НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Какво трябва да знаете за Биткойн заемите?

ЯНУ. 7, 2019 09:43 4 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Какво трябва да знаете за Биткойн заемите?

Преди няколко години заемите бяха нещо, което обикновено се свързваше с валутите.

Превъртайки напред към наши дни, вече можете да получите заеми в Биткойн. Разбира се, както и всичко останало, което обгражда криптовалутите, получаването на заем в Биткойн може да бъде много печеливша работа, но и много рискована.


За да се помогне да се определи дали BTC кредита е приложим за вас, бе създадено общо ръководство, което ще обхване всички основи от това как работи BTC кредитирането, какви документи ще ви трябват, какви са предимствата и недостатъците, както и дали е безопасно да изтеглите Биткойн кредит.


Как се различават Биткойн кредитите от други peer-to-peer заеми?


По принцип, Биткойн заемите са подобни на всичките peer-to-peer кредити. Тези на Биткойн, са основно заети дигитални пари, които трябва да изплатите плюс лихвите и таксите за предварително определен период.Резултат с изображение за loan

Въпреки това има няколко прилики, които си струва да бъдат споменати. Тъй като Биткойн е криптовалута, която е децентрализирана, тя не е свързана с нито едно централно правителство или банково / финансово предприятие / инструкция. Следователно, вашите типични Биткойн заеми определено ще бъдат от други крипто потребители.

Друга голяма разлика е фактът, че Биткойн кредиторите не разчитат на едни и същи методи за проверка на кредитоспособността (например: кредитен рейтинг или съотношение дълг / доход).


Как работи заемането на кредит в Биткойн?


Най-достъпният начин за получаване на Биткойн заеми е чрез peer-to-peer платформа, която свързва инвеститорите с кредитополучателите. Тези видове онлайн услуги изискват различни такси. Както можете да си представите, ще трябва да създадете профил и да преминете през различни процеси за проверка.

След като акаунтът бъде проверен, обикновено трябва да изберете вида на кредита, който най-добре отговаря на вашите нужди и да подадете формуляра за кандидатстване. В зависимост от това колко кредитодатели в момента са на разположение, трябва да се свържат с вас с различни оферти за няколко часа или дни.

Тези типове платформи обикновено разчитат на така наречения рейтинг на доверие. Този кредитен рейтинг се основава на различни фактори, но за да получите добър резултат, може да се наложи да представите обширна документация.

Някои от най-забележителните фирми предлагащи услуги за получаване на Биткойн заеми (типът, който съответства на заемодателите и кредитополучателите) са BlockFi, Bitbond и BTCPOP.


Какви документи ще ви трябват?


Както вече споменахме, тъй като услугата, която предлага този дигитален заем не оперира на същите принципи като традиционните кредити, може да се наложи да предоставите различни лични данни и документи.

Тези документи трябва да доказват вашата самоличност (име, пол, възраст), пълната ви информация за контакт, данните за заетостта (последните плащания, името на вашия работодател или името на фирмата ви), както и различни други данни за местоживеенето (с доказателства за сметки).Резултат с изображение за documents

За да бъдем по-точни, трябва да предоставите следното: идентификационен номер, издаден от държавата, удостоверяване на адреса, потвърждение на имейла, проверка на кредитна карта, връзка със социалните ви медии, свързване с онлайн платежни профили и проверка на дохода.

Разбира се, те могат да се различават от услуга до услуга. Има един важен аспект, който трябва да се отбележи и това е фактът, че повечето услуги от този тип имат някои основни изисквания за допустимост. Някои платформи дори, проверяват идентификационните ви данни за бизнеса ви онлайн, вашите PayPal акаунти и социалните медийни връзки, за да определят ранга на кредитополучателя.

Като общо правило, за да се присъедините към платформа за Биткойн кредитиране, обикновено трябва да живеете в страна, където BTC е регулиран (или поне не е официално незаконен), да имате постоянна работа и висок рейтинг на доверие.


Предимства и недостатъци


Основното предимство на Биткойн заемите е фактът, че целият процес е по-малко ангажиращ, отколкото да отидеш в банка за типичен заем. В допълнение, лихвените проценти често са по-ниски, а финансирането е много по-бързо от традиционните методи.

Както бе споменато в началото на тази статия, Биткойн кредитите не идват без редица недостатъци. Като начало, BTC е регулиран само в няколко страни. Следователно, ако нещо се обърка, никой не може наистина да бъде отговорен за грешката.Свързано изображение

Известен факт е, че криптовалутите са силно волатилни активи. Чрез конвертиране на вашия Биткойн заем в лош момент, може да загубите много. Тези видове заеми също вървят ръка за ръка с по-високи такси от банките.


Струва ли си да инвестираш в Биткойн кредитиране?


Биткойн заемите са много личен и сложен въпрос. Като цяло инвестирането в крипто е много рисков, потенциално високодоходен процес. Нещото, което трябва да имате предвид е, че тези видове партньорски кредитни услуги обикновено начисляват такса върху възвръщаемостта ви (обикновено между 1% и 10%).

Високите нива на неизпълнение е един от аспектите, които трябва да обмислите внимателно, преди да инвестирате в това начинание.


Заключителни думи


Преди да решите да се ангажирате с Биткойн кредитирането, трябва да си зададете серия от въпроси. Наистина ли трябва да заемам капитал в BTC, или другa криптовалута може да работи по-добре за моите нужди? Готов ли съм да претегля разходите и потенциалните рискове за възможните ползи?

Трябва внимателно да сравните офертите както от услугите на Биткойн кредиторите, така и от традиционните кредитни институции. В края на деня трябва да имате предвид, че крипто е нова концепция и много неща могат да се объркат. Същото се отнася и за Биткойн кредитирането - още по-нова концепция, която не е регулирана.

В момента изглежда, че BTC заемите са най-жизнеспособни за хора, които не отговарят на стандартните кредитни изисквания, обикновено свързани с банките.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск коментира цената на Биткойн

Ексцентричният предприемач публикува снимка на двойка, която се взира в цените на Биткойн и Етериум от леглото си, като двете най-големи монети са с цени от $69,000 и $4,200. BTC достигна връх малко н...
ОКТ. 21, 2021 14:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Биткойн достигна нов връх?

Според неотдавнашната публикация на Bloomberg, от инвестиционната банка JPMorgan смятат, че BITO Биткойн ETF, който бе стартиран на NYSE във вторник, не е причината за скока на цената на водещата крип...
ОКТ. 21, 2021 16:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо 2022г. ще е невероятна за Биткойн

В ново видео Дейвис каза, че скорошното натрупване на Биткойн от дългосрочни притежатели показва, че 2022 г. “може да бъде по-бича, отколкото можем да си представим”.Разглеждайки графика, споделена от...
ОКТ. 21, 2021 08:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света