НАЧАЛО Други

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Частният инвеститор Гари Тан обяснява как първоначалното му разпределение от $300,000 долара в Coinbase се превърна в най-добрата му инвестиция с огромна възвръщаемост на инвестициите.

 

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, разказа своята история, в която превърна $300,000, инвестирани в Coinbase при стартирането на компанията, в $2,4 милиарда.


Историята на Тан с Армстронг и Coinbase


Много преди Coinbase да се превърне в най-голямата крипто борса в САЩ и да бъде оценена на около $100 милиарда, визията на Брайън Армстронг беше съвсем различна и дори си имаше друго име - Bitbank.


Историята на Тан започва след получаването на имейл от Армстронг, в който последният казал, че "пише кодове като луд“ в продължение на седмици и търси съосновател. Първоначалният съвет на Тан призовава Армстронг да "покаже на хората, че това, което може да бъде, е много по-голямо от останалото, което правят“.


Той продължи загадъчно, добавяйки, че "вече познавате бъдещия си съосновател. Те просто още не го знаят". Въпреки че Тан призна, че по това време никой не вярваше в Биткойн (единственият актив, който Bitbank поддържаше), той всъщност е бил фен на Армстронг и му направи услуга.


Малко след това компанията променя името си на Coinbase.


Тан призна, че повечето хора първоначално са отказали да инвестират в Coinbase; той обаче виждал огромен потенциал главно поради липсата на адекватни решения. В крайна сметка BTC вече съществуваше от няколко години. Той имаше "ужасно преживяване“, опитвайки се да купи Биткойн от Mt. Gox, затова решил, че трябва да участва в проект, обещаващ да улесни процеса.


Вяра в Биткойн - Недоверие в долара


Може би най-важната причина, поради която Тан искаше да помогне за улесняване на достъпа до Биткойн, беше съмнението му в бъдещата стойност на долара. Той се позова на скандалната постъпка на президента Никсън, когато 37-ият президент на САЩ премахна златния стандарт.


По този начин щатският долар се превърна във фиатна валута, която "може да се печата по желание“. За разлика от това, Биткойн е предварително програмиран актив с фиксирано предлагане, който не може да бъде подобрен с подписи на политици. Освен това предлагането му намалява на всеки четири години след събитие, наречено халвинг, което също намалява нивото на инфлация.


8,000x възвръщаемост на инвестицията


Заслугите на BTC, съчетани с вярата на Тан в Армстронг като "строител“, го убедиха да стане жизненоважна част от началото и бъдещето на Coinbase. В крайна сметка Тан отпусна значителна сума от $300,000 за Coinbase.


Както беше съобщено вчера, по-малко от десетилетие по-късно борсата стана публична чрез директен листинг. Според няколко източника, включително Bloomberg, Coinbase се превърна в най-големия директен листинг в историята с оценка от около $100 милиарда.


Естествено, това означаваше масивна възвръщаемост за заинтересованите страни. Тан посочи, че първоначалната му инвестиция е донесла огромна възвръщаемост на инвестициите от 8,000x, което означава, че тя възлиза на невероятните $2,4 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Крипто Маниак АПР. 18, 2021 Как да печелим от дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM Free Bitcoin АПР. 18, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933 Criptotab АПР. 18, 2021 Ако искаш да печелиш Безплатно биткойн влез през този линк: https://cryptotabbrowser.com/21617226
Изкажете мнение
Още Други новини

Крипто общността дарява близо $1 милион за дете преборило левкемия

Ден преди това в Twitter акаунта на "Dude’s Posting Their [Wins]“ беше публикуван видеоклип, в който детето е аплодирано, когато се връща в училище, след като е успяло да надвие коварното заболяване. ...
МАЙ. 15, 2021 15:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

18% от пълнолетното население на САЩ биха използвали крипто за пазаруване на дребно

Докладът също така подробно обяснява защо мащабното масово приемане на криптовалути за плащания все още е далеч от реалността.Интересът към криптовалутата като начин на плащане нарастваСъществуват мно...
МАЙ. 15, 2021 11:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Вековна банка започва да предлага попечителство на криптовалути

В изявление, публикувано в четвъртък, 103-годишната фирма казва, че си партнира с компанията за финансови технологии PolySign, за да предоставя крипто услуги за институционални клиенти.Партньорството ...
МАЙ. 15, 2021 10:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase отчита много силно представяне за Q1

Приходите за първото тримесечие на водещата американска крипто борса, Coinbase, се утроиха в сравнение от Q4 2020.Според документи, подадени до Комисията за ценни книжа и борси (SEC) в САЩ, Coinbase г...
МАЙ. 14, 2021 12:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света