НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Какво да очакваме от Биткойн?

ОКТ. 19, 2020 16:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Какво да очакваме от Биткойн?

Трудността при добив и хеш-рейтът на Биткойн нарастват стремглаво, като пазарите се готвят за изборите в САЩ.

 

Биткойн започна новата седмица около $11,450 в очакване на изборите. Нека разгледаме няколко ключови фактора за краткосрочното движение на криптовалутата.

 

Изборите в САЩ

 

Изборите са на фокус в крипто пространството в момента. Те ще се състоят на 3-ти ноември и ще зададат тона на пазарите.

 

Анализаторите предупредиха,че победа за демократите ще се отрази негативно на долара, който вече има съмнителни перспективи. Според Goldman Sachs, дори и да бъде избран Доналд Тръмп, доларът едва ли ще избегне спадове.

 

Много хора очакват, независимо от резултатите на изборите, златото да претърпи известен възход. Други, обаче, смятат, че победителят от цялата тази ситуация да е Биткойн.

 

В случай на слабост при долара, Биткойн ще се насочи нагоре, независимо от движенията на златото.

 

Друг важен фактор е и потенциалния икономически стимул, който може да бъде стартиран преди изборите. Ако това се случи, няколко трилиона долара ще бъдат добавени към дълга на САЩ.

 

Още намеса от страна на Европа

 

Мерките, предприети от Европейската централна банка (ЕЦБ) в отговор на ескалиращата пандемия на COVID-19,  също са важен фактор за Биткойн и краткосрочните му движения.

 

Президентът на ЕЦБ Кристин Лагард каза следното пред френския вестник ‘Le Monde’:

 

Опциите в кутията ни с инструменти не са се изчерпали все още.
[...]
Ако трябва да направим още, ще направим още. Приемайки текущия си пост, ми бе казано, че няма какво да направя, че всичко вече е било предприето. Но това явно не е случаят!

 

Нестабилността в еврозоната може да ескалира като вземем предвид Брекзит и перспективите за напускане ‘без сделка’.

 

Силни фундаменти при Биткойн

 

Биткойн остана в обхват през уикенда, като скочи над $11,500 за малко.

 

Въпреки това, от техническа гледна точка, има признаци на сериозна сила. Трудността, която дава ориентир за нивото на съревнование между миньорите и сигурността на мрежата, достигна рекордни висоти.

 

Преди само два дни, последната актуализация увеличи трудността с 3.5%. 

 

Хеш-рейтът също бележи ръст, като стигна рекордни стойности понеделник. Към момента на писане на статията, изчислителната мощност е около 146 екзахаша в секунда.

 

Теорията, че цената следва хеш-рейта изглежда все още се приема сериозно, като миньорите са с бичи настроения за Биткойн като дългосрочна инвестиция.

 

Всичко това предполага, че бичият сантимент сред инвеститорите нараства, но е добре да се пазим от крайни настроения и да сме търпеливи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло ОКТ. 19, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво стои зад подема на Биткойн

Биткойн сега се приближава до рекордното си ниво от почти $20,000.От март, когато Биткойн драстично падна до най-ниската си точка за годината от едва $4,000, наблюдаваме сериозен възход. Монетата прод...
НОЕ. 25, 2020 18:25 7 МИН . ЧЕТЕНЕ

Коя е най-високата стойност на Биткойн?

Но ако/когато цената на Биткойн, която в момента е в сериозен възходящ тренд, пробие предишния си рекорд, може да не го осъзнаем, защото не можем да постигнем консенсус за това какъв е текущият рекорд...
НОЕ. 25, 2020 17:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо трябва да сме предпазливи с Биткойн

Говорейки по време на ’Fast Money’ на CNBC, топ трейдърът и самопровъзгласил се Биткойн телеевангелист Брайън Кели посочи три предупредителни признака за биковете.  Giddy up for Bitcoin as it rode pas...
НОЕ. 25, 2020 10:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SBI стартира услуга за Биткойн кредитиране

Според официално съобщение от 24-ти ноември, новата платформа за крипто кредитиране ще позволи на потребителите да заемат своите крипто на SBI и да печелят лихва в размер на 1% с включени данъци. Нова...
НОЕ. 24, 2020 17:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света