НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Какво да очакваме от Monero (XMR) в краткосрочен план?

ЮЛИ. 18, 2021 17:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Какво да очакваме от Monero (XMR) в краткосрочен план?

Monero [XMR], водещата криптовалута за поверителност на пазара, отбеляза немалко възходи и спадове тази година. Алткойнът направи сериозен скок нагоре през първите няколко месеца на годината, достигайки своя 3-годишен връх през май и започвайки своя спад веднага след това.

По време на писането на статията състоянието на XMR съвпадаше със състоянието на други алткойни, които се борят да се предпазят от корекциите на пазара. С удължаването на престоя на Биткойн в обхвата, изглежда, че алтовете, особено XMR, ще трябва да изчакат малко повече време преди да настъпи следващият възходящ тренд.


Цената на 27-та най-голяма криптовалута загуби близо 11% от стойността си през последните седем дни. Важно е да се има предвид, че спадът на цените се случва успоредно със спада в реалния обем. На 7-ми май, например, реалният обем на XMR премина границата от $800 милиона. Въпреки това, към момента на публикуване отразява стойност от едва $22,58милиона.


Подобен сериозен спад се вижда ясно на приложената по-долу графика. Забележително е, че такива ниски нива са били наблюдавани преди това само през август миналата година.Разглеждайки гореспоменатия драматичен спад, множество фактори може да са предизвикали този низходящ тренд на цената.


Помислете за съотношението на Шарп за начало. По-конкретно, този показател очертава потенциалната коригирана възвръщаемост на актив. Спадът в това съотношение стана забележим през месец юни. Точно към момента на публикуване това съотношение е -2.10.


Сега, когато това съотношение е отрицателно, обикновено означава, че възвръщаемостта на портфейла се очаква да бъде отрицателна (тъй като безрисковият процент е по-голям от възвръщаемостта на портфейла). Отрицателната възвръщаемост, може би, не дава стимул на инвеститорите да купуват. Следователно цената на XMR ще получи необходимата подкрепа само когато това съотношение се изкачи обратно над нулата.Освен това доминантността на пазарната капитализация на XMR също губи своето влияние. На 25-ти април, например, тя беше 0.37%, докато към момнта на писане е само 0.27%. Спадът в този показател допълнително допринася към мечата тенденция


На този етап би било несправедливо да си затваряме очите за екосистемно-ориентираното развитие на Monero. Що се отнася до месец юли, в едно хранилище са направени 9 фиксации (индивидуални промени, направени във файл) и месецът все още не е свършил. Освен това, по време на писането, ръководените от общността "Moneroexamples" имаха над 57 хранилища в GitHub, докато екосистемата Monero имаше над 34 хранилища.


ПРОЧЕТИ ОЩЕDOGE скочи с 14%, след като Илон Мъск публикува меме


Въпреки че общността работи по различни разработки едновременно, Farcaster, проект за атомични суапове на Биткойн - Monero, остава най-популярният. Нещо повече, мрежата COMIT вече пусна атомни суапове Monero-Биткойн в основната мрежа. Освен това данните на Santiment посочват, че броят на разработчиците, които активно допринасят за екосистемата на XMR, също нараства.


Като се има предвид броят на проектите, свързани с мрежата, нарастващият процент на приемане и дългосрочните прогнози, изглежда, че настоящата фаза на колебливост ще изчезне в дългосрочен план. Изглежда обаче, че алткойнът няма толкова добри перспективи в близко бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Лайткойн (LTC) бележи силен старт на декември

Всъщност инвеститорите в 'сребърната криптовалута' претърпяха загуби и монетата преобърна целия си растеж от първата половина на месеца.Но през декември Лайткойн (LTC) може да види отскок, ако не загу...
ДЕК. 1, 2021 15:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Algorand може да види значителна активност

Borderless Capital иска да използва своя фонд от $500 милиона, за да подкрепя проекти, захранващи "следващото поколение" децентрализирани проекти в блокчейна на Algorand.Фирмата за рисков капитал Bord...
ДЕК. 1, 2021 14:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bancor представя нови стейкинг пулове и нов защитен механизъм

Bancor е основан през 2017 г. и е първият DeFi протокол, който въвежда AMMs в блокчейна. Базираната на Етериум платформа за обмен и кредитиране също така позволява на потребителите да печелят награди ...
ДЕК. 1, 2021 18:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale стартира Solana тръст

Компанията вече има близо $54 милиарда общи активи под управление.Новият тръст, който е 16-ият крипто инвестиционен продукт на компанията, ще инвестира единствено в Solana (SOL). Главният изпълнителен...
ДЕК. 1, 2021 11:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света