НАЧАЛО Блокчейн

Каква роля ще изиграе блокчейн в четвъртата индустриална революция?

ОКТ. 14, 2019 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Каква роля ще изиграе блокчейн в четвъртата индустриална революция?

Основните етапи в историята се определят от големите технологични скокове на човечеството, които докосват всички аспекти от начина, по който живеем.

Тези технологии като пара, електричество и компютри често се класифицират като технология с общо предназначение (GPT) поради дълбокото им въздействие върху икономиката и обществото.


Блокчейн съществува само от десетилетие, но вече е ясно, че последствията от него ще бъдат изключителни и той заслужава място в GPT категорията.


Първата индустриална революция се основава на парата, втората на електричеството и третата на изчислителната технология. Ние сме на ръба на Четвъртата индустриална революция или индустрия 4.0, водена от комбинация от GPT-та, включващи изкуствен интелект, виртуална реалност, облачни изчисления и Интернет на нещата (IoT) и блокчейн.


GPT-ата обикновено са разработени за решаване на един проблем и след това широко адаптирани, тъй като тяхната гъвкавост става очевидна. Първият парен двигател изпомпва вода от въглищни мини. 


По-късно парното захранване дава възможност за автоматизация на фабриките и развитието на железниците. Днешните атомни електроцентрали все още разчитат на пара за производство на електроенергия.


Блокчейн също първоначално беше създаден с една единствена цел - да осигурява мрежите на Биткойн и хилядите други криптовалути. Като дигитална книга, която е сигурна, неизменима и не зависи от централен орган, нейните ранни осиновители включват компании, издаващи собствени криптовалути или токени като средство за плащане или възнаграждение. 


Много търговски банки проучват пускането на криптовалути, като добър пример е Facebook. Голямата промяна ще дойде, когато - както някои смятат - централните банки пуснат собствени криптовалути, които ще заменят традиционните банкноти.


Криптовалутите представляват върха на айсберга за основата на блокчейн технологията, която също може да се използва за разгръщане на интелигентни договори. Това ще позволи автономност между купувачи и продавачи, ще действа като инструмент за проследяване във веригата на доставки и ще осигури микродоговори и микроплащания за комерсиализиране на Интернет на нещата (IoT).


Освен бизнеса, той има огромен потенциал в публичните услуги. В области като разпространение на лекарства, здравни досиета, самоличност на гражданите и гласуване - подривната технология може да отвори нови хоризонти. Фирмите, които пренебрегват подобни революционни технологии, рискуват да бъдат смачкани от вечно въртящите се колела на прогреса. Тези романтично настроени индивиди или организации ги чака съдба подобна на тази на “Thomas Cook”. 


Компаниите, гледащи към бъдещето, могат да видят, че GPT-ата като блокчейн представляват огромна възможност да се възползват от настъпващата четвърта индустриална революция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Руската централна банка с блокчейн платформа за дигитално ипотекиране

Според Олга Скоробогатова, първи заместник-управител в централната банка, Masterchain наскоро започна да поддържа дигитални ипотеки, което представлява основа за предстоящата платформа.Финансовата инс...
МАЙ. 29, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Австралийски университет пуска блокчейн програма съвместно с IBM

Университетът обяви на 26-ти май, че си партнира с IBM, Palo Alto Networks и Stone & Chalk, за да предложи сертификат за завършена киберсигурност и сертификат за дипломиране в сферата на блокчейн бизн...
МАЙ. 27, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Превръща ли се Етериум в пазар за такси oт транзакции?

Средната такса за транзакция на Етериум се е увеличила с над 160%. Миньорите се радват на по-високи приходи за сметка на потребителите, но това може да се промени в близко бъдеще.Транзакциите на Ет...
МАЙ. 20, 2020 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски производител на плодове започва да използва блокчейна на IBM

Информационен бюлетин за плодове и зеленчуци Packer съобщи на 17-ти май, че California Giant ще използва блокчейн за споделяне на данни между всички точки на веригата на доставки. Фирмата използва инт...
МАЙ. 19, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света