НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Как може правителството да смаже Биткойн?

МАЙ. 1, 2019 18:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Как може правителството да смаже Биткойн?

В неотдавнашен подкаст на Стефан Ливера, известният икономист и поддръжник на Биткойн, Сайфедеан Амус, обяснява как правителствата биха могли да убият Биткойн и защо никога няма да го направят.


Амуст е известен и като автор на книгата "Bitcoin Standard: The Decentralized Alternative to Central Banking".

Когато Амус получи въпрос за това как правителствата могат да убият Биткойн, той даде много интересен отговор.


Забраната на BTC няма да помогне


Aмус предполага, че прилагането на крипто забрана едва ли ще попречи на хората да го използват. Всичко може да се приеме като причина за забрана - престъпна употреба или пазари на тъмната мрежа.

Икономистът обаче казва, че най-вероятно подобна забрана ще бъде най-добрата реклама за флагманската криптовалута.

Хората мислят, че ако правителството приеме закон, който забранява Биткойн, тогава BTC си отива и те започват да ни се присмиват и това е краят на историята. Мисля, че всъщност е обратното.


Амус вярва, че пълната забрана на Биткойн ще направи точно обратното - ще привлече повече внимание към криптовалутата и ще насърчи хората да започнат да я използват, тъй като идеята зад BTC е да мести парите на даден човек, без да е необходимо информирането на правителството или банките.

Как властите могат да унищожат Биткойн 


Според икономиста, единственият начин, по който правителствата могат да се противопоставят и смажат Биткойн, е да се конкурират с него. Такова съперничество може да означава, че правителствата ще направят използването на BTC ненужно чрез създаването на определена технология или използването на обратен подход.

Най-добрият начин, казва Амус, е правителствата отново да приложат златния стандарт, който вече не се следва и да позволят на хората да имат повече финансова свобода и поверителност, когато използват своите средства.

Това едва ли би било това, което ръководителите на страни биха искали да направят, което означава, че Биткойн вероятно ще остане актуален.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн е нагоре с 88% през 2021 година въпреки настоящия спад

Всъщност водещият дигитален актив отново се търгува на зелено, което от своя страна се отрази върху другите криптовалути, чиито цени започнаха да се покачват в резултат на възстановяването.Флагманскат...
НОЕ. 27, 2021 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн балансите на централизираните борси падат до историческо дъно

Нетният брой биткойни (BTC), съхранявани в портфейлите на централизираните крипто борси, е един от решаващите показатели за водещата криптовалута.Резервите на Биткойн (BTC) на борсите се насочват към ...
НОЕ. 27, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор купува още Биткойн

Това е на стойност около $5.4 милиона по днешни цени.Както винаги, “изпълнителният директор” на Ел Салвадор (както гласи неговата биография) небрежно обяви покупката в туит в петък. Въпреки спада...
НОЕ. 27, 2021 11:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум изглежда по-силен от Биткойн, твърди анализатор

В последния бюлетин на TechnicalRoundup псевдонимният анализатор Cred казва, че Биткойн приключи седмицата без ясен сигнал за това накъде върви цената на BTC.“Биткойн/долар предложи сравнително двусми...
НОЕ. 27, 2021 09:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света