НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Какво ще се случи с Биткойн ако Федералният резерв на САЩ намали лихвените проценти?

ФЕВ. 19, 2020 14:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Какво ще се случи с Биткойн ако Федералният резерв на САЩ намали лихвените проценти?

Търговците смятат, че председателят на Федералния резерв на САЩ, Джером Пауъл, е с 45% по-голяма вероятност отново да намали лихвените проценти някъде преди юни тази година.

Причините са много, но тази седмица Федералния резерв ще предостави подробности след срещата през Януари. Това обаче, може да има ефект върху Биткойн.

 

Тази новина може да дойде като изненада за мнозина, които са по петите на новите рекордни стойности при акциите. Търговците тласнаха S&P500 нагоре с 4.6% до този момент през февруари - най-доброто представяне от 2015 г. насам.

 

Пауъл и ФЕД обаче смятат, че икономиката е на ръба на потенциална рецесия. Намаляването на процента ще допринесе за предотвратяване на това събитие и ще доведе растящата икономика до „меко приземяване“.

 

Лихвените проценти са най-основният инструмент на разположение на ФЕД за управление на икономическия растеж. Понижаването на лихвените проценти прави заемите по-евтини, което позволява по-големи количества ликвидност да навлязат на пазара.


Повишаването на лихвите забавя заемите поради по-високите разходи и следователно ограничава ликвидността на пазара. Тъй като ликвидността намалява, икономиката има тенденция към забавяне, което е, когато можем да видим промяната в Биткойн.

 

Въпреки това, докато икономиката е в състояние на изключителен възход от известно време, ФЕД вижда слабости, които предизвикват безпокойство. Например, регистрираните случаи на безработица се увеличиха тази година, което показва слабост в растежа на работните места. Освен това, коронавирусът е създал широкоразпространен страх и затягане на разходите.

 

Тези събития доведоха до страх, че икономиката може да се свие. За поддържане на текущия растеж и стабилност може да се намалят темповете.

 

Независимо от това как човек разглежда текущите проблеми с ликвидността, подобно намаляване на процента вероятно ще тласне Биткойн нагоре. Намаляването на лихвите ще означава икономическа слабост. Тъй като Биткойн се счита за актив тип „сигурно убежище“, той вероятно ще се възползва от слабост в цялостната икономика.

 

Освен това, намаляване на лихвените проценти и произтичащото от това увеличение на ликвидността би означавало и увеличение на инфлацията. Биткойн вече се разглежда като хедж срещу инфлацията и следователно може да получи значително увеличение на цените, ако се стигне до намаляване на лихвените проценти.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло ФЕВ. 20, 2020 От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Хеш-рейтът на Биткойн скочи с над 30%

Хеш-рейтът на BTC се качи от 91,290,582 TH/s на 4-ти април до  1212,029,181 TH/s на 6-ти април. Исторически, има силна корелация (0.77) между движенията на този показател и цената на най-голямата...
АПР. 6, 2020 21:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн до $70,000 след халвинга?

Най-важното е, че водещата криптовалута се очакваше да скочи, след като възнаграждението за добив в блокчейна бъде намалено наполовина през май. Новите данни сочат, че тези прогнози все още са в ход.Д...
АПР. 6, 2020 20:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн отново проби $7,000 - оттук накъде?

Гигантът на крипто търговията Binance разпространи новината за това в Twitter заедно с някои други трейдъри.Както бе съобщено през уикенда, в събота анализаторите очакваха Биткойн скоро да се покач...
АПР. 6, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн няма да падне под $ 6,000 отново - твърди анализатор

Той подчерта, че се съмнява, че BTC ще спадне под $ 6,000 отново.  Положението, породено от COVID-19, създаде невероятна волатилност на финансовите пазари. Както винаги, крипто пазарът демон...
АПР. 6, 2020 16:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света