популяризира съмнителната си национална криптовалута, Petro, като същевременно не споделя много за връзката си с децентрализираните криптовалути като биткойн.

През годините обаче, правителствата наложиха тенденция да се освобождават от криптовалутите, като САЩ проведоха собствени търгове през 2014 и 2018 година, когато монетите смениха ръцете само за $630.

Сред бенефициентите от разпродажбата на Silk Road беше известният бичи венчър инвеститор Тим Дрейпър, който оттогава вижда стойността на токените си да се е увеличила почти 14 пъти.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Pantera Capital смята, че крипто зимата продължи достатъчно

Така наречената крипто зима мъчи тази индустрия малко повече от година. От края на 2017 г. / началото на 2018 г. стойността на Биткойн се бори, тъй като инвеститорите капитулират и ликвидират позициит...
ФЕВ. 23, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Има още много път нагоре за Биткойн

От декември 2018 г., в рамките на 168 дни, цената на Биткойн се увеличи с повече от 130%. Спрямо същия период на миналата година и съпоставяйки го с щатския долар, криптовалутата се включи в мощно въз...
ЮНИ. 1, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Парагвай подкрепят плана за създаване на най-голямата биткойн ферма в света

Blockchain Technology Foundation, която също се нарича Commons Foundation, е основана в Южна Корея, но наскоро завърши преговорите с правителството на Парагвай за създаването на нещо доста масивно: на...
НОЕ. 26, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitch.tv спряха да приемат биткойн плащания

Twitch.tv, платформа за видео стрийминг, собственост на Amazon, тихо премахна Биткойн и Биткойн кеш като начин на плащане за абонаменти. Новината накара много членове на крипто общността да се чудят д...
МАР. 27, 2019 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света