НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Каква може да е причината за скока в цената на Биткойн?

АПР. 4, 2019 17:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Каква може да е причината за скока в цената на Биткойн?

Аналитична фирма от Бостън съобщи на Bloomberg, че от 15-ти март са активни голям брой крипто портфейли на средностатистическите потребители, които може да са провокирали сегашното увеличение на цената на Биткойн.Според Bloomberg, средностатическите притежатели на Биткойн показват висока активност в продължение на две седмици преди скока в цената на BTC, повличайки след себе си и редица алткойни, което доведе и до техния прогресивен скок.

Bloomberg: Active Crypto Wallets Could Be Reason for Bitcoin Price Surge

По правило, компанията установи, че 40 или 50 процента от всички BTC се съхраняват в трезори за около половин година, като се има предвид, че хората HODL-ват своите Биткойн токени. Но от гореспоменатата дата, този брой достигна само 10%.

Ерик Стоун, съосновател на Flipside Crypto, вярва, че настроенията на пазара на дигитални активи се подобряват, тъй като по-голям брой хора мислят да инвестират в Биткойн и други виртуални активи.

Има все повече хора, които сгряват идеята за закупуване на Биткойн.


Още една възможна причина за скока на BTC


Стоун също така спомена, че обикновено ценовото действие започва поради факта, че китовете започват да извършват операции на пазара, независимо дали се продава или купува. Едно от възможните обяснения за покачващите се котировки на BTC е предполагаема покупка на Биткойн за $100 милиона от частен инвеститор.

Според Стоун, това е причината Биткойн да се засили през есента на миналата година - крипто китовете. Този път обаче процесът може да се ускори, когато пазарът се събуди.

Изпълнителният директор на Flipside Crypto, Дейв Балтер, смята, че активността на редовните потребители сега е много по-важна от тази на китовете миналата година.

Ние виждаме този ход много по-валиден от няколко движения на китове през октомври. Това вероятно означава промяна в възприятието или доверието в този клас активи.
https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн е нагоре с 88% през 2021 година въпреки настоящия спад

Всъщност водещият дигитален актив отново се търгува на зелено, което от своя страна се отрази върху другите криптовалути, чиито цени започнаха да се покачват в резултат на възстановяването.Флагманскат...
НОЕ. 27, 2021 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн балансите на централизираните борси падат до историческо дъно

Нетният брой биткойни (BTC), съхранявани в портфейлите на централизираните крипто борси, е един от решаващите показатели за водещата криптовалута.Резервите на Биткойн (BTC) на борсите се насочват към ...
НОЕ. 27, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор купува още Биткойн

Това е на стойност около $5.4 милиона по днешни цени.Както винаги, “изпълнителният директор” на Ел Салвадор (както гласи неговата биография) небрежно обяви покупката в туит в петък. Въпреки спада...
НОЕ. 27, 2021 11:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум изглежда по-силен от Биткойн, твърди анализатор

В последния бюлетин на TechnicalRoundup псевдонимният анализатор Cred казва, че Биткойн приключи седмицата без ясен сигнал за това накъде върви цената на BTC.“Биткойн/долар предложи сравнително двусми...
НОЕ. 27, 2021 09:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света